Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyire "borította fel" az...

Mennyire "borította fel" az életeteket a gyerek születése?

Figyelt kérdés
Egy fiatal huszonéves pár vagyunk, 5 éve együtt, normális munkahellyel, kisebb megtakarítással. Szeretnénk már gyereket (a párom is, ő 28 éves, én 24) de amiket ezen az oldalon olvastok, az iszonyatosan elrettent. Én úgy képzeltem, hogy jön egy baba, akivel itthon leszek, szeretem, imádom, ellátom, a párom dolgozik, de esténként azért 1-2 órát eltöltünk kettesben, megnézünk egy filmet, szexelünk, élünk tovább mint egy kis család. Semmi különös változás, csak az hogy hárman leszünk. Ezzel szemben amit olvasok nagyon nagyon sokszor: gyerek után eltávolodás, nő nem törődik magával és a férjével, fáradt, idegroncs - a pasi kocsmázik, haverozik, sokszor félrelép - szex nincs, intimitás nincs, senkinek semmire nincs ideje, stb. Szóval elég drasstikus történetek vannak itt a szülés utáni életről. Teljesen elbizonytalanodtam, én úgy képzeltem el, hogy egy gyerek azért nem olyan szörnyűséges, tudom foglalkozni kell vele, de nem hittem, hogy az ember életét ennyire gyökerestül felforgatja. Úgy képzeltem el, hogy egyel többen leszünk, de mindenki megmarad az az ember, aki előtte volt. Nők, feleségek, anyák: kérlek, mondjátok meg őszintén, a gyerekvállalással tényleg ilyen drasztikusan megváltozik az életünk, a párkapcsolatunk, vagy ez a sok történet itt a gyakorin, csak pár kivétel? Gondolom más a helyzet ahol 2-3-4-5 gyerek is van egyszerre, de az én kérdésem arra irányul, ahol egyszem gyerekkel bővül a család, komolyan ennyire NEHÉZ?
2014. okt. 13. 18:14
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
88%

Én is azt mondom, hogy csak a filmekben tökéletes minden.

Nálunk is hasonló volt a helyzet mint már többen írták: nagyon hasfájós gyerek, aki éjjel nappal ordít. Az első időszak nagyon nehéz volt. Hiába tudja ésszel egy nő, hogy mit hogy kéne csinálni, könnyen kicsúszik minden a keze közül. Az első időben csak arra vágytam, hogy pihenhessek (nem feltétlen aludjak, akár csak nézzek ki a fejemből), utána meg hogy legyen egy kis izgalom az életemben, ne épüljek le agyilag, mert az időm nagyon nagy részét a gyerekkel vagy gyerekes nőkkel töltöm. Nekem kihatott az egész a szexuális életemre is: az első időben nem kívántam (nem feltétlen a fáradtság miatt) a szexet, a férjem viszont érthető módon vágyott rá. Én kényszernek éltem meg ezt, eltávolodtam tőle ezen a téren (is). Egész másnak gondoltam a gyerekezést mint amilyen valójában. Soha nem voltam egy kimondott anya típus, de nekem az első évek nem okoztak örömet, én később találtam meg a közös hangot a gyerekkel (most tinédzser, nagyon jó a kapcsolatunk). Nekem nagyon hiányzott a "saját" életem, túl sok áldozattal járt nekem az első időszak.

Azóta elváltunk (nem a gyerek miatt) a mostani páromnak nincs gyereke. A kapcsolatunk elején megmondtam, hogy nem szeretnék gyereket, 14 év elteltével se gondolom, hogy szép idők voltak azok, jó lenne babázni. Lehet túl önző vagyok, de az én életembe nem fér bele (mégegy) gyerek.

2014. okt. 15. 15:23
 12/14 anonim ***** válasza:
54%
Ha anyuka nem felejti el, hogy ő elsősorban feleség, akkor nagy gond nem lehet. A gyerek nem egy kapcsolat, egy házasság célja, csak esetleges velejárója.. Ha te eldöntöd, hogy x napokon a gyereket estére bébiszitterre bízod, ti pedig elmentek vacsorázni, ha nemcsak arról beszélsz a férjeddel, hogy ma hány pelenkát használt el a gyerek vagy hányszor köpte ki a főzeléket, nagyot nem hibázhatsz. Elsősorban nő és férfi vagytok, másodsorban anya és apa. Ezt nem szabad elfelejteni.
2014. okt. 15. 17:12
 13/14 anonim ***** válasza:
Mi 11 hónapig nem aludtunk. Persze néha szexelünk, de fáradtan kinek van kedve... Örülünk, ha elalszik és akkor mi is gyorsan lefekszünk pihenni.
2014. okt. 16. 06:58
 14/14 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Oh, azt még hozzá kell tennem, hogy ezt nem elrettentést ként írtam, csak a kérdésedre válaszoltam. Nagyon szeretjük és már el sem tudnánk képzelni az életünket nélküle. Ha utólag visszagondolnék nem várnék többet a gyerekvárással, ha újra neki kéne rugaszkodni. Idősebben már nehezebb elviselni a gyereksírást. Amúgy szeretnénk neki tesót/tesókat is, mivel leírhatatlan a szeretet ami belőle irányúl felénk!
2014. okt. 16. 07:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!