Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Fiatal, pár éve együtt elő...

Fiatal, pár éve együtt elő párok, hol, hogyan karácsonyoztok majd?

Figyelt kérdés
Hol voltatok tavaly? Van ebből konfliktus a rokonokkal?

2014. okt. 11. 21:57
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Felváltva karácsonyozunk, amíg nincs gyerek úgy döntöttünk, a szentestét sem ketten töltjük, arra van alkalmunk az egész éveben,mhogy együtt együnk, ünnepi ebédet vcsit együnk..sőt arra is, hgy megajándékozzuk egymást..

Sokkal ritkább a bővebb családdal az ilyen lehetőség.

A kezdetektől így csináltuk..közben a néhány évből 6 lett :)

2014. okt. 11. 23:17
 12/23 anonim ***** válasza:
Nálunk ez könnyen megoldódott, mert én gyerekkoromban mindig alig bírtam kivárni a 24-ét, így mi 23-án karácsonyozunk ketten este, másnap pedig a családdal vagyunk, ez nem kérdés, együtt van mindenki.
2014. okt. 12. 00:38
 13/23 anonim ***** válasza:

Mi 26 évesek vagyunk, 4 éve vagyunk egy pár, ebből 2 éve élünk együtt.

Mi Pesten vagyunk, a szülők két különböző vidéki városban. Az első évben úgy oldottuk meg, hogy 24-én mindenki saját családnál, 25-én én átutaztam páromékhoz, aztán 27-én hazajöttünk Pestre.

Következő évben 23-24-én az én családomnál voltunk mindketten, és 25-26 az ő családjánál.

Tavaly 24-én kettesben karácsonyoztunk, 25-én az ő családjához mentünk, 26-án az én családomhoz. (25-én van a tesója születésnapja, így azt fixen náluk töltjük)

Idén még nem tudom mi lesz a forgatókönyv :)

Abból nincs konfliktus, hogy melyik napon kinél vagyunk, a lényeg, hogy menni kell mindenkihez.

2014. okt. 12. 06:33
 14/23 anonim ***** válasza:

Én 26 vagyok (nő), párom 24.

4 éve élünk együtt.

Párom szülei külföldön élnek, úgyhogy őket nem tudjuk ilyenkor meglátogatni, és ők sem tudnak jönni, mert egészségügyben dolgoznak, tehát általában karácsonykor is munka van.

24-ét mindig kettesben töltjük

25-én nagymamámhoz megyünk délután, este apukáméknál vagyunk

26-án pedig apai ágon jön össze a család, apai nagymamám, apukám testvérei + az ő családjaik

Párom szüleit pedig január első hetében látogatjuk meg, ha sikerül megszervezni nekik is, meg nekünk is a szabit meg az utazást.

2014. okt. 12. 08:19
 15/23 anonim ***** válasza:
Amióta összeköltöztünk, 24-én ketten vagyunk itthon, sütök, főzünk, fát díszítünk. 25.-én és 26-án megyünk a szülőkhöz ebèdre, és ott vagyunk estig. Nálunk ez így teljesen jól bevált, mert nincs sértődés a szülők részéről, hogy miért az egyiknèl vagy másiknàl töltjük a 24-ét, miért pont ott vacsoràzunk stb. Valamint mindig viszek magammal süteményt a szülőknek 25-26, és ha 24-én mindig menni kellene valakihez semmire nem lenne időm, és nem szeretnénk h nekünk az ünnepek a folyamatos futkozásból álljanak...mondjuk mi egy városban élünk a szülőkkel, autóval 5 percre, és a hétköznapokon is sűrűn látjuk egymást.
2014. okt. 12. 10:55
 16/23 anonim ***** válasza:
Lemaradt, hogy 24/N és 33/F, 3 éve együtt.
2014. okt. 12. 10:56
 17/23 anonim ***** válasza:

Én 27 vagyok, a férjem 35. 7,5 együtt, 7 éve együtt lakunk, ez lesz a 8. karácsonyunk együtt.

Minden évben anyuékkal töltjük a szentestét, mert ők laknak 2 emelettel lejjebb, de általában csak az estéket. Apuhoz átmegyünk 25-én úgy egész napra. 26-án reggel vagy 25-én este irány anyósomék vidékre, legalább 2-3 napra. Néha van, hogy anyut és aput felcseréljük, vita nincs, már megszokták. Tavaly mondjuk azt csináltuk, hogy inkább mi főztünk, és egyik nap anyuékat láttuk vendégül, másik nap aput, öcsémet, apu párját, öcsém új párját, és az unokahúgomat :) Szeretek főzni. Anyósomékat is szívesen vendégül látnánk, csak 1 szobás albiban vagyunk, nem tudunk elszállásolni ennyi embert.

2014. okt. 12. 11:54
 18/23 anonim ***** válasza:

21 évesek vagyunk, 3 és fél éve együtt, 2 és fél éve együtt lakunk.

24-ét általában külön töltjük a családokkal, 25-én párom jön hozzánk családi ebédre, 26-án én megyek hozzájuk, majd 27-én általában hazautazunk Bp-re, és ott is tartunk ketten egy szentestét. amíg még tanulunk, ez mindenképpen így marad.

2014. okt. 12. 12:22
 19/23 anonim ***** válasza:
Mi 30 évesek vagyunk, 2 éve élünk együtt. 24-ét kettesben töltjük, 25-én az én családomnál alszunk, 26-án általában a párom apjánál, ha nem utazik épp valahova. Köztük nem olyan szoros a kapcsolat. Húgom szintén 24-én a párjával, 25-én velünk, 26-án a párja családjával, náluk ez 7 éve működik. A magam részéről nem zavarna, ha a 24-ét is a családdal töltenénk, mert nagyon szeretek készülődni és családi körben lenni, és két ember kevés a nagy banzájhoz, de így is jó.:) Szerencsére közel laknak a rokonok, úgyhogy megoldhatjuk így. Exem külföldi volt, ott évente váltogattuk, hogy melyik ünnepet kinek a családjánál töltjük.
2014. okt. 12. 12:58
 20/23 anonim ***** válasza:

Én ugyan nem vagyok fiatal, és elég régóta együttélek a párommal, de voltam fiatal is, és alighanem megzakkantam volna, ha karácsonykor végig kellett volna látogatnom a rokonságot.

Én egy kényelmes ember vagyok, nekem a karácsony úgy szép ha nyugis, én utálok elmenni otthonról. Nem azért díszítgetem a lakást hetekig, nem azért főzök-sütök, hogy aztán máshol töltsem az ünnepeket, és azt egyem amit a nagyi főz.

Tény, hogy ameddig nem volt gyerek, anyáméknál töltöttük karácsony első napját, de miután már volt, a nagyik hozzánk jöttek ebédelni 25.-én. Ha akartak.

Tehát szenteste csak mi, másnap jönnek a nagyik, 26-a már megint csak a mienk. Későn kelünk, későn reggelizünk, utána beülünk az autóba, és elindulunk a környékre kirándulni, korcsolyázni, állatokat nézni, fotózni. És baromira jól érezzük magunkat.

2014. okt. 12. 14:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!