Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vannak itt katona feleségek/ba...

Vannak itt katona feleségek/barátnők/élettársak?

Figyelt kérdés

A barátom is nemsokára katona lesz(tiszthelyettes) nagyon szeretjük egymást szerencsére:). Kiváncsi lennék, hogy milyen lehet az élet egy katona oldalán (gondolok itt a majdani családra gyerekekkel, mennyi szabadideje lesz stb.) Mire kell számítsak? Pozitív és negatív is jöhet!

Köszi! L/20

2010. jan. 23. 15:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Volt. Elhagyott a hazáért.
2010. jan. 23. 16:09
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is a barátom bevonult katonának, hát rám nem maradt semmi, elhagyott se szó se beszéd.én megvártam hátha haza jön ennek 2 éve.
2010. jan. 23. 16:13
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Nekem a férjem amerikai katonatiszt. Van egy 15 hónapos fiunk. Szerintem más itt az élet katona feleségként, mint Magyarországon anyagiak és megbecsülés szempontjából, viszont abban hasonló, hogyha elmegy a párod, akkor nagyon sokáig egyedül leszel. Nekem most jött vissza Irakból 15 hónap után. Akkor minden egyes nap dolgoznak, nincs hétvége vagy ünnep. A szabadidő mindig változó, a beosztásától függ, ez annyira szélsőséges, hogy van olyan munka, amit napi 4-5 óra alatt el lehet végezni meg van olyan is, amit 12 órában kell csinálni naponta (most arról beszélek, amikor nem háborús övezetben vannak éppen). A férjem reggel fél 9-re megy ált., és este 7-8 körül ér haza, ha minden rendben van, de ha bármi apróság jön közbe, van olyan, hogy 10-re jön. Nem 8 órás a munkaidő, hanem addig kell dolgozni, amíg a munka nincs elvégezve. Nem olyan, mint egy bolt vagy posta, hogy x időpontban zárnak és akkor mehetsz haza. Vannak olyan munkakörök, amikor hétvégén is kell dolgozni vagy pl. olyan is volt nem 1-2 alkalommal az előző egységében a férjemnek, hogy éjjel 12-kor hívták telefonon és mennie kellett. Plusz vannak tréningek, akkor ált. 2 hétig van távol. Szóval a szabadidő így kiszámíthatatlan, függ a férjed rendfokozatától és a beosztásától (az utóbbi elég gyakran változhat). De sztem Mo-n nyugisabb, ha nem vállalkozik külföldi küldetésekre, nem is nagyon lesz távol. Mert én úgy tudom, hogy Mo-n külföldi missziókra külön vállalkozni lehet, nem az van, hogy beállsz katonának és akkor muszáj menned oda, ahová küldenek (itt USA-ban nincs választási lehetőség). Nem tudom, hogy így van-e? Mert ha így van, akkor aztán nem kell aggódnod, nem fog veszélyes helyekre menni, ha nem akar külföldre menni kiküldetésbe. Gyerekekkel ugye nehezebb már, mert ha mégis elmegy külföldre, egyedül kell boldogulnod, de megerősít, önállóbbá is válsz, ami nem egy rossz dolog. Nálunk nagyon kiépült hálózata van a katonák hozzátartozóinak lelki segítésére, tehát ha valaki nagyon segítségre szorul, fognak tudni segíteni. Nem tudom, hogy Mo-n hogy megy ez, vannak-e közösségek. Én csak azt tudom leírni, ahogy nálunk van. Itt vannak előnyök (sok utazás, jó fizetés, rengeteg plusz ellátás, ingyen eü., engedmények - diszkontok). A hátrány ugye, hogy távol vannak, ezt nem mindenki bírja lelkileg, sokan elválnak, mikor rájönnek, hogy nem tudják elviselni, hogy a párjuk ilyen sokáig távol legyen, de nálunk ebből nem volt gond. Plusz hátrány a kevés szabadidő, a veszély és az, hogy a sereg fontosabb, nagy hatása van az egész család életére, mert ha menni kell, senki nem tud mit csinálni, muszáj és van, amikor a család háttérbe szorul ideiglenesen. Remélem, hogy segített ez vmit. Nyugodtan kérdezz!

23/N

2010. jan. 23. 16:52
 4/11 anonim ***** válasza:
Az én párom is Irakban szolgál. Az előttem válaszoló leírt mindent. Sajnos kevés a szabadidő,no meg veszélyes. Ez van... :S 21/L
2010. jan. 23. 17:00
 5/11 A kérdező kommentje:
Igen, ugy tudom , hogy itt külön lehet jelentkezni ha külföldre is akarsz menni! Kevés szabadidőt gondoltam, hogy iyg lesz csak abban reméynkedtem, hogy ha ő tiszthelyettes akkor több lesz a szabadideje... Remélem itt M.on is összetartanak a hozzátartozók:) DE ő nagyon az szeretne lenni, és nem akadályozom meg az álmait, tudom, hogy nehéz lesz, de ha szeretjük egymást akkor menni fog, úgy mint nektek:) Köszönöm a segítséget és további szép és háború mentes életet! :)
2010. jan. 23. 17:01
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem megy ki külföldre nem lesz olyan extra érdekes. Enyém is katona, van rendes munkaideje, mint akárki másnak, időnként szolgálat akkor egyik reggel elmegy, másnap délelőtt jön. Annyi, hogy ha telefonálnak neki, hogy akkor most mégis ő lesz mondjuk vasárnap szolgálatban, akkor nem hisztizhetek, hogy de jönnek anyámék/úgy volt hogy kirándulunk stb. ez van.
2010. jan. 23. 17:48
 7/11 anonim ***** válasza:
16:52 válaszadó! Bocsi,de nekem lenne néhány kérdésem,persze ha nem gond. :S 21/L
2010. jan. 25. 11:58
 8/11 anonim ***** válasza:
Persze, kérdezz csak! Majd visszanézem ezt a topicot a kérdéseiddel és adok ide választ vagy ha adsz email címet, szívesen írok! 16:52-es voltam.
2010. jan. 25. 12:05
 9/11 anonim ***** válasza:
Szia! Az a helyzet hogy e-mailcímemet nem szeretném ide kiírni. De megköszönném,ha írnál nekem egy privit. Bocsi,de mást nem tudok és előre is köszi! :)
2010. jan. 25. 12:17
 10/11 anonim ***** válasza:
Írtam,nem tudom megkaptad-e... :S
2010. jan. 25. 17:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!