Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennél a helyemben?...

Mit tennél a helyemben? Költöznél, vagy nem?

Figyelt kérdés

20 éves vagyok. A szüleim már nem élnek, és egy nagyvárosban lakom, születésem óta ebben a házban. Itt senki rokonom nincs (illetve olyan akire számíthatnék) az egész rokonság akinek számítanék, 60 km-el odébb él egy faluban. Velük tartom a kapcsolatot, de ha valamiért ide kéne jönniük, akkor az 1 órás utazás. Itt egy szép kertesházban lakom, megvan mindenem (berendezés, felújítva a ház) de ugyanakkor nincs olyan személy aki csak úgy bejönne meglátogatni. Szerencsére a szomszédok nagyon rendesek, de az mégsem olyan mintha családtagok lennének.

Azt mondták a rokonaim, hogy könnyebb lenne nekik, ha leköltöznék falura. Akkor foglalkoznának velem. Viszont már mindenkinek van családja (férje, felesége, gyereke) és én ott feleslegesnek érezném magam. Arról nem is beszélve, hogy még 2 évig tanulok, aztán pedig munkát kéne keresnem, és városban könnyebb lenne. Szerencsére a nagymamám itt lakik velem, de ő is idős már, és szeretné ha jó helyen lennék. Úgy látja, hogy itt nem jó, de én nem tudnám megszokni, hogy városi lány létemre, egyik napról a másikra falura menjek.

Nem tudom egyedül a szülővárosomban tudnék-e boldogulni, illetve hogy mennyire veszélyes egy nőnek egyedül laknia egy kertesházban?

2010. jan. 23. 14:04
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
Jaj, nehogy leköltözz vidékre! Én családdal - férj, gyerek- jöttem le Pestről vidékre, ahol még férjem rokonai is itt laknak, vannak barátaim is itt, mégis megbántam. Minden olyan messzeségbe került - nekünk kb fél óra Pest- h még így is kész program :( a pesti barátaimat sokkal ritkábban látom, az ittenieket pedig semmivel sem sűrűbben, mint eddig...ráadásul egy városi kertes ház sokkal jobb befektetés, mint egy később eladhatalan vidéki, szóval anyagilag sem járnál jól. Ha fent tudod tartani a házat és az anyagilag nem vagy kénytelen az "olcsóbb" vidék felé hajlani, akkor ne tedd, maradj a városban és szerezz barátokat és tanulj, tanulj, tanulj, amíg csak teheted!
2010. jan. 30. 23:10
 12/12 anonim ***** válasza:
Szerintem se kltözz megasztán városban csak nagyobb esélyel találsz állást mint falun,vidéken.Sajnos
2010. jan. 31. 15:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!