Szerintetek ez a név szép, vagy egy "divatosabbal" jobban járnánk?
Már van egy 2 éves kislányunk, most pedig úton van a húga.
Több név is szóba került, de eddig a Renáta a legvalószinűbb. Viszont, ugye manapság ez a név nem szerepel a legdivatosabb nevek közt. (+ Néhány helyen romásnak tartják.)
Szikszay a vezeték név. A két éves lányunknak Bernadett a neve.
Ha a Renáta nem tetszik, melyik nevet választanátok ezek közül: Evelin, Csenge, Boróka, Jázmin, Laura, Regina?
Nekem nem nagyon tetszik a Renáta, se a hagzása, sem az hogy nagyon sok van belőle. Csenge borzalmas.
Jázmin, Laura, Regina nagyon szép, Evelin se rossz.
Szerintem az összes közül a Renáta a legszebb.
(Evelin, Jázmin hamarabb romás...bár, ha engem kérdezel egyik sem az)
Ha nem Renáta, akkora Laura tetszik, de szerintem pont azért lesz különleges a Renáta, mert nem lesz gyakori név.
Szerintem nem lényeg a divatosság, sőt, én szeretem a klasszikusabb neveket.
Viszont nekem sajnos sem a Renáta, sem a Bernadett nem tetszik. A Bernadettről a bernipásztor jut eszembe (kutya), és egyébként is egy kemény hangzású név, a Renáta szintén azért nem tetszik, mert döcögős, merev név. Nem finom, nőies egyik sem.
A felsorolt "modernebb" nevek közül egyedül a Laura tetszik.
Én a helyetekben nem foglalkoznék vele hogy ki mit fog szólni a névhez, meg hogy "divatos"-e vagy sem. Olyan nevet válasszatok ami mindkettőtöknek tetszik.
A kérdésre is válaszolva én a Borókát mellőzném, a többi tetszik.
Evelin, Jázmin a Szikszayval kényelmetlen hangzású szerintem. Én se látok benne semmi cigányosat, akkor már inkább az Evelin az.
Az, hogy egy név éppen divatos, csak annyit jelent, hogy a lányod nemzedékében majd örökké Dunát lehet vele rekeszteni. Ne abban nőjön már fel, hogy ő is csak egy a sok közül. Egy Malvin vagy Lujza is százszor jobb a toplistás neveknél, hát még a Renáta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!