Tartanom kellene a férjem viselkedésétől? Ne bízzam rá a gyereket?
Az a helyzet, hogy a férjem nem bírja elviselni, hogy ha a gyerek hisztizik. 21 hónapos, most kezdte a bölcsit, az apja 3 hónapig nem volt itthon, most hazajött, szóval elég sok változás volt mostanában a kis életében, és a gondozónők meg más ismerőseim is mondták, hogy ez ilyenkor természetes, még máshogy nem tudja kifejezni, hogy meg van zavarodva, majd túljutunk ezen az állapoton.
Én próbálom normálisan kezelni a helyzetet: elterelni ilyenkor a gyerek figyelmét, nem tudomást venni róla, türelmesnek lenni stb. A férjem viszont kiborul, és kb ő is elkezd hisztizni. Az most egy dolog, hogy pl. ez nekem hogy esik, hogy nem volt itthon 3 hónapig, a nehezét ennek az időszaknak egyedül csináltam végig, és most hogy hazajött, 5 perig nem képes elviselni, ha a gyerek rosszabb passzban van. Pl. Pár napja átmentünk apukámékhoz vacsorázni, és a kisfiúnk a vacsora alatt végig hisztizett valamin, hogy ezt nem kéri, azt kéri (amit nem kaphat), hogy még forró, és nem adom senki oda stb. 5 perc múlva már kiakadt, hogy ez nem igaz, hogy két mondatot nem lehet tőle váltani, és hogy 3 napja jött haza, de még nem tudtunk nyugodtan megvacsorázni együtt. És én foglalkoztam vele egész este.
Lényeg: múltkor már fél órája sírta gyerek, hogy kekszet akar, de már nem akartunk neki több édességet adni aznap. Erre felvette a gyereket, és megrázta rákiabálva, hogy most már elég, hagyja abba!
Én ettől iszonyatosan megrémültem, kivettem a kezéből a gyereket, és mondtam neki, hogy ezt soha többet ne csinálja! Erre kiakadt, hogy én nem tudom kezelni a gyereket, úgyhogy erőteljesebbnek kell lenni. Anyukám szerint nem szabadna rá hagynom a gyereket, mert nem bírja elviselni, és bántalmazni fogja.
Amúgy nem úgy kell elképzelni, hogy napi 24 órában hisztizik a gyerek, csak néha rájön a dili, és akkor kezelhetetlenné válik.
Én is nagyon ledöbbentem, de amúgy meg mindig szívesen foglalkozott vele, vitte játszótérre, fürdette, vigyázott rá itthon. Olyan a munkám, hogy sokszor este kell elmennem, ilyenkor ő vigyáz rá. De most nagyon nyugtalan lettem! Ti mit csinálnátok?
Kérdező, nálam senki sincs jobb és szorosabb kapcsolatban az édesanyjával, mi naponta kétszer is beszélünk telefonon, de SOHA nem mondom el, ha a férjemnek és nekem bármi problémánk, vitánk volt.
Nézz vissza itt a GYK-n, hány olyan topic volt, hogy a kérdező elmesélte otthon, hogy min vesztek össze, a szülei meg egyre jobban megutálták a párját, a kérdező meg gondban van, hogy lehetne javítani a kapcsolatot.
Alapszabály, hogy a házastársak a kettejük problémáit nem mesélik el sehol. Akármennyire dühös vagyok a férjemre, árulásnak tartanám, ha bárkinek is panaszkodnék rá.
Kérdező "Egyelőre azonban inkább hallgatok szakemberekre, édesanyámra, gondozónőkre, tapastzalt anyukákra, mint az itt fröcsögő rosszindulatú válaszolókra."- írod. Ez kérlek tökéletesen rendben is van, furcsa lenne, ha jobban hallgatnál egy anonim fórum válaszolóira, mint a felsoroltakra.
A baj nem ez. A baj AZ, hogy jobban hallgatsz a KÖZÖS GYEREKETEK tekintetében a felsoroltakra, mint a férjedre, a gyerek apjára. Na, itten van a baj, és ezért mondtam már valahol egész elől, hogy ha így gondolod, akkor el kell menni, és beadni a válópert... ha már a férjednek még eddig nem jutott eszébe... (persze nem kell aggódni, ha ez így megy tovább nálatok, akkor ami késik, az jön... ezt ugyanis a katasztrófálisan papucsokon kívül egyetlen férfi sem fogja eltűrni... )
Úgy néz ki,elég sok itt a rosszakaró ember. Én teljes mértékben értem, mi a gondja a kérdezőnek és igazat is adok neki. De kedves kérdező, itt először szerintem a kapcsolatot kellene helyre hozni, mert szerintem nincs minden rendben. Azzal hogy férjed rázza a gyereket,nem értek vele egyet hogy normális. 21 hónapos, még kicsi, fejére vigyázni kellene. Nem tudom rá merném e bízni, mert oké hogy el van vele, de ha hisztizni kezd , mit csinál a kicsivel? megrázza ismét,belé rugdos?
Ülj le a férjeddel és beszéld ezt meg vele, vagy adj neki ultimátumot. Változzon, és ha szeret titeket, gondolja át mi fontos. Ti vagy a karrier. Ha a karrier,nincs értelme folytatni. Egy gyerek szeretetbe,nyugalomba,boldogságba nőljön fel, anya és apa mellett. Ha ez nem lehetséges, akkor is lehet valaki boldog, de külön utakon !
Sok sikert, és szép napot :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!