Pénz boldogitson, vagy inkább önérzeteskedjünk?
Helyzet:én(22),párom (24),lassan 3 éve elég intenziven együtt.Én albérletben,párom otthon (gyakorlatilag heti 4-5 nap nálamalszik) lakik.Én nappalin egyetemista,ő melo plusz levelezőn másoddiploma.Imádjuk egymást,reálisan gondolkodva még 2 év mire nekem is megvan a második diplomám,meg neki is 1 év,utána nekem mindenféleképpen célom elmenni innen(világvégén,de legalábbis olyan helyen lakunk,ahol elhelyezkedni nehezen lehet,és nem fizetik meg a tudást,nem ezért tanulok ennyi ideig).Együtt tervezzük ezt.
Most viszont költöznöm kell,ami albérletben vagyok,eladták.Mehetnék közösen azokkal akikkel eddig voltam,de nekem jobban tetszene az,ha mi ketten egy kis garzonba mennénk inkább...
egy baj van
párom vett egy kocsit,azt vissza kell fizetnie...tehát neki arra lehetőség,hogy albérletet fizessen,nincs,szüleivel is jol elvan,bár gyakorlatilag félig igy is nálam lakik,haza csak tanulni jár,többit nálam.
Viszont én-hiába diákként- keresek annyit,hogy tudnám fizetni a kettünk albiját,rezsivel együtt,neki továbbra is annyi lenne,hogy fizesse a kocsiját,meg a melosebédjét,meg tankoljon,ezeket eddig is ő fizette,többire szülők miatt nem volt gondja.
Eléggé önérzetes.szerintetek belemenne igy az összeköltözésbe?Mindennapokban csak annyi változna hogy nincsnek lakotársaim,meg nem 2 hanem 10 pulcsija van a lakásban...
vagy annyira nagy dolog,hogy egy nő fizeti helyette ezeket?
(tőle is megkérdezem,de csak hnap,ma még olyan dolga van,hogy nem veszem el ezzel a figyelmét,utána megbeszéljük)
Ti mit gondoltok erről?
kétszer annyit keres ő mint én jelenleg...
szoval nem egy munkanélküli segélyen tengődő valakiről van szó,hanem egy olyan huszonévesről,aki még elvan a szülőknél,és igy kitudja fizetni azt a kocsit,amit megálmodott magának...
persze nem döntö,hogy ki mit ir,holnap megbeszélgetjük,aztán kiderül ő mit gondol
az a rész,hogy mi van ha mégsem maradunk együtt,akkor mennyit ráköltöttem,nem igazán érdekel,mivel egyrészt sztem nem igy lesz,másrészt meg ha valami véletlen folytán holnap szakitanánk,nekem holnaputántol lenne külföldön melom,ami nem annyit fizet mint itt...
és nem is gyüjtök semmire (kocsi van neki,kérnem sem kell és visza vagy adja,házat itt venni nem vennék),tehát még az sincs,hogy valahonnan elvenné azt a pénzt,meg nem horribilis összegekről van szó,hanem kb havi 60,max 70 kettönknek az albi
"valamint nekem gyanús, h ennyire kategorikusan kijelenti, hogy ha összeköltök, akkor onnantól semmi individuum a pénzügyekben, csak közös bankszámla, stb.
akármennyire szeretem a páromat, ebbe semmiképp nem mennék bele. "
aha persze...majd ha szülsz gyereket,és csak gyesed lesz,megnézem,hogy adod oda a havi pénzed...
érdekes felfogás,nekem nem ilyen van,sztem ha vkik komolyan gondolják,akkor összeköltözéssel együttjárjon az is hogy onnantol minden közös
lakást kivettem,egyik lakótársamé a kisebb szoba,igy párom annyit van nálam,amennyit akar,csak nem hurcolja ide minden cuccát egyenlőre
de huzza a száját mipta kivettem a lakást,de nem értem miért
igy nekem se kerül sokba,és ő is velemvan amikor csak akar,most már tényleg senki nem zavar,lakótársammal jol elvannak
valami mégse jó,most viszont nem lehet kihuzni belőle,éven először tegnap haza is ment aludni vmi hülye indokkal,és csak hnap jön...
nemértem
Szerintem mondd vissza az albérletet!
A férfiak agya más! azt látja, hogy te miatta költesz többet, ő meg ezt nem tudja neked kifizetni, ezért ez rossz érzés neki. Nem szabad egy nőnek a "fészekfenttartó" szerepbe kerülni. Vagy tudomásul veszed, hogy ezentúl sokszor lesz otthon, és te mehetsz hozzá.
Sajnálom de ez rossz döntés volt.
mindenképp muszáj költöznöm,eladták azt amit eddig béreltünk többen
végülis ezt sem egyedül fogom bérelni,hanem ketten egy eddigis lakotársammal
akkor miért baj,ha már olyat nézek,ami kényelmes?
eddig mindig kis zobát béreltem,amiben nem volt csak 1személyes ágy,alig férni,most meg nagyszoba,van franciaágy,és ha akar,akkor van itt amikor akar:S
nem ketten laknánk
egy lakótársam lenne,párom meg gyakori "vendég" lenne
igy lakótársammal ketten fizetnénk (max én több rezsit,de erről meg párom nemekell hogy tudjon)
igy nincs nekem ő pénzbe,nem fizetek sokkal töbet mint eddig ahol laktam
csak igy már tudunk normálisan együtt lenni,de mégsem összeköltözve
de valamiért huzza a száját,és nincs ötletem
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!