Szerintetek is egyre gyorsabban repül az idő?
Azt vettem észre, hogy ahogy idősödök, annál gyorsabban telik az idő!
Ha visszaemlékszek általános iskolás koromra, egy örökkévalóságnak tűnt minden egyes hét-hónap-év...
Konkrétan emlékszem, hogy milyen sokat vártam arra, hogy az ellenőrzőmben IX. hó helyett már X. hót írhassak...
Bezzeg most... Mintha tegnap lett volna nyár, aztán pislogtam egyet és máris Karácsony, most meg már január vége van! Mindjárt jön a tavasz!
Döbbenetes és ijesztő! És hihetetlen!
Nagyon fiatal vagyok még (23/L), tehát nem afféle "öregségi pánikom" van, csak tényleg felfoghatatlan, hogy mennyire el bír szaladni az idő...
Ti hogy látjátok?
00 18
szépet írtál! és köszönöm büszke vagyok(mármint a két gyermekre)hát igen csak gondoljunk bele lehet hogy már a fél életünkön is túl vagyunk!próbálom úgy élni az életem hogy a lehető legtöbbet töltsem a családommal barátaimmal!nem vagyok gazdag talán nem is akarok az lenni lehet hogy hülyén hangzik de nem! dolgozunk midketten és amit elértem mi magunk értük el!5 éve még semmink nem volt!!(domek)
én 29 vagyok, és csak azért nincs öregségi pánikom, mert 6-7 évvel fiatalabbnak nézek ki :D de amúgy ez nekem is az eszembe szokott járni.
amúgy ez a szám pont ideillik:
Nem gondoltam volna,hogy ennyi mindenkinek jár ez az eszében! Régen azt gondoltam, hogy 20 év öregség az egy borzalmas dolog. De ahogy gyorsul az idő, hamarabb el fog telni, mint a kamaszkorom...
20 éves koromig lassan ment az idő. Aztán veszettül begyorsult, egyre inkább. Nemrég azon gondolkoztam (28 évesen), hogy 30 évesen szülök egy harmadik gyereket, 32 évesen esetleg még egyet, és ha nagyon vérmeset gondolok, 35 évesen egy ötödiket. Milyen öreg leszek akkor, komoly felnőtt! Mire felocsúdtam, már 35 vagyok, és lassan kiöregszek a gyerekszülésből. Ez nem baj, van már négy. A karrierista évfolyamtársaim a 20-as éveinkben lesajnáltak, most meg azt mondják, hogy de jó nekem, hogy már ilyen nagy gyerekeim vannak.
A férjem 40, és kevesebb ideje van a halálig, mint amennyit már leélt. Félelmetes gondolat, mert olyan hamar elszaladt az együtt töltött 15 év.
Gyakran gondolok arra, hogy én ne panaszkodjak, mert elég jól sikerült a rohanó éveket kihasználni. Kortársaim közül jó páran egy rossz házasság után már majdhogy öregnek érzik magukat az újrakezdésre. 40-es ismerőseim közül sokan az anyagiakra panaszkodnak, hogy ennyi idősen még mindig kiürül a kassza hó végére.
Sok év elmegy küszködéssel sokaknak. Hálát adhatok az Égnek, hogy nekem áldott az életem. Nem az én érdemem. Azon gondolkozok manapság, hogy a férjemmel erősen hajtunk, de a gyerekek gyerekkora is hamar elröppen (nem úgy, mint a sajátom), és jó volna több időt tölteni velük. Mire anyagilag odaérünk, hogy megtehetjük, nehogy addigra felnőjenek.
Köszönöm a sok választ mindenkinek!
Hát, igen! Ez az anyagi dolog meg a másik nagy aggodalmam az idő rohanásával párhuzamosan.
Én mindig is a világ optimistája voltam, de mégis egyre jobban félek attól, hogy soha nem lesz saját otthonom.
Minimálbért kapok (kézhez 58.000-et), Párom kb. 100.000-et és az Istennek se tudunk fölvenni egy jelzáloghitelt, mert vagy 2 ingatlant kérnek fedezetnek vagy a ház árának a felét önerőként...
Ráadásul már több tartozásunk is van (amiket nem poénból kellett fölvennünk)
Szeretnénk már gyerekeket (mi is többet szeretnénk, nem csak 1-2-t), szeretnénk külön költözni, de egyelőre a szüleimnél lakunk sajnos.
Az idő meg csak rohan, száguld, a várva várt csoda meg nem jön...
De azért bízok benne, hogy tartalmasan és hasznosan fognak tovább futni az évek.
Terveim vannak, szinte szüntelenül álmodozok. Ezek tartják bennem a reményt...
Ugyanígy érzek mint te Kedves Kérdező. Egyszerűen rémisztő.
25/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!