Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyóssal egy fedél alatt?

Anyóssal egy fedél alatt?

Figyelt kérdés
Az én anyósom egy szemétláda elég sz@r de muszáj elviselnem ha apárommal akarok maradni.Dolgozom rendesen, adok haza pénzt is néha besegítek ha otthon vagyok,de ez a hülye nő állandóan hisztizik.Neki semmi nem elég,ha kicsit csúszok a pénzzel állandóan jön és dumál nekem,pedig van pénzük.Pl. párom húga az nem dolgozik,de persze szegénynek meg kell a márkás ruha különben nem tud kimenni az utcára én meg a párom ne költsünk magunkra,spóroljak,meg takarítsak,meg mosogassak öt ember után más házában... másnak is vannak ilyen problémái?
2010. jan. 21. 10:34
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Igen voltak, de elköltöztünk. Másképp sajnos nem nagyon tudod megoldani.

Nálunk is bele szóltak,h mikor mire költöttünk, h miért nem tetszik a főzelék magába...stb. Ja és esetleg este 8kor h hova megyünk hétköznap...:S Ja és odaadtunk havi 60-t...

2010. jan. 21. 10:40
 2/18 anonim ***** válasza:
Nálunk szó szerint ugyan ez van, de annyira, hogy még a hug is egyezik... Mi már majdnem szétmentünk a párommal a családja miatt, de küzdünk továbbra is. Sajnos egyenlőre elköltözni nem tudunk, mert vannak előtte régi adósságok, amiket rendezni kell.. Viszont azt soha nem fogom megérteni,hogy egy anya, hogyan tehet ekkora különbséget két gyermeke között. Az egyiket óvja védi mindentől és ki sem kell ejteni a száján , de mindenből a legjobbat most és azonnal, úgy hogy az a poharat még a mosogatóba sem teszi be maga után, a másik gyerekének (azért mert az fiu és nem egy szőke hercegkisasszony!!!)ott tesz keresztbe ahol csak tud és minden rossz és baj, főleg hogy a világon van. A hozzá tartozó és mellette lévő nő (én, vagy Te és még sokan..)pedig egyenesen az ördög.........
2010. jan. 21. 10:53
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Semmiképp nem laknék vele egy fedél alatt, pedig a mi kapcsolatunk még jónak is mondható.

Miért nem költöztök külön?

Ha már összeköltöztetek a pároddal, akkor ideje saját életet kialakítani, még ha albérletben is.

Más is így kezdte, a többi meg majd alakul valahogy...

2010. jan. 21. 11:02
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Minél hamarabb költözzetek! Ha sokáig maradtok a kapcsolatotokat is meg fogja mérgezni. Valahogy szorítsatok ki pénzt egy olcsóbb albérletre, aztán majd alakultok!
2010. jan. 21. 11:04
 5/18 A kérdező kommentje:
Én is nagyon szeretnék elköltözni de nem tudom rávenni a páromat hogy menjünk albérletbe mert nem akarja arra kidobni a pénzt meg hát a kényelem... mert én nem tudnám egész nap nyalni a lakást meg főzni 3 féle kaját neki...mert én dolgozom.Anyósom meg csak a seggét veri a kanapéhoz,de legalább főz
2010. jan. 21. 11:09
 6/18 anonim ***** válasza:
46%

Azért pár dolgot át kellene gondolnod.

1.Örülj neki,hogy engedik,hogy ott lakj és a pároddal lehess,simán joguk lenne azt mondani,hogy nem. Hiszen ők dolgoztak meg azét a lakásért/házért. És mindenért,amit te is most használsz.

2. A számlákat időben be kell fizetni, senkit nem izgat,hogy valaki miért később adja oda a pénzt.

3. Nem csak néha kell besegíteni. Ha elég nagyok vagytok az együttéléshez,akkor ahoz is,hogy magatok után mindent rendezettek.

4. Írod,hogy "takarítsak,meg mosogassak öt ember után más házában" de hiszen te is ott laksz,akkor miről beszélünk?

Félre ne értsd,nem bántani akarlak,de gondold végig a dolgokat. Ők szívességet tesznek azzal,hogy befogadtak az otthonukba,ráadásul azt mondod,hogy csak néha segítesz. Mivel te kerültél be egy családba így elsősorban neked kell alkalmíszkodni,persze csak ésszerű kereteken belül. Az én baráti társaságomban nem szokás úgy összeköltözni,hogy nem önállóak.

2010. jan. 21. 11:13
 7/18 A kérdező kommentje:
félreértés én teljesen önálló vagyok,anyagilag független a szüleimtől már 3 éve 22évesen amire büszke is vagyok.engem nem kellett befogadni, nem kellett szivességet tenni!!!sőt ha azt veszem legalább van még egy plusz pénzforrásuk aki egész nap nincs otthon csak egy héten egy napot,tehát nem is kajálok ott és én ezért fizetek csak kussoljak mi?
2010. jan. 21. 11:18
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
Csak halkan jegyzem meg, ne sértődj meg, de úgy látszik, a pároddal is gondok vannak. Elég önzőnek tűnik, neki így kényelmes, az pedig hogy neked így pokol az életed, úgy tűnik, nem nagyon foglalkoztatja. Amúgy minek 3 fajta kaja naponta? Meg minek mindennap takarítani? Meg ha ezekre van igénye, miért gondolja úgy, hogy neked kéne megcsinálnod ezeket? Szerintem az ilyen extra dolgokat az hajtsa végre, akinek igénye van rá, ne a másiktól várja el. Igazából itt nem a mama a hibás, hanem a párod. Eléggé anyámasszony katonájának tűnik. Azért merik ezt megtenni veled, mert 1. a párod tudja, hogy úgysem hagyod el, bármit megengedhet magának, 2. a mama szintén tudja, hogy úgysem hagyod el a fiát, és mindkettőnek jól jön az ingyencseléd. Én a helyedben választás elé állítanám a párod: vagy a költözés, vagy a szakítás. Ha a szakítást választja, még jól is jársz, kereshetsz egy önálló, független, felnőtt férfit. Persze a döntés a tied, de a helyedben elgondolkodnék, hogy mi lesz így a későbbiekben, ha esetleg gyereketek lesz.
2010. jan. 21. 11:18
 9/18 A kérdező kommentje:
ja és nem úgy vagyok független hogy közbe elvárom más családtól hogy ott ingyen élhessek
2010. jan. 21. 11:21
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
11.18-as vagyok: b.assz.us, most látom, hogy még csak 22 éves vagy! Én a sztori alapján azt hittem, már 30 fölött vagy pár évvel. Nehogy már 22 évesen elb.asz.d az életed! Bulizz, ismerkedj, találj egy normális pasit, nehogy már ennyi idősen egy idegen családot szolgálgass. Különben pár év múlva a falba vered majd a fejed, hogy a legszebb éveidet elszúrtad.
2010. jan. 21. 11:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!