Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha meghal egy családapa...

Ha meghal egy családapa mennyi időnek "kell" eltelni, hogy a gyerekek iskolába menjenek?

Figyelt kérdés

Egy ismerősöm halt meg, a felesége egy hét után küldte a gyerekeket iskolába. Még alsósok, harmadikosok, negyedikesek. Első nap ő vitte őket, második nap már ő is ment dolgozni, ezért ismerős készítette a gyerekeket, eddig az apa. (korán jár, de nem műszak, szóval van amúgy pénze, nem ez hajtotta, adtak volna még neki szabit is, legalább egy hetet)

Szerintetek ez a helyes hozzáállás? Az életnek mennie kell tovább?

Nem megbántani akarom a feleséget, nagyon szépen éltek, szerették egymást, szóval a gyászát egy pillanatra sem vitatom, egyszerűen elgondolkodott ez az egész. Nem tudom én mit tennék. Mit bírnék

2014. szept. 26. 11:03
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
Amikor az én apukám halt meg váratlanul, hirtelenül, akkor én sem hiányoztam az iskolából. Sőt a barátaimon kívül nem is tudta senki, hogy mi történt. Az osztályfőnöknek mondta anyukám a következő szülőin, hogy módosítsák az adatokat ennek megfelelően. Én örültem, hogy nem tud róla senki, nem akartam volna sajnálkozást látni.
2014. szept. 26. 14:26
 22/24 anonim ***** válasza:

Szerintem könnyebb úgy feldolgozni a szülő halálát, ha közben van mit tenni.

Amikor apukám meghalt, a testvéreim fél napot hiányoztak az iskolából. Hajnal óta ébren voltunk, akkor értesítettek engem telefonon, mert nem otthon halt meg. Bementek reggel az iskolába, hogy ne kelljen otthon gubbasztani, amíg várunk a kórház hívására, de amikor anyum elérte az iskolát telefonon, ők hazaküldték őket. Nekem már nem volt több vizsgám abban a félévben, így csak ültem otthon. Aztán megjöttek a többiek és ültünk tovább némán a nappaliban. Borzasztó volt, semmit se tudtunk tenni. Ez egy pénteki nap volt. Hétfőn ment mindenki megint iskolába, kivéve engem, nekem még nem kezdődött el a tanítás, ezért elutaztam anyuval oda, ahol apa meghalt, ügyeket intézni. Kellett is, hogy valami elterelje a figyelmünket. Sokkal rosszabb lett volna otthon ücsörögni és magunkba fordulni. A temetés után ment minden tovább a maga útján.

Feldolgozni egy ilyen tragikus eseményt nem lehet 1-2 hét alatt. De valahol el kell kezdeni és sokkal jobb minél előbb.

2014. szept. 26. 16:44
 23/24 anonim ***** válasza:
jól csinálta ilyenkor minél hamarabb vissza kell rázodni a mindenapokban így gyorsabban túl lehet lépni lelkileg ilyenkor kellenek a barátok az ingerek
2014. szept. 26. 20:35
 24/24 anonim ***** válasza:
Ennyi idősen jobb a gyerekeknek. Én 15 éves voltam, amikor dédim meghalt. Karácsonykor. Magamba roskadtam, még az iskolát is úgy kezdtem, hogy semmi kedvem nem volt semmihez. Osztálytársak, haverok kicsit felvidítottak. De nem voltam senkivel úgy jóba, hogy őszintén elbeszélgethessek. 2 évig nem tudtam feldolgozni. Most lehet mondani, hogy hú, az csak a dédi volt. De én vele többet beszéltem, többet voltam, mint a saját apámmal. Szemrebbenés nélkül, ha választani kellett volna, simán adtam volna érte. 2 év elteltével már ki tudok menni a temetőbe, el tudok menni a házába. De első évbe az utcába nem tudtam bemenni. Most megint egy olyan személyt kell temessünk, aki közelebb állt a szivemhez. Hidd el, hogy a haverok, osztálytársak, barátok sokmindenben tudnak segíteni, akaratlanul is. A feleség is nem tudna otthon mit csinálni. Beleőrülne. Így a legjobb. Viszont ilyenkor az a minimum, hogy a gyereket nem piszkálják az iskolába. Nem íratnak vele, nem feleltetik. Ezt még a reggonoszabb tanárnk is meg kell értenie!
2015. jan. 21. 20:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!