Van kettő testvérem és 3 éve meghalt az édesanyánk! Azóta a nővérem lakik abban a házban a barátjával és az apámmal! Elvették a kulcsomat! Azóta csak ugy mehetek be ha beengednek! Tulajdonos vagyok! Abarátja ott lakik Kihez forduljak segitségért?
A rendőrséghez.
Ha tulajdonos vagy, akkor jogod van bemenni amikor akarsz.
Ha édesapádnak haszon élvezeti joga van a házon,akkor kizárhat,attól függetlenül,hogy te tulajdonos vagy.A haszonélvezet erősebb a tulajdonjognál.Ebben az esetben hiába is mennél a rendőrségre,vagy bárhová.Nem kötelezik apukádat,hogy beengedjen a házba.
Ezt a dolgot édesapáddal kellene tisztáznod.
szia! nem tudom mennyien tudják ezeket a jogi dolgokat, sztem kérdezz rá egy jogi forumon, vannak ilyen ügyvéd válaszol oldalalak!
az én véleményem szerint neked igen is jogod van bármikor bemenni, és nincs olyan, hogy elveszik a kulcsot??!!
de ez vélemény, egy jogi szakértő talán többet tud segíteni!
sok szerencsét
Általában:
anyukád halála után ugyan örököltétek a részét, de apukádnak haszonélvezete keletkezett rajta.
Tehát ő rendelkezik a házzal, azt tesz vele, amit akar, azt enged be, akit akar.
Ha ő csak a nővéredéket engedi ott lakni, nem tudsz mit tenni. Sajnálom.
Sziasztok! Igen édesapámnak haszonélvezeti joga van!
Akkor ezekszerint nem tudok mit csinálni! Ez szar érzés!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!