Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha ilyen rosszindu...

Mit tegyek, ha ilyen rosszindulatú?

Figyelt kérdés

17 éves lány vagyok, szakközép iskolában tanulok Budán... 11. osztályos vagyok. (3.év)

Ma kaptuk meg a félévit, és elég jó lett, csak a matek ne lenne:S megbuktam!

2 éve egy öreg nő tanítja nekünk a matekot, és már az első pillanat óta nem szimpatizálunk egymással...

Mindig is piszkált, tette a megjegyzéseket, célozgatott... de eddig sosem tűnt fel ennyire, mint most.

Sikerült megbuktatnia, már 2 éve erre hajt, NAGYON ROSSZINDULATÚ.

Megadta a lehetőséget, hogy javítsunk, nagynehezen elértük!

Szépen lefeleltem neki, a táblánál adott feladatot, és csak 1 nem ment, de 2/3-ot kaptam, meg is buktatott!

Az osztálytársnőm ugyan ugy felelt ma mint én, neki 3/4et adott.

Ma beültem matek korrepetálásra, és gyakoroltunk, de egy eredményemet 1el elszámoltam, és hangosan kinevetett, és szinte gúnyosan lehordott. Amikor órán jelentkezek, akkor flegma velem- Nagyon megalázónak érzem amit velem csinál.

A folyosón a barátommal szünetelek és megjegyzéseket tesz ránk, hogy "piros lámpás negyed ez?" pedig nem is csókolózunk. Stb, sok ilyen van még...

Nagyon betart nekem, a barátomnak is, mert őt is tanítja. De nekem még jobban. Gondolkodtam az iskolaváltáson.

2010. jan. 20. 19:25
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudsz vele mit tenni.Az ilyen b@szatlan fapin@val jobb nem vitazni.Az faj neki,hogy te fiatal vagy ,o meg mar nem.
2010. jan. 20. 19:46
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

ismerős....bár én szerencsére nem buktam sosem,a mélypont a 2es volt.és a szomorú tény,hogy nem tehetsz sokat.ha magad akarod kézbe venni a dolgot,akkor ne számíts arra,hogy a te javadra dől el a dolog,mert mindig a tanárnak van igaza :S:S

ha viszont anyukádat kérdnéd emg,hogy beszéljen vele lehet hogy majd az érettségin kifejezi hogy mit gondol erről..az pedig a jövődbe kerülhet (én ettől tartottam) mindent ki lehet próbálni,de csak ésszel,hiszen az ő kezében van a dolog.

2010. jan. 20. 19:46
 3/15 anonim ***** válasza:
20%
Ha másik iskolában sem tanulod meg a matekot,akkor ott is rosszindulatúnak fogod találni a tanárt.
2010. jan. 20. 19:47
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Én tanár vagyok és elhiszem neked, hogy vannak ilyen pedagógusok, de azért gondolj bele, hogy a tanárok 98%-a nem tesz ilyeneket, ha nem provokálja ki a diák azzal, hogy folyamatosan nem készül. Ha annak alapján osztályoz, amit egész félévben csináltál/nem csináltál, akkor adhat attól egyest, hogy volt 2/3-adod is. Ha viszont tényleg úgy érzed, hogy készültél, mindent megtettél és a jegyeid alapján nem buknál meg, akkor mindenképpen jelentsd az igazgatónak ezt az esetet, mert lehet, hogy nemcsak veled csinálja ezt, hanem másokkal is. Ha pedig panaszok érkeznek valakire több forrásból is, akkor nagyobb rá az esély, hogy az igazgató tesz valamit az ügyben. Csak sajnos vannak olyan igazgatók, akik akkor is a tanár pártját fogják, ha nincs annak igaza. Te tudod, hogy az igazgató milyen, lehet-e beszélni ilyenről vele. Csak ha már adott a tanárod javítási lehetőséget, ez lehet ütőkártya a kezében, hisz azt mondhatja, hogy ő megadta a lehetőséget. Válthatsz iskolát is, de akkor új környezetbe kerülsz és ált. kiközösítik valamennyire az új diákokat;kevesen tudnak gyorsan beilleszkedni. OK, hogy pikkel rád, van ilyen, de megbuktatni csak ezért nem tudna, ha te jól teljesítenél. Járj külön tanárhoz. Sokkal többen járnak privát tanárhoz, mint gondolnád.
2010. jan. 20. 19:52
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Ismerős a helyzet...magyarból...világéletemben 5-ös voltam...De ez a nő csak pofára osztályoz. Megírtam egy fogalmazást, az egyik barátnőmnek is odaadtam, ő is azt adta be csak egy másik suliba. Ő 5-öst adott rá én 2-est kaptam...Ez mindent elárul. A magatartásom 5, tehát ezzel nem volt gond, és órákra is készülök. Egyszerűen én nem tetszem neki...
2010. jan. 20. 20:02
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Na most mondok 1 példát, 2.75 átlagra megbuktatott kémia tanárnöm, ( mikor 2-os voltam szakközépbe ) érettségin 4 re érettségiztem ( ja átmentem potvizsgán ) ez kb 20 éve volt ( ja és hozzáteszem év elején megmondta " téged meg foglak buktatni mert te vagy az osztály szovivöje " mai napig nem értem mér tette, eltelt 20 év bekerültem ( 16 éve ) egy klinikára, eljött a sors keze, jött, és mütétre volt szüksége , és kérte a segitségemet, hát megtettem, segitettem, ennyi ! Bár szivem mélyén ...

A szakmám nem teheti meg h ne segitsek ! , de elgondolkodtato, ...az övé megteheti ??

Eddig off bocsi.

Nem tudsz mit tenni csak tanulni , ennyi , ezzel tudod csak sakban tartani.

2010. jan. 20. 20:03
 7/15 anonim ***** válasza:
Küld be a szülődet! Rosszabb helyzet a bukásnál már úgysem lehet. Egy próbát megérne
2010. jan. 20. 20:05
 8/15 A kérdező kommentje:

Én elhiszem, hogy nemvagyok jó matekbol és oké megvágott.

DE hogy még meg is aláz órán, és szünetben sem hagy békén.... azt már unom.Örüljön, ha ennek örül... de sosem pofáztam vissza neki, a magatartásom 5ös!!!!!

2010. jan. 20. 20:08
 9/15 anonim ***** válasza:
Én azt javaslom, hogy az anyukáddal együtt keressétek fel, és kérjétek a segítségét, hogy korrepetáljon külön. Tudom, hogy fel kell venni a fapofát, viselkedni kell, de saját magát csak nem fogja azzal égetni, hogy "nem tud" a fejedbe verni semmit?? Igaz, még így is mondhatja, hogy nem ér rá veled foglalkozni, de ha mégis, akkor igencsak igyekezz, szánd rá az időt a plusz példákra. Tanulj többet. Tudom, nem lesz könnyű, de az élet ilyen. Nem mindig azokkal kell dolgoznunk akiket szeretünk, és viszont.
2010. jan. 20. 20:11
 10/15 anonim ***** válasza:

Szerintem nagyban függ a választási lehetőséged, hogy szeretnél-e tovább tanulni. ha igen, akkor eléggé lecsökkented /lecsökkenti az esélyedet a felsőoktatásba való bejutásra, ha ez a helyzet továbbra is fenn áll... Valljuk be őszintén: a matek majdnem minden felvételihez kell, beszámítják a féléves évvégis jegyeket. Ha szeretnél változtatni:

1. A szünetben keresd fel a matek tanárodat egyedül - és kérdezd meg tőle, hogy lenne-e rád egy kis ideje, mert szeretnél tőle kérdezni egy pár nem matek jellegű dolgot. Mindezt normális -higgadt, tudom nehéz- hangnemben, hogy mi a gondja veled. Megemlítheted, hogy szeretnél tovább tanulni, és félted a jövődet, hogy hiába adsz bele mindent, nem fog sikerülni-miatta. Ha ezek után is így bánik veled, akkor:

2. szólj az egyik szülődnek (é.apa, é.anya), menjen be a suliba, próbáljon beszélni a matek tanárral, mert te hiába beszéltél vele, nem jutottatok előre

3. ha már beszéltek vele és még mindig nem "rühelli össze az ilyen magát" akkor ismét menjen be, de most már az iskolaigazgatóhoz.

3. ha írtatok dolgozatot, kérd ki, ha nem adja oda írjon az egyik szülő dolgozat kikérőt az ellenőrzőbe... ha nagyon lehúzza a dolidat, akkor ezt úgyis észreveszik az otthoniak és ez alapján már az igazgatónak is be lehet mutatni, és nagyobb valószínűséggel ad nektek igazat. Ha nem tesz semmit -fősulin van ilyen, úgyhogy gondolom egy középsuliba is működik - kérjetek meg - az iskolaigazgatóval együtt közösen -egy másik matektanárt, a felülbíráláshoz...

4. Ha valóban megalapozott hogy szándékosan lepontoz, akkor lehet, hogy az iskolaigazgató felajánlja, hogy matekórát más osztályba töltsd, ahol más a tanár.

5. Ha nem akarsz továbbtanulni, akkor kvázi 1 évet kell még kibírnod...

6. Ha más suliba akarsz járni, azért azzal is számolj, hogy új környezet, új matektanár - aki lehet hogy még rosszabb lesz :(

Nekem is volt hasonló szitúm, mert e.ü.-s szakközépbe jártam, matektanárom volt az ofőm is és érettségi után szerettem volna közgázra járni. Ergo pályaelhagyó vagyok... és ezt nem komálták! Nehogy nekem jobb legyen mint nekik...A félév során alá kellett irattatnom vele a továbbjelentkezési lapom (bár ne tettem volna, hanem az igazgatót kerestem volna fel...) az első ilyen megjegyzése az volt, hogy úgysem fog sikerülni és az arcomba röhögött a remegő fejével...a másik ilyen megjegyzése az volt, hogy a köv. ofő órán a hátsó padból az elsőbe ültetett és a padtársamat máshová paterolta el. Addig én voltam a legjobb matekból - szinte egyetlen egy 3-om sem volt! mindig 4-t 5-t kaptam- ez nem is volt nehéz, mert csak pitagorasz tételét vettük állandóan, nem kellett tételeket tanulni, sem bizonyítást sem. Könyvünk sem volt... talán a többiek miatt, mert nem akart senkit sem megbuktatni és senki sem akart tovább tanulni ( mi fizikából érettségiztünk matek helyett)... Aztán írtunk egy dolit, akkor oda lépett hozzám az ofő és azt mondta, hogy a tétel bizonyítását is kéri tőlem! De csak tőlem, a többieknek nem kell!!! Nem tudtam leírni, mert nem adta le az anyagot és nem is adta fel házinak, hogy tanuljuk meg... 3 -t kaptam. Szóltam é.anyámnak, hogy bánt velem, meg hogy másoknak nem kellett leírni a tétel bizonyítást. A dolgozatot is mutattam nekik, minden jó volt rajta, csak a lap másik felén egy nagy hiányjel volt ... Másnap bement hozzá, kérdőre vonta, aztán azt mondta, hogy ha kell bemegy az igazgatóhoz is a dolgozatommal a kezébe. A következő ofő órán elkérte az ellenőrzőmet, és kijavította jegyet egy ötösre, mert egyetlen egy hibát sem vétettem :DDD De ez csak olaj volt a tűzre...elkezdte más tanárokat fűteni.... aztán a irodalom tanárom szállt rám... feleltetett nyelvtanból, 2-t kaptam -arra tényleg nem készültem- de utána mivel az osztály nem tudott viselkedni, íratott dolgozatot, amelyet nekem is meg kellett írnom - hiába kérdeztem meg hogy én is? , másik órán kiosztotta (4-lett!:) tök örültem neki) de aztán közölte velem, hogy nem írja be...aztán másik órán fogalmazást kellett írnunk, hogy hogy látjuk a suli jövőjét...na ez egy életre bennem ragadt. 1 oldalt kellett írni, én meg leírtam kerek perec, hogy az eü-nek sajnos nincs jövője, ezért tíz év múlva egy multi fogja megvenni azt a területet és egy bevásárlóközpont vagy benzinkút lesz a helyén..na erre meg adott egy egyest! Pedig a feladatot végrehajtottam! írtam egy oldalt a suli jövőjéről... volt aki azt írta, hogy robotok fognak minket (tanulókat -jah persze) kiszolgálni... a sors fintora, hogy idén telik le a tíz év, és a sulit már megszüntették BRuhahahahaha :DDDD Szóval a tanárnak egy jó nagy egyes az életrevalóságból !!! Viszont az érettségin ez a tanár végig szívatott irodalomból, nyelvtanból. Mindkettő kettes lett. Egy akkreditált programba jelentkeztem (felsőfokú szakképzés) ami után egyből felvettek az adott fősulira, ja és már a diplomám is megvan! :)

Egyszóval semmi sem lehetetlen :) Ha valóban igaz, hogy lepontoz ( és lelkiismeretesen készülsz, és nem vagy elfogult) akkor vannak lehetőségeid a tettek mezejére lépni :D

2010. jan. 20. 20:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!