Rosszindulatú, elviselhetetlen, háklis házisárkány vagyok?
Férjem szülei és én totál mások vagyunk. Ők mindenbe beleszólnak az életemben/életünkben. Az én családomban ez nem volt divat sosem.
Pl. ne fogyjak le túlságosan (2 gyerekszülés után ugyanolyan vékony vagyok, mint voltam a terhességek előtt), mert eltűnik a cicim. Menstruálok-e már? Szexelünk-e a férjemmel?
A gyereknevelés is azt gondolják, az ő dolguk. A nagyobb gyerekemnek a férjem gyerekkori poharából kell innia. Mindenáron etetni kell a gyerekeket, akkor is, ha nem kérnek enni. Bilire kell szoktatni már 1 évesen, mégpedig úgy, ahogy ők csinálták annak idején. Esténként, mikor itt vannak, ők viszik a gyerekeket fürdeni, kivétel nélkül (heti 2-3-szor). Ugyanakkor nem szónak rá a gyerekekre, ha valami rosszat csinálnak. Az nem az ő dolguk, csak az, hogy szeressék, kényeztessék a gyerekeket.
Ha esznek valamit, és megkínálják Apát, akkor milyen édes a gyerek, adjál még Apának. Az eszükbe sem jut, hogy adjál Anyának is egy falatot. Ha Apával
mennek a gyerekek valahová, akkor az milyen klassz, fantasztikus! Ha Anyával, akkor semmit sem szólnak.
Túlérzékeny vagyok? Egy borzasztó nőszemély? Ne kíméljetek!
Fontos kérdés, hogy a férjed mit szól a szülei viselkedéséhez... Őt is zavarja? Mert akkor neki kéne velük megbeszélni, hogy kicsit húzódjanak "hátrébb".
Ha őt nem zavarja, akkor ezt először nektek kéne átbeszélni.
Egyébként megértelek, olyan szinten belemásztak a ti családotok életébe, ahogy nem kéne.
El sem tudom képzelni, hogy hogy bírod ezt elviselni! Én már régen elzavartam volna őket, úgy, hogy vissza sem néznek többé...
Nem vagy az, amit írták, nekik nem kellene ezt csinálniuk!
Én már régen kitessékeltem volna őket.
Semmi közük hozzá, hogy mekkora a cicid, hogyan éltek szexuális életet a férjeddel.
Az esti rutin kezdetekor szépen elköszönnék tőlük. Nem érdekelne a sértődés, legalább nem jönnének egy darabig.
Sok nagyszülőnek nehéz felfogni, elfogadni, hogy ő már nem nevel. A menyük pedig felnőtt, nem szorul már régen nevelésre.
picit túlérzékeny vagy,de ez nem baj :) DE: ne az anyósékra haragudj,hanem a pároddal beszélj,mert ezt neki kell/ene/ kordában tartani.
eleinte nálunk is ez volt.aztán besokalltam és beszéltem a férjemmel. ő meg csodálkozott,észre se vette h egy-két megnyilvánulás bántott. azután leültünk a szülőkkel,és ő elmondta h mit szeretnénk és mit ne. és kiderült h ők se akartak bántani! azóta nagyon jó minden,kölcsönösen betartjuk egymás kéréseit
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!