Egy háznak van haszonélvezője meg tulajdonosa akkor haszon élvező az erősebb mind a tulajdonos?
Figyelt kérdés
2014. szept. 19. 13:13
21/22 anonim válasza:
Ismét, immáron ezredszer írom ide (jogvégzett vagyok) NEM!!!
A tulajdonjognál nincs semmi erősebb a polgári jogban.
Ami miatt hiszik azt, hogy erősebb a haszonélevezet az az, hogy időnként előfordulnak olyan esetek, amikor a hasznonélvezőt cirka lehetetlen kirakni az a haszonélvezetből, amiatt nem juthatnak hozzá a tulajdonosok a tulajdonukhoz. De ezen már itt-ott segítettek törvényileg (pl. az idei márciusi öröklési jogi szabályok megváltoztatásával).
22/22 anonim válasza:
Én meg nam vagyok jovégzett- tulajdonos vagyok. És hiába rohanok jogásztól jogászig, a haszonélvező a véremet szívja. Magyarázd meg kérlek kedves előző, hogy miben is nyilvánul meg a hihetetlen jogi előnyöm a haszonélvezővel szemben, aki akkor enged az ingatlanba, mikor jó kedve úgy tartja? (legutóbb zárat is cserélt; jó mi?) Ráadásul a törvény maximális támogatásával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!