Egy háznak van haszonélvezője meg tulajdonosa akkor haszon élvező az erősebb mind a tulajdonos?
Figyelt kérdés
2014. szept. 19. 13:13
11/22 A kérdező kommentje:
A tulajdonos lakik az ingatlanban nem a haszonélvező.
2014. szept. 19. 13:31
12/22 anonim válasza:
Örüljön neki, hogy ott lakhat. Nem minden haszonélvező ilyen kis toleráns :)
13/22 anonim válasza:
Érdemes ezt is végigolvasnod:
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
14/22 anonim válasza:
Nem értem, hogy jön ide a gépjármű pl, mivel haszonélvezeti jogról & kizárólag ingatlan esetén beszélhetünk.
15/22 anonim válasza:
Jav .: csak & kizárólag. Ingó dolgon nem lehet haszonélvezetet szerezni. A gépjármű ingó dolog.
16/22 anonim válasza:
De ott is lehet írni papírt, hogy nem a tulajdonos használja, csak nem tudom annak mi a pontos neve, nem vagyok jogász. Akkor az is haszonélvező nem? :-)
17/22 kovpet válasza:
Az üzembentartó és semmi köze a haszonélvezethez. Két teljesen más fogalom :)
18/22 anonim válasza:
"Hát én nem néztem utána jog szerint, de szerintem "
Akkor minek írsz ha nem tudod?
19/22 anonim válasza:
Te meg minek szólsz be neki írásban?
Kijavítottam, ő meg összekeverte a fogalmakat, és?
Menjél, süt a nap, hátha jobb kedved lesz& nem szólsz be másoknak.
20/22 anonim válasza:
A haszonélvezeti jog sokkal erősebb. Ő az eladáson kívűl kb. bármit megtehet. Még a tulajdonos semmit a haszonélvező beleegyezése nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!