Anyósom direkt tesz keresztbe és próbálja megakadályozni hogy külföldre menjek, menjünk? Össze meg vissza szerzi nekem a munkákat, miközben megmondtam hogy nem akarok itthon már dolgozni?
Legyél kicsit empatikusabb szerintem, és hárman beszéljétek meg higgadtan és kicsit toleránsabban a jövőképet. Nyilván nem egyszerű neki sem, hogy kiköltözne a saját gyermeke külföldre, az én a szüleim is nehezen viselnék.
Mondd meg neki nyugodtan és higgadtan, hogy itthon nem érzed jónak a kilátásokat, ott jobb életszínvonalat tudnál biztosítani az ő lányának is...stb. Szánalmasak itthon a lehetőségek, és ezt biztos ő is vágja, ha csak nem barlangban él...
Tényleg legyél már kicsit empatikusabb. Én külföldön élek 5 éve, a férjem országába élünk. 4 éve nem láttam a családomat, mert képtelenek vagyunk annyit félretenni, hogy hazautazhassak. Lehet, hogy ebben az életben már nem is fogom látni az édesanyámat.
Hónap végére alig marad pénzünk, én nem tudok meg dolgozni, mert két pici gyerekünk van. De ha tudnék is, sajnos a külföldiek nem olyan befogadóak, mint ahogy mi azt hisszük. Mindig is görbe szemmel fognak ránk nézni, mert elvesszük a munkájukat. És ami tény, nekünk itt sokkal többet kell dolgozni azért a pénzért, amit egy hazai megkap. De lehet, hogy te egy álom országba kerülsz, ahol tényleg kolbászból van a kerítés. Mi viszont, ha egy biztos állást kapnánk odahaza már holnap mennék vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!