Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti megértenétek ha a férjetek/...

Ti megértenétek ha a férjetek/feleségetek nem akarna már itthon dolgozni és élni? 2.5 hónap múlva megyek ki, egyenlőre egyedül. Addig már nincs kedvem itthon dolgozni?

Figyelt kérdés

Tudom hülyén hangzik,de az elmúlt 1 évben,rosszabnál rosszabb munkahelyem volt kevés fízetésért.Az elmúlt 1 évben 2 munkahelyem volt,de kb semmi nem volt jó.Se a fízetés,ráadásul úgy bántak velem mint a kutyával.Persze ennek ellenére csináltam a dolgot.Az egyik helyről elküldtek mert a főnök fejében komoly gondok voltak,de ennek ellenére is csináltam és maximálisan oda tettem magam.A helyemen azóta már 6-7 ember megfordult,mindenki csak hónapokig,szóval ez meg is mutatja milyen az a hely.

Már régóta mondom a feleségemnek hogy ki kellenne menni külföldre,mint ketten beszéljük a nyelvet.Már belefáradtam ami itt van,nem érzem hogy haladnánk is valamerre.Lenne lehetőségem kimenni decemberben,de egyszerűen itthon elfogyott a lelkierőm hogy itthon dolgozzak hlyébbnél hülyébb szociopata embereknek,kevés pénzért,amiért cserében semmibe vesznek.

Elvileg addig kibírnánk anyagilag,mert nem vagyunk megszorúlva,persze addig újból beíratkoznék egy meg erősítő nyelvtanfolyamra,mert már régen használtam a nyelvet így kicsit frissiteni kellenne.

2014. szept. 18. 07:25
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Igen kint is találhatok,csak kicsit jobb fízetésért.Amúgy meg nem mindegy neked hol akarok dolgozni?Elég volt a magadfajta emberekből!
2014. szept. 18. 09:54
 12/18 anonim ***** válasza:
68%

nekem a te fajtádból lenne elég

azt hiszed kint majd csak te kellesz, addig meg dolgozzon az asszony, te meg nagy tanulásban vagy - ne röhögtess.

kinek a hibája, hogy itthon nem találsz rendes munkát?

kint mivel lenne könnyebb? nejed azért hagyja itt a jó munkáját mert te képtelen vagy találni munkát...

ilyen rinyagép nem lenne a férjem, az fix!

2014. szept. 18. 09:56
 13/18 A kérdező kommentje:
...
2014. szept. 18. 10:06
 14/18 anonim ***** válasza:
91%

Én úgy egyeznék bele, hogy napi 4 óra nyelvtanfolyam és mellette te csinálod meg az összes házimunkát, hogy mire hazaérek, csak egymásra tudjunk koncentrálni. Nagyon fontos lenne, hogy mielőtt elmész, sok időt töltsetek együtt, mélyítsétek a kapcsolatot stb...

Amúgy esetleges kompromisszum:

4órás munka, az nem szív le nagyon (akár Tescoban is) és mellette nyelvtanfolyam.

De tényleg a legfontosabb a nyelv, nagyon durván neki kéne állnod, még ha felsőfokon beszélsz, azon is van mit tökéletesíteni, hisz kint anyanyelviekkel fogsz versenyezni a jobb munkákért.

2014. szept. 18. 10:13
 15/18 anonim ***** válasza:
89%

aki itthon nem bírja kint se fogja mert ott egy csoró bevándorlo vagy aki elveszi a munkájukat és gyakori hogy ki se fizetik a melót, arról nem is beszélve hogy az albérlet utazás kaja pár millió az elején minden tartalékot fel fogtok élni és az is kevés lesz,

nem érteném meg itt logatod a lábad ott meg azt hiszed jön a kánaán

2014. szept. 18. 10:31
 16/18 A kérdező kommentje:
Az a helyzet hogy nekem ott kint a szállást és a kaját fízetnék.Dolgoztam már így kint régebben.Munka sok volt az igaz,de mindig megkaptam a pénzem ami igértek és sok "sors" társam is.Van aki azóta már abból a pénzből felhúzott egy hitel mentes családi házat.Nincs kolbászból a kerítés és nincs kánaán,de ha az ember rendesen dolgozik,akkor megvan a gyümölcse.Soha nem volt problémám ott kint ezzel,sok helyen a munkaadó fizette a szállást és a kaját.Volt hogy 4 hónap alatt 2 millióval jöttem haza.Azért itthon azért dolgoznék vagy 1.5 évig.
2014. szept. 18. 10:37
 17/18 A kérdező kommentje:

ma 10:13

Természetes hogy segítek a háztartásban és segítenék ahogy eddig tettem,még ha dolgoztam akkor is mindig besegítettem,mivel gyerekünk nincs,így megtehetném hogy 4 órában dolgozzak,ha találnék olyat.A nyelv az muszáj lesz,mert igaz beszélem a nyelvet és értem is,de amióta nem használtam,sok minden kikopott már.Nem mondom hogy nem megy,de rá kell még egy kicst erősíteni.

2014. szept. 18. 10:46
 18/18 anonim ***** válasza:

Abban az esetben nem zavarna, ha akkor elfoglalná magát, pl. háztartást vinné - ha úgyis nagyságrendekkel több szabad ideje van.

Amennyiben viszont csak meresztené, míg én dolgozok és utána otthon is főzés, takarítás, mosás, stb. Na, akkor viszont nagyon kiakadnék.

2014. szept. 18. 13:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!