Ti megértenétek ha a férjetek/feleségetek nem akarna már itthon dolgozni és élni? 2.5 hónap múlva megyek ki, egyenlőre egyedül. Addig már nincs kedvem itthon dolgozni?
Tudom hülyén hangzik,de az elmúlt 1 évben,rosszabnál rosszabb munkahelyem volt kevés fízetésért.Az elmúlt 1 évben 2 munkahelyem volt,de kb semmi nem volt jó.Se a fízetés,ráadásul úgy bántak velem mint a kutyával.Persze ennek ellenére csináltam a dolgot.Az egyik helyről elküldtek mert a főnök fejében komoly gondok voltak,de ennek ellenére is csináltam és maximálisan oda tettem magam.A helyemen azóta már 6-7 ember megfordult,mindenki csak hónapokig,szóval ez meg is mutatja milyen az a hely.
Már régóta mondom a feleségemnek hogy ki kellenne menni külföldre,mint ketten beszéljük a nyelvet.Már belefáradtam ami itt van,nem érzem hogy haladnánk is valamerre.Lenne lehetőségem kimenni decemberben,de egyszerűen itthon elfogyott a lelkierőm hogy itthon dolgozzak hlyébbnél hülyébb szociopata embereknek,kevés pénzért,amiért cserében semmibe vesznek.
Elvileg addig kibírnánk anyagilag,mert nem vagyunk megszorúlva,persze addig újból beíratkoznék egy meg erősítő nyelvtanfolyamra,mert már régen használtam a nyelvet így kicsit frissiteni kellenne.
nekem a te fajtádból lenne elég
azt hiszed kint majd csak te kellesz, addig meg dolgozzon az asszony, te meg nagy tanulásban vagy - ne röhögtess.
kinek a hibája, hogy itthon nem találsz rendes munkát?
kint mivel lenne könnyebb? nejed azért hagyja itt a jó munkáját mert te képtelen vagy találni munkát...
ilyen rinyagép nem lenne a férjem, az fix!
Én úgy egyeznék bele, hogy napi 4 óra nyelvtanfolyam és mellette te csinálod meg az összes házimunkát, hogy mire hazaérek, csak egymásra tudjunk koncentrálni. Nagyon fontos lenne, hogy mielőtt elmész, sok időt töltsetek együtt, mélyítsétek a kapcsolatot stb...
Amúgy esetleges kompromisszum:
4órás munka, az nem szív le nagyon (akár Tescoban is) és mellette nyelvtanfolyam.
De tényleg a legfontosabb a nyelv, nagyon durván neki kéne állnod, még ha felsőfokon beszélsz, azon is van mit tökéletesíteni, hisz kint anyanyelviekkel fogsz versenyezni a jobb munkákért.
aki itthon nem bírja kint se fogja mert ott egy csoró bevándorlo vagy aki elveszi a munkájukat és gyakori hogy ki se fizetik a melót, arról nem is beszélve hogy az albérlet utazás kaja pár millió az elején minden tartalékot fel fogtok élni és az is kevés lesz,
nem érteném meg itt logatod a lábad ott meg azt hiszed jön a kánaán
ma 10:13
Természetes hogy segítek a háztartásban és segítenék ahogy eddig tettem,még ha dolgoztam akkor is mindig besegítettem,mivel gyerekünk nincs,így megtehetném hogy 4 órában dolgozzak,ha találnék olyat.A nyelv az muszáj lesz,mert igaz beszélem a nyelvet és értem is,de amióta nem használtam,sok minden kikopott már.Nem mondom hogy nem megy,de rá kell még egy kicst erősíteni.
Abban az esetben nem zavarna, ha akkor elfoglalná magát, pl. háztartást vinné - ha úgyis nagyságrendekkel több szabad ideje van.
Amennyiben viszont csak meresztené, míg én dolgozok és utána otthon is főzés, takarítás, mosás, stb. Na, akkor viszont nagyon kiakadnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!