Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Koporsó vagy hamvasztás?...

Koporsó vagy hamvasztás? Fiatalon mit válasszak?

Figyelt kérdés
Melyik viseli meg kevésbé a családot? Ha szülőknek, férjnek és kisgyerekeknek kell eltemetnie téged, mit választanál? Nyitott koporsót semmiképp azt hiszem. A hamvasztás olyan "végleges"... a koporsós meg mindig szívszaggató, ha elindulnak és zörög a tetején a föld.
2014. szept. 16. 13:15
1 2 3 4
 31/34 Pötyös Panni ***** válasza:
76%
Én is a hamvasztást választanám. Elborzaszt a tudat hogy kukacok meg pondrók tápláléka legyek..Na meg csiklandós is vagyok..
2014. szept. 17. 01:20
 32/34 anonim ***** válasza:
47%

Panni! Szerintem ott már nem fog csikkandozni. :)

Bocsánat a morbid humorért.

Szerintem beszéld meg a pároddal, hogy hogyan lenne számukra könnyebb. Hiszen nekik lész nehéz, ha mit ad isten bekövetkezik, és ő lesz az aki "ittmarad". Szerintem had csinalja úgy, ahogy, számára és a család számára megkönnyíti a gyászt.

2014. szept. 17. 05:45
 33/34 anonim válasza:
78%
reges regen nem volt divat hamvasztani..en koporso parti vagyok....Temessenek el egy gyonyoru szep feher koporsoba ...jobb minthogy valahol szetszorjak a hamvaim...az nagyon morbid!!
2014. dec. 7. 11:54
 34/34 anonim ***** válasza:
100%

Tudom hogy már régi a kérdés, de azért én is válaszolok rá.

Sokan írták, hogy a hamvasztás mérföldekkel olcsóbb mint a koporsós temetés. Igen, ez így is volt még 2014-ben. Egyébként érdekes, mert a kérdést 2014.09.16.-án írták ki, nekem meg a mamámat rá 1 hónapra temettük, hamvasztással. Nekünk akkor 230 ezer Ft volt a hamvasztás. Tavaly őszön egy családtagunk koporsós temetése (mindenből a legolcsóbb) 267 ezer volt, +24 ezer a pap. Ezzel összeadva, 291 ezerbe került. Szóval manapság már a koporsós temetés és a hamvasztás ára között nincs olyan nagy különbség.

Viszont hozzátenném, hogy szerintem a koporsós temetés sokkal "szebb" (már ha lehet így mondani). Mert nem csak egy urna van előtted, amiben a hamvak vannak, hanem egy koporsó, benne a szeretett hozzátartozód. Így tényleg úgy fogod fel a dolgot, hogy ő már örökre elaludt, és nem úgy, hogy meghalt és elégették.

Mi is már megbántuk hogy a mamámat hamvasztottuk, de sajnos akkoriban nekünk az a 60-70 ezer Ft is sokat számított.

Egyébként természetesen mindenki maga dönti el, hogyan szeretné ha eltemetnék. Én pl.mindenképp koporsós temetést akarok majd. De remélem hogy nekem ez még jóval odébb van.

2018. jan. 7. 12:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!