Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Koporsó vagy hamvasztás?...

Koporsó vagy hamvasztás? Fiatalon mit válasszak?

Figyelt kérdés
Melyik viseli meg kevésbé a családot? Ha szülőknek, férjnek és kisgyerekeknek kell eltemetnie téged, mit választanál? Nyitott koporsót semmiképp azt hiszem. A hamvasztás olyan "végleges"... a koporsós meg mindig szívszaggató, ha elindulnak és zörög a tetején a föld.
2014. szept. 16. 13:15
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
75%
Én arra gondolok ha valakit koporsóban temetnek akkor a földben esetleg húsevő baktériumok szaporodhatnak el és ha valamilyen módon ezek a baktériumok kikerülnek onnan, akkor az élő embereket is megtámadhatják. Lehet, hogy én vagyok egy kicsit paranoiás, de úgy gondolom a hamvasztás biztonságosabb az élőkre nézve.
2014. szept. 16. 13:32
 12/34 Kései Sirató ***** válasza:
83%

Miért kell erről fiatalon döntened? Halálos betegségben szenvedsz? Remélem, nem öngyilkosságra készülsz.

Egyébként egyik se végleges, ha hiszel. Van feltámadás.

2014. szept. 16. 13:33
 13/34 anonim ***** válasza:
78%

#5 :DD

Magam részéről a hamvasztást választanám. Egyébként meg ez csak a testünk, amiből ha kiszáll a lélek akkor teljesen mindegy mi történik vele. Inkább azon kell agyalni, hogy itt a földön úgy éljünk, hogy ha elhagyjuk a testünket, na akkor a lelkünk odaát ne fájjon, ne szenvedjen itteni bűneink miatt. Mert az fog fájni, nem a földön hagyott testünk föld alá helyezése vagy hamvasztása...

2014. szept. 16. 13:37
 14/34 anonim ***** válasza:
100%
Hamvasztást.Olcsóbb.Nem akarnám őket leterhelni anyagilag.Csakis ezért.Urnát is általában kis sírba szokták eltemetni.
2014. szept. 16. 13:42
 15/34 anonim ***** válasza:
83%
A hamvaimat szorjak szet az ellensegem draga szonyegen.
2014. szept. 16. 13:51
 16/34 zabmester ***** válasza:
86%

Úgy látszik, ki fogok lógni a sorból, én a magam részéről mindenképpen koporsós temetést szeretnék majd (de nem nyitott!).

Voltam már ilyen és olyan temetésen is, de nekem pl. megnyugtatóbb volt a koporsós, azt valahogy sokkal természetesebbnek éreztem. A hamvasztástól amióta az eszemet tudom, mindig rossz érzésem volt, nem tudom miért.

2014. szept. 16. 13:52
 17/34 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek.

Kedves 3-as! Kitartást és sok erőt kívánok! Legyűröd azt a csekély százalékot kevesebbre!! ;)

4-es: legtöbben azt választanánk, csak nem mindenkinek ugyanúgy osztják a lapokat.

5-ös: jó a vicc :) amúgy a lényegre tapintottál

8-as, jó fej volt a nagyi :)

11-es: erre a megközelítésre még nem gondoltam, de lényegi egészségvédelem nem egy esettől lesz

12- nem, nem öngyilkosság. Beteg vagyok.

13-as. A férjem nem "díjazza" a hamvasztást, a szüleimmel nem nagyon lehet beszélni erről egyelőre. Hiszek a feltámadásban, meg a csodákban!

2014. szept. 16. 13:54
 18/34 anonim ***** válasza:
87%
csak és kizárólag a hamvasztást! mérföldekkel olcsóbb!
2014. szept. 16. 14:09
 19/34 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező, és 3. válaszoló, sok-sok erőt Nektek!

Ennyire biztos, hogy nincs esélyed? Mennyi idős vagy? Nagyon durva helyzet elé állít az élet, ha ezt kell eldöntened, szívből sajnálom! Hogy a kérdésedre válaszoljak, talán a gyerekeknek könnyebb ha hamvasztanak... de én ebben a pillanatban nem tudnám eldönteni...

2014. szept. 16. 14:40
 20/34 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egyértelműen a hamvasztás.

Talán olcsóbb, kis hely, meg én nem akarom, hogy férgek rágcsáljanak szét, akkor égjek el - úgyis tűzimádó vagyok.

2014. szept. 16. 14:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!