Kiakadt a családom, szerintetek igazuk volt?
Közöltem a családdal, hogy idéntől már nem veszünk ajándékot a felnőtteknek, csak a gyerekeknek, mert most már nekünk is van egy kislányunk (1 éves), és az ő megtakarítási számlájára szeretnénk gyűjteni a pénzt, mert úgysem tudunk minden felnőttnek értelmes ajándékot venni, felesleges dolgot meg minek, csak azért hogy adjak valamit, nem dobok ki pénzt az ablakon. Mondtam, hogy nekünk se vegyenek már ajándékot, csak a kislánynak, hisz, ami ebédet csinálnak, az sem két forintba kerül, legyen az a mi ajándékunk, én pedig sütök majd valami sütit, az lesz az ajándék. Mindenki megértette, kivéve apuékat. Ők nem nagyon értettek egyet ezzel, de aztán mondtam, hogy sajnálom, de így gondoljuk, és így is fogjuk csinálni, mert a kislánynak szeretnénk biztos jövőt (már amennyire biztos jövőt tudunk majd teremteni), de legalábbis megpróbálunk neki annyit a számlájára tenni, amennyit csak tudunk.
Mi a véleményetek? Ti hogy reagáltatok volna? Valami hasonló tapasztalat? Kinek volt igaza?
Köszönöm a hozzászólásokat!
Részben talán azért is akadtak ki, mert közölted velük, attól hogy anya lettél még meg lehet beszélni dolgokat.
A másik pedig, hogy ha ők akarnak akkor vesznek nektek is ajándékot, ezt nem tilthatod meg nekik, meg nem is lenne értelme.
A végén úgy zártuk le, hogy ha akarnak vesznek, de mi nem tudunk venni. Köszi Neked is, hogy írtál. Lehet kicsit túlzásnak tűnik a dolog, de mi így döntöttünk, és úgy voltunk vele, hogy fogadja el mindenki, ha meg nem, akkor vegyenek ajándékot, de mi nem ajándékozunk tárgyi ajándékkal, csak süteménnyel.
Köszönöm Nektek, hogy írtatok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!