Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy kellene megtudnom, hogy...

Hogy kellene megtudnom, hogy tényleg akar-e gyereket vagy sem és mikor?

Figyelt kérdés
8 éve együtt. Én 35 vagyok, ő 43. Neki már van egy fia az előző házasságából. Mi nem vagyunk házasok. Eleinte azt mondta, kettőt is akar (Így is gondolta). 2év múlva kb. éreztem, hogy éppen akkor egyet sem akar. Nem akarom,hogy mindig ez legyen a téma,de zavar azért. Az elmúlt egy évben azt mondta, hogy szeretne majd,de még nincs ez,az stb. Már nem félek az igaz választól. Sokszor én is úgy érzem,minek gyerek, amikor az elsővel is neki sok a baja. persze nem a gyerek miatt. De én nem akarom megbánni, ha nem lesz,nem akarok kifutni az időből stb.
2014. szept. 12. 14:27
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Komolyan leültök beszélni. Ezt másképp nem lehet. Talán ő is felfogja a súlyát, hogy ennek a beszélgetésnek súlyos következményei lesznek, lehetnek. Tehát kvázi komolyan is illik válaszolni. Ez így nem működik, hogy egyszer kettőt is akarok, aztán egyet, aztán még várjunk stb. Mondd meg neki, hogy te már sokáig nem tudsz várni, mert 35 éves vagy.
2014. szept. 12. 14:31
 2/12 A kérdező kommentje:
Köszi, ezt tudja,mert már párszor mondtam neki, de vagy az a vége, hogy most még meg kell várni xy ember vagy bank stb-t és akkor tudunk venni egy házat talán hitellel, vagy az, hogy ezt most kell megbeszélni?
2014. szept. 12. 14:34
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Ezek a halogatások azt jelzik, valahogyan mégsem akarna (legalábbis most nem), csak nem akar megbántani azzal, hogy kimondja. Ezért nyújtja és köti mindig valamihez.
2014. szept. 12. 14:41
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Azt ugye tudod, hogy ha így húzza az idődet, és mégsem akar gyereket csak hiteget, hogy kifuss az időből, és ne az ő hibája legyen, akkor te tényleges lecsúszol erről a dologról?

NEKED mi ezzel kapcsolatban az érzésed? Akarsz egyáltalán gyereket? Mert ha akarsz, akkor ne húzzátok az időt, mert nem végtelen... ha kicsúsztok a teszetoszasága miatt, boldog tudnál lenni egy gyermektelen élettel?

Ezekre válaszolj és komolyan beszéljétek meg.

2014. szept. 12. 14:44
 5/12 A kérdező kommentje:
Úgy érzem, szeretnék. De tényleg az életünk elég kesze-kusza. És fel kellene adnom egy ideig pár dolgot az életemből, ami most az Életem. De gondolom, ezzel nem vagyok/unk egyedül, és másoknak is van így gyereke.
2014. szept. 12. 15:15
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Magaddal tisztázd, mi a fontosabb: ő, vagy a gyerek.

Ha ő, akkor mondd el neki, hogy gyerekkel, vagy gyerek nélkül te mindenképp vele maradsz, és mondja meg végre az őszintét, mert ez fontosabb dolog annál, hogy így lebegtessék.

Ha a gyerek, akkor adj neki egy határidőt: fél év múlva indul a babaprojekt, akár vele, akár mással. Válaszoljon, mi legyen.

Fontos hogy bármelyik kiindulással bármelyik válasz után, mindketten ahhoz tartsátok magatokat, és akkor legyen úgy ahogy döntöttetek, ne rágógumizzatok tovább a témán.

2014. szept. 12. 16:59
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Már ne is haragudj, de már most majdnem kicsúsztál az időből, ha még nincs egy gyereked sem. A szülész-nőgyágyászok szerint "a terhesség és a szülés a huszonévesek sportja" (ezt szó szerint így hallottam).

Nekem két ismerősöm is 35 körül szült. Az egyiknek genetikai hibásak az ikrei (süketen születtek), a másiknak is komoly gond a gyerekével.

Azt nem mondom, hogy ne szülj, de ha tényleg akarsz, akkor nagyon-nagyon gyorsan!

A pasid ún. passzív-agresszív játékot játszik: nem hajlandó bevállani a gyereket, de nem mondja ezt ki, hanem helyette húzza az időt. Nem mond nemet, mert tudja, hogy akkor azonnal elhagyod, de igent sem, mert akkor fel kellene vállania azt, hogy te anya akarsz lenni (ő pedig újra apa).

Ő csakis kifogásokat és ürügyeket keres, és húzza az az időt. Tényleg ki fogsz futni az odőból, ha nem cselekszel gyorsan. (8 éve óta együtt vagytok. Ne áltasd magad: ha akart volna gyereket, akkor már 5-6 éves lenne a gyereked.)

2014. szept. 12. 17:52
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Èn leültettem,ès elmondtam,hogy kap 2napot,hogy vègig tudja gondolni mit is akar,mert unom a maaaaajdot.

mondja meg a tutit,ès akkor magammal èn elrendezem,hogy tudok e èlni a válasznak megfelelôen...

most 10hetes terhes vagyok,ès nagyon várjuk :)

2014. szept. 12. 18:20
 9/12 anonim ***** válasza:

először azt kéne kategorikusan kijelenteni, hogy te akarsz-e gyereket. mert ez nem olyan dolog, amit félig lehet csinálni :)

nos, ha te eldöntötted, hogy mi a célod, akkor ellentmondást nem tűrve kérdezz rá a párodnál, ne hagyd h kitérjen a válasz elől.

utána vagy eszméletlen szex következik, vagy nagyon gyors csomagolás. 35 évesen már tényleg nem szabad ezen lamentálni, az utolsó órákban vagy. oké, vannak akik 40 évesen szülnek, de ki örül annak, ha elmegy a gyerekéért az oviba, és a többiek azt hiszik hogy a nagyi viszi haza aznap? :P

2014. szept. 13. 05:29
 10/12 anonim ***** válasza:
Szerintem ezt másként nem lehet, egyszerűen le kell ülni és nyíltan beszélni a dologról. Elmondja az elképzelését, te a tiedet és a kettőből összegyúrjátok a jövőt. Csináljatok tervet, a kesze-kusza életet hogyan lehet rendezni és mindennek adjatok határidőt. A gyerekvállalásnak is! Azt pedig mindketten tartsátok be. Ugyanis már nincs sok időtök. Plusz azt is vegyétek figyelembe, hogy nem biztos hogy elsőre sikerülni fog.
2014. szept. 13. 12:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!