Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek? Tovább lent.

Mit tegyek? Tovább lent.

Figyelt kérdés
4éves koromban elváltak a szüleim. Az apukámnak és anyumnak is van új párja de de apa élettársával nem jövünk ki túl jól.Tehetnék valamit?Segítsetek légyszi!
2010. jan. 18. 17:52
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
46%
Te kinél élsz, fiú vagy lány vagy és hány éves? Ha van lehetöséged, akkor az apukád élettársával lehetöleg keveset legyél együtt, csak amit az udvariasság megkövetel.
2010. jan. 18. 18:07
 2/11 anonim ***** válasza:
Miben nyilvánul meg ez, hogy nem jöttök ki jól?
2010. jan. 18. 18:08
 3/11 anonim ***** válasza:

Elnézést, de ennél nagyobb butaságot, hogy ne legyen az új pár közelében...bocsánat, még nem hallottam.

Kérdező, kérlek írd meg mi a baj, lehet 1-2 tanáccsal, vagy egy őszinte beszélgetéssel orvosolható a baj.

Azzal, ha elzárkózol apukád új társától senkinek sem segítesz, csak a feszültséget mélyíted.

2010. jan. 18. 18:10
 4/11 anonim ***** válasza:

Nem kell tőle elzárkózni, de túlzottan "rágörcsölni" sem.

Ha együtt éltek, akkor talán kicsit könnyebb, hiszen van alkalmad megismerni.

Nem kell erőltetett, kínos beszélgetéseket kezdeményezni. A mindennapi életben szükséges kommunikációt tedd meg, ne kerüld. Aztán ha valami érdekel, meg szeretnéd tudni róla, merj kérdezni, beszélgetni. De csak akkor, ha van miről. Egyébként kínos mindkettőtöknek.

2010. jan. 18. 18:13
 5/11 anonim ***** válasza:
Ha volt gyerekszobája, és te is udvarias vagy, tolerálhatjátok egymást.
2010. jan. 18. 19:22
 6/11 anonim ***** válasza:
Én is annyira toleráltam mint mostoha anya két fiú gúnyolódásait, pedig mindent megtettem értük 6 éven keresztül, hogy szóba sem állnak velem. 3 éve annyira meggyűlöltem őket, szóba sem állok velük. Jól döntöttem.
2010. jan. 18. 19:31
 7/11 A kérdező kommentje:
Még az édesanyámmal élek.de amikor náluk vagyok néha bántó kijelentéseket tesz a leendő ˝mostohaanyám˝néha viszont kicsit olyan mintha egy óvodással beszélgetnék. Egy nagy copfba van kötve a feje tetején a haja,vagy két copfba. Kék szemfestéket ken magára, és a narancsbőrös hasát nyáron mindig kiteszi a pólóból, és miniszoknyát hord, de emellett nudizik és hintázik
2010. jan. 18. 20:29
 8/11 anonim ***** válasza:
Megértelek, van ilyen sajnos, hogy nem szimpi a mostoha... szerintem beszélgess apukáddal. Mármint, mondd el neki, hogy annyira nem szereted a leendő mostohát, de persze nem szeretnél vele összeveszni, úgyhogy mi lenne ha kellő távolság lenne köztetek. Mondjuk találkoznál úgy apukáddal, hogy ő nincs ott ésatöbbi. Kérd meg, hogy beszéljen vele, hogy ne tegyen megjegyzéseket, vagy próbáljon nevelni, mert van saját anyukád. És mint apukád élettársa elfogadod, de ha megpróbál föléd kerekedni, abból konfliktusok lehetnek.. Igazából, az a baj, hogy nem tudom mennyi idős vagy, így mennyire tudsz komoly dolgokról ebszélni apukáddal. De a lényeg, h a beszélgetésben ne szidd a barátnőt, mert akkor nem fogja megérteni a lényeget. fogalmazz semlegesen!!! Sok sikert
2010. jan. 19. 00:55
 9/11 anonim ***** válasza:

Azért azzal is vigyázni kellene, hogy "ne neveljen". Ha neadj'Isten apukádnak valahova el kell rohannia (orvos, alkatrész valamihez, vagy akármi) akkor arra a fél/1 órára a párjára bízna, aki előfordulhat, hogy rádszólna ha nem úgy viselkedsz.

Szerintem próbálj meg nyitott lenni rá és megismerni.

Mindenki más ember. Próbáld meg előítélet nélkül nézni őt, nem pedig mint a mostohádat. Lehet nemis akar mostoha lenni csak baráti viszonyt kialakítani veled és lehet ezt nagyon bénán kezeli.

Azok a "gondok", hogy milyen ruhában van, meg, hogy "mutogatja" magát, más kérdés, az a külsőség és mint tudjuk nem a külső alapján kell megítélni valakit.

Az is lehet, hogy a háttérben még mindig konfliktus van anyukád és apukád között ezért vannak a bántó megnyilvánulások, mert a mostoha is ember és akármennyire is figyel valaki, néha bizony kicsúszik ez-az az ember száján.

2010. jan. 19. 12:32
 10/11 anonim ***** válasza:
45%

tegnap 18:10-es: az elsö válaszoló vagyok.

Hol olvastad azt, mit itt itrál: "Elnézést, de ennél nagyobb butaságot, hogy ne legyen az új pár közelében...bocsánat, még nem hallottam." Egyáltalán nem arról volt szó, hogy nem legyen az új pár közelében, hanem hogy az apuka élettársával ne legyen feleselgesen együtt, illetve ha ott van, akkor tartson egy kis távolságot töle, ha nem jönnek ki egymással. EZ azért egész mást jelent.

2010. jan. 19. 13:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!