Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most mit mondjak a szüleimnek?...

Most mit mondjak a szüleimnek? Tovább lent!

Figyelt kérdés

Adtak anyáék pénzt tankönyvre 20 ezret és én meg el költöttem de ne marra amire adták, hogy mire meg ilyesmi az lényegtelen.

A lényeg hogy nincs meg belőle egy forint se mit mondjak hova lett.Valami jó történet kéne amit be vesznek és nem lesznek annyira mérgesek, és hamar túl teszik magukat rajta és nem keresik a pénzt bele törődnek hogy el hagytam vagy valami és kész.

2011. szept. 9. 05:58
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
mi lenne, ha megmondanád az igazat?
2011. szept. 9. 06:04
 2/11 anonim ***** válasza:
93%

De gusztustalan vagy.. Aztán meg teszed majd föl a kérdést, hogy a szüleid miért nem bíznak benned...

Ideje lenne gerincet növeszteni és megmondani a szüleidnek az igazat.

2011. szept. 9. 06:56
 3/11 anonim ***** válasza:
88%

Húú megszólalni se tudok. Ennél undorítóbbat valóban nem tehettél volna. Mert ha az új sulikezdő cipőre adott pénzt költöd el, hát bumm (az sem szép), de jársz a régiben. neked is büntetés. De a könyvekre való pénzt újra elő kell teremteni.

Mivel ahhoz már nem vagy elég tökös, hogy bevalld az igazat, így gondolom kiderülni nem fog a dolog. Bár remélem rájönnek a szüleid és alaposan megbüntetnek érte. De annyira, hogy soha többet az életben eszedbe se jusson akár 1 Ft-ot is kérdés nélkül elkölteni.

tudod mennyit dolgoztak ők ezért a pénzért? Gondolom nem, mert akkor nem tettél volna ilyet. Hát fogd magad és keresd meg az árát amiből megveheted.

Egyébként már egy hete tart a suli. Senkinek nem tűnt fel, hogy neked még nincsenek könyveid?

2011. szept. 9. 08:03
 4/11 anonim ***** válasza:
98%
Valószínű, ha a leányom csinálná ugyanezt, sírógörcsöt kapnék! Főleg, hogy munkanélküli vagyok. Nem tudom, hogy vagytok eleresztve anyagilag, de egy átlag szülőnek ez azért elég sok pénz. Főleg duplán. Mert ugye, akkor tankönyved nincs. Lehet, hogy nem is vennék neked. Fénymásoltasd le a barátaid könyveit. És ez lenne a büntetésed. Nem tudom hány éves vagy, de most akkor látni fogod, hogy a tetteinkért vállalni kell a felelősséget. És a szülők nem hülyék, legfeljebb fáradtak a sok güritől, hogy bevegyenek valami mesét.
2011. szept. 9. 08:06
 5/11 anonim ***** válasza:
98%

Nem olvastam a többiek válaszát,de a mai világban -legyen akármilyen anyagi hátteretek- 20.000 forint nem kevés pénz. Ha akkor "nagy legény/lány" tudtál lenni,amikor elköltötted,akkor most már tessék ahhoz is felnőtt lenni,hogy bevalld nekik: Anyu,apu,nem a tankönyvekre költöttem a pénzt,amit adtatok. Legrosszabb esetben kapsz pár hét szobafogságot,és megvonják tőled a költőpénzt,agyoncsapni nem fognak,ne aggódj.

Így is elég csúnya dolog volt tőled,de az ha még most hazudnál is gerinctelenség lenne! Ugye Te sem gondolod,hogy ezt érdemlik?

26/N

2011. szept. 9. 08:15
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Ebből a helyzetből csak úgy jöhetsz ki egyenes gerinccel és emelt fővel, ha vállalod a felelősséget és elmondod az igazat. Továbbá megajánlasz egy kompenzatív tettet. Pl egy jó ideig lemosod a kocsit, amíg a huszas össze nem jön a kocsimosásra költések helyett vagy ilyesmi. Ez azért fontos, mert akkor a szüleid partnernek fognak kezelni, mivel az, hogy csak leordítják a fejedet és lehordanak mindennek, az tényleg nem vinne előrébb. (Hozzáteszem, hogy egy ilyen konfliktus normális kezeléséhez felvilágosult szülő is szükségeltetik.)
2011. szept. 9. 08:21
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
A tetteinkért vállalni kell a felelősséget, akár jót akár rosszat tettünk. Tudtad, hogy rosszat cselekszel amikor elköltötted a pénzt, viseld is el méltósággal a következményeket. Én azt tanácsolom, kérj bocsánatot a szüleidtől, és hétvégenként járj el valahova dolgozni, és keresd meg a 20 ezrest amit elköltöttél. Ebből tanulhatsz a legjobban, mert most nem érzékeled, hogy mennyit kell gürizni azért a tankönyv árért, de így megtanulod, hogy hány órába is telik megkeresni azt a kis pénzt. Ne bújj ki a felelősség alól, ha akkor elmerted költeni, akkor apránként visszakeresed.
2011. szept. 9. 08:22
 8/11 anonim ***** válasza:
86%
Hát lehet nekem nem is kellene gyereket szülnöm, mert azzal azért nem egyeznék ki büntetésként, hogy addig mossa a kocsit, amíg a mosásra fordítandó összegből össze nem jön a huszas.
2011. szept. 9. 08:29
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Gratulálok! 20.000 Ft-ot elb.tál, és te voltál a menő a gyerek. Jóóóólvan.

Most is legyél nagyfiú, állj oda a szüleid elé és mondd el szépen a történetet.

Hidd el, jobban értékelik, mint a hazugságot.

2011. szept. 9. 09:52
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Kábitószer,vagy abortusz?
2011. szept. 9. 13:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!