Hogy vegyem rá mamámat, hogy hordja a hallókészülékét? Bővebben lenn
Szóval mamám már régóta egy kicsit nagyot hall. Kb. 3 éve kapott egy hallókészüléket (egyedit, nem kevés pénz volt), talán egyszer ha rajta volt. Azóta is kicsit hangosabban kellett beszélni vele. Mostanában viszont ordibálni kell vele (szószerint) hogy meghalljon valamit, és ez már a szüleimet is idegesíti. Kértük 2x is, hogy hordja a készüléket, először azt a választ kaptuk, hogy nem kell neki, másodjára, hogy úgyse ér az semmit.
Szóval a kérdés, hogy vegyük rá, hogy hordja, már kezd idegesíteni mindenkit.
Köszi a válaszokat
17/F
Én is arra gondoltam először, hogy ha normál hangerővel beszéltek egymással, akkor talán zavarni fogja, hogy kimarad a család életéből.
Azt kell vele megértetni, hogy az ellenállásásval nagyon leterheli a családot.
Megemlíthetitek neki, hogy a tévének és a rádiónak nagyon nem tesz jót, ha túl hangosra van állítva. (Az nem baj, ha ez így nem igaz, de lehet, hogy ti így tudjátok : )) Ez esetleg hatni fog a sporolós "énjére". : ))
Egy másik ötletem, hogy ha van egy jó háziorvosa, akiben bízik, és hatni tud rá, akkor kérjétek meg, hogy ő beszéljen vele. Az idősek általában adnak az általuk már (régóta) ismert orvos tanácsára. Érdemes megpróbálkozni a háziorvossal. Mondjátok el neki, hogy a családban gondot okoz a nagymama süketsége és a makacs ellenállása. Lehet, hogy már találkozott ilyen esettel, és lesz valami ötlete.
Figyelj, ha így körülményeskedtek, hogy jaj, zokon veszi, akkor ne szóljatok neki hanem tűrjétek.
Azzal a panaszával viszont foglalkozzatok, hogy nem ér semmit, mert ezek szerint be kell állíttatni, vagy elemet kell cserélni benne.
Egyébként meg beszéljetek hozzá halkan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!