Milyen az élet a nevelőintézetben/gyermekotthonban? (lent)
ohh, te lany! nem letezik, hogy nincs mas megoldas...voltam en is kollegista, ha kered( es van ra indokod), akkor hetvegen is benn maradhatsz.Ha a vedelembe vetel mar elindult, akkor a gyamugyisekkel biztosan meg tudod beszelni, hogy a kollegiumban maradhass a tanitas ideje alatt. Ha a nyari szunet igy nem megoldhato, akkor meg intezet.De inkabb csak az a ket honap, mint az egesz fiatalkorod.
En egy budapesti daikotthont "ismerek", csaladtagom dolgozik ott, gyakran bejarok.Nekem, aki szereto csaladban nott fel, egy remalom.Azok a gyerekek, akik ott vannak, gonoszak... egyszeruen nincs rajuk jobb szo.Nem kaptak meg azt a torodest, szeretetet, amitol jo emberekke valtak volna.Persze, lehet, hogy mashol ez nem ilyen.De en a te helyedben minden mas lehetoseget megprobalnek elotte.
Sok kitartast neked!(:
19/L
én is sok mindenkit ismerek, aki intézetis, hála a főiskolai gyakorlatoknak. Tényleg nem rettenetes, a nevelők is csak emberek, a szabályok, pedig a te biztonságod érdekében vannak. Egyébként a nevelőotthonokat kezdik leépíteni, aki kezelhető, nem személyiségzavaros és stb, azt általában lakásotthonba nevelő szülőkhöz küldik, ami tényleg olyan mint 1 nagy család.
A zsebpénzedet te osztod be, ruhákat is kapsz. Rossz hír, hogy a faterodtól így se szabadulsz, amíg nem leszel nagykorú, mert hétvégente vannak a bizonyos kapcsolattartási napok, amikor a szülővel kell lenni. Azt hiszem nem minden hétvégén, de a nevelőd társaságában, nem beszélve róla, hogy sokszor meg lehet úszni, pl ráfogod h beteg vagy, és nem mész...
Az intézettel kapcsolatban annyit, hogy nagyon vigyázz, hogy milyen társaságba kerülsz, mert tényleg vannak ott olyan 13-17 évesek, hogy álmodban se gondolhatod, hogy annyi minden átmentek, és természetesen olyan a személyiségük is. Ez nem általánosítás,csak írom, hogy vigyázz, nehogy belerángassanak valamibe. Én többször jártam a fiatalkorúak börtönébe is, tanulmányt írni. Az ottlévők többsége államilag gondozott, sokan gyilkosságért ülnek, lányok közül is rengetegen. Olyanis volt, aki ártatlannak vallja magát, de belekeverték valamibe...
A lényeg, hogy távoltarsd magad a balhéktól. De ugyanúgy lehet boldogulni egy otthonban, főleg, ha ép ésszel felfogod, hogy neked jobb ítt, és nem akarsz lázadozni.
A gyámügyel már beszéltél hivatalosan mert csak a te kérésedre nem helyezhetnek intézetben mert a törvény szerint komoly indok kell hozzá.
Először kivizsgálják a panaszod aztán terápiára küldenek ha ez nem vállik be rokonoknál próbálnak elhelyezni ha ilyen nincs akkor jön az intézet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!