A férjem első házasságából van egy 23 éves fiú. A középikola után főikolára ment. Egy évet járt pénzügyi szakon és utánna váltott politológiára. Ez utóbbi is 3 éves. Az államvizsgára nem ment el. Meddig köteles a férjem fizetni?
Na az elvált anyák már megint besértődtek,és duzzognak.
Az én gyerekeim házasságban nőttek fel, de nem tűrtem volna meg, hogy 23 évesen semmit tegyen, vagy tanuljon vagy dolgozón.
Szerintem érdemes ügyvédhez menni, ha nem tejesít megfelelően akkor megszüntethetik.
Miért nem vizsgàzik? Sajnos ez esetben nem tudom hogy van a tanulói jogviszony,egy ügyvédet kérdezz meg róla hogy megszüntethető-e.
(15)
18 éves kortól a gyerek után rokontartás jár, elvileg addig, amíg az elsö végzettse´get emgszerzi a gyerek, de ennek vannak feltételei.
Ha a "gyerek" érdemtelen erre, akkor a szülö kérheti a bíróságon a tartási kötelezettség megszüntetését.
Az érdemtelenség alatt értendö, ha a gyerek önhibájásból nem tartja a kapcsolatot a szülövel, vagy ha nem tanul elvárható módon. Ez utóbbit kimeríti, ha (önhibájából) nem megy el vizsgára.
Szóval ennek alapján kérheti a férjed a tartási kötelezettség alól a felmentést.
Mennyi rosszindulat van itt!
Pár kérdéssel korábban mindenki támadja a 19 éves egyetemistát, amiért az háborogni mer, mert saját magának kell fizetnie a könyveit a nyárimunkás fizetéséből.
Most meg az a baj, hogy egy apuka nem nagyon szeretné már támogatni a gyereke tanulmányait, aki úgy tűnik, nem is akar tanulni, csak úgy elvan a főiskolán?!
Kötelezettsége nincs már a férjednek fizetésre, de mégiscsak a fia, esetleg megállapodhatnának, hogy ha nem tanul, nem fizet.De ha már az államvizsgánál tart, akkor egyébként is már befejezte a sulit, nem?
Ha az én gyerekem lébecolná el az iskolát, én sem finanszíroznám tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!