Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A férjem első házasságából...

A férjem első házasságából van egy 23 éves fiú. A középikola után főikolára ment. Egy évet járt pénzügyi szakon és utánna váltott politológiára. Ez utóbbi is 3 éves. Az államvizsgára nem ment el. Meddig köteles a férjem fizetni?

Figyelt kérdés
2014. szept. 1. 16:11
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
75%

Na az elvált anyák már megint besértődtek,és duzzognak.

Az én gyerekeim házasságban nőttek fel, de nem tűrtem volna meg, hogy 23 évesen semmit tegyen, vagy tanuljon vagy dolgozón.

Szerintem érdemes ügyvédhez menni, ha nem tejesít megfelelően akkor megszüntethetik.

2014. szept. 1. 18:11
 12/22 anonim ***** válasza:
67%
Persze meg még az ükunokákat is az üknagypapának kell eltartani:)
2014. szept. 1. 18:12
 13/22 anonim ***** válasza:
0%
Mi nem váltunk el, csak nálunk a családban kölcsönösen támogatjuk egymást, éppen kinek van rá szüksége. Néha még a nagymamám is támogat, a szüleim is, pedig már gyerekeink vannak. Ha nekik van rá szükségük, akkor meg mi támogatjuk őket, és ez megy anélkül is, hogy léhűtőnek kiáltanánk ki egymást.
2014. szept. 1. 18:13
 14/22 anonim ***** válasza:
88%
Az eltartás meg a támogatás nem ugyanaz!
2014. szept. 1. 18:14
 15/22 anonim ***** válasza:
31%
25 éves koráig kell tartásdíjat fizetni ha nappalin tanul.
2014. szept. 1. 19:32
 16/22 anonim ***** válasza:
17%

Miért nem vizsgàzik? Sajnos ez esetben nem tudom hogy van a tanulói jogviszony,egy ügyvédet kérdezz meg róla hogy megszüntethető-e.

(15)

2014. szept. 1. 19:44
 17/22 anonim ***** válasza:
81%

18 éves kortól a gyerek után rokontartás jár, elvileg addig, amíg az elsö végzettse´get emgszerzi a gyerek, de ennek vannak feltételei.

Ha a "gyerek" érdemtelen erre, akkor a szülö kérheti a bíróságon a tartási kötelezettség megszüntetését.

Az érdemtelenség alatt értendö, ha a gyerek önhibájásból nem tartja a kapcsolatot a szülövel, vagy ha nem tanul elvárható módon. Ez utóbbit kimeríti, ha (önhibájából) nem megy el vizsgára.

Szóval ennek alapján kérheti a férjed a tartási kötelezettség alól a felmentést.

2014. szept. 1. 22:21
 18/22 anonim válasza:
81%

Mennyi rosszindulat van itt!

Pár kérdéssel korábban mindenki támadja a 19 éves egyetemistát, amiért az háborogni mer, mert saját magának kell fizetnie a könyveit a nyárimunkás fizetéséből.

Most meg az a baj, hogy egy apuka nem nagyon szeretné már támogatni a gyereke tanulmányait, aki úgy tűnik, nem is akar tanulni, csak úgy elvan a főiskolán?!

Kötelezettsége nincs már a férjednek fizetésre, de mégiscsak a fia, esetleg megállapodhatnának, hogy ha nem tanul, nem fizet.De ha már az államvizsgánál tart, akkor egyébként is már befejezte a sulit, nem?

Ha az én gyerekem lébecolná el az iskolát, én sem finanszíroznám tovább.

2014. szept. 2. 10:17
 19/22 A kérdező kommentje:
Mi 12 éve vagyunk együtt és ezalatt az idő alatt a gyerek négyszer jött el hozzánk. Amikor elválltak anyuka nem adta a gyereket láthatáskor. Mindig valamilyen kifogást talált, hogy ne vigye el az apja. Még a nagyszülőknek sem adta oda. Gyámhivatalhoz is fordultak de akkor sem. Ebbe a férjem belefáradt. Amikor megismertkedtünk akkor úgy gondoltuk, hogy az én gyerekemmel összeismertetjük hátha jó barátok lesznek. Ez sem jött össze. Az utcán ha találkozunk csak köszön nem áll meg egy pár szó erejéig sem. Sajnálom a férjem mert fáj neki ez az egész.Nyolc év után találkoztunk vele, pedig egy városban élünk. Akkor is csak azért jött el hozzánk mert kellett neki a pénz (gyerektartás). Egy kis plusszt is kapott. Azóta sem jött.
2014. szept. 2. 21:25
 20/22 anonim ***** válasza:
Ennek alapján a férjed kérheti a tartási kötelezettség megszüntetését, és a határozat után nem kell semmit sem fizetnie többé.
2014. szept. 2. 21:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!