FONTOS! Elmehetek otthonról így, mi a véleményetek?
Nos 18 éves fiú vagyok, még suliba járok, sajnos nem igazán sikerült az iskola, még 3 évem van az érettségiig, és ez nagyon aggaszt.
A lényeg hogy nem jó nekem, nagyon szarul vagyok már lelkileg.
A családommal sem a legjobb a kapcsolatom, olyan értelemben, hogy ők szeretnek engem, de nem igazán engedik hogy azt csináljam amit akarok, én meg nem vagyok veszekedős típus így azt csinálom amit mondanak.
Én úgy döntöttem, hogy teljesen új életet szeretnék kezdeni és minden emberi kapcsolatom le szeretném építeni, beleértve a szüleimmel, családommal is.
Tehát ha ezt bejelenteném nem sokára nekik, akkor szerintetek hogyan fogadnák illetve megtehetném -e?
Összeszedték pár cuccot és lelépnék és elfelejtenénk egymást örökre, vagy ez túl durva?
Na figyelj, 18 éves korodig ők felelősek érted, nem csak jogilag, hanem mint szülők, nevelésügyileg is.
Komolyan megbotránkoztat téged az, hogy nem engedik, hogy azt csinálj amit akarsz?
Ugyanis pont ez a nevelés, hogy megpróbálnak a szülők olyan irányba terelni, olyan útmutatást adni, amit gondolnak, hogy helyes.
Elárulom neked nagyon kevés helyen divat az, hogy 18 év alatt azt csinál a gyerek amit akar, de fogalmazzunk inkább úgy, hogy amíg a szülőkkel él. És ahol dívik ez, ott is általában negatív hatásai vannak.
Itt valami komoly gond van veled, hogy csak azért, mert a szüleid, és egy fedél alatt élsz velük ergo próbálnak téged nevelni és kupálni, amiatt te úgy érzékeled mintha börtönbe lennél és ráadásul minden kapcsolatot meg is akarsz szakítani velük.
Még ha a te kicsavart logikáddal is szemléljük a dolgokat, hogy nem azt csinálsz amit akarsz, így is, azért 18 évig gondodat viselték, azt mondod szeretnek, és szerinted azt érdemlik, hogy akkor ezentúl teljesen elfelejtsd őket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!