Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért szólják le azt aki nem...

Miért szólják le azt aki nem akar gyereket?

Figyelt kérdés

Néha olvasom itt, hogy az ilyen ember nem is ember és, hogy inkább örüljön neki, hogy lehet gyereke mert másnak meg nem.

Miért nem bírja valaki elfogadni, hogy nem mindenkinek az a célja az életben, hogy gyereket szüljön?

2010. jan. 17. 09:35
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
azok szokták, akik nagyon vágynak rá, és nem jön össze nekik, és azért, mert ez számukra nagyon fájó kérdés.
2010. jan. 17. 09:41
 2/12 anonim ***** válasza:
90%

Mert ez az általános beidegződés. Nő vagy? Menj férjhez, szülj gyereket. Mossál főzzél takarítsál. Aki mást akar az élettől deviáns?

Én az élni és élni hagyni elvét vallom. Azt csinál amit akar, amíg nekem, meg a többi embernek nem árt vele. Ha nem akar ne szüljön. Ki vagyok én, hogy bele szóljak?

2010. jan. 17. 09:44
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Azok az emberek, akik nem szeretnének gyereket, valahol legbelül tudják, hogy nem való nekik a szülői szerep, és ezt meg is kellene érteni másoknak is. Attól még szerethetik másokét, de úgy érzik, hogy ez a feladat nem nekik való. Élik az életüket, anyagi biztonságot teremtenek, utaznak, élvezik az életet. Így döntöttek! Lehet, hogy megváltozna a véleményük, ha mégis becsúszna egy gyerek, mert kizártnak tartom, ha így sikerülne, akkor csak azért elvetetnék, mert nem akarják. Ez egy nagyon nehéz, felelősségteljes feladat, amit vagy vállalok, vagy nem. Élheti valaki úgyis az életét, hogy nem hagy hátra semmit, mert feléli -számára hasznosan- a készleteit, javait, így nem azon gondolkodik naponta, hogy ki fogja örökölni a vagyonát. Nem vagyunk egyformák, így van aki szeretne gyereket és van aki nem!
2010. jan. 17. 09:48
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
ha valaki nem akar gyereket azt én nem "bántom". Az ő életfeladata lehet hogy más irányú, és neki más dolgok fontosabbak. Két dolgot nem szeretek: az egyik aki oldalakon át ecseteli miért jó a gyerekvállalás (egyébként bitang nehéz anyának lenni); a másik aki meg az ellenkezőjéről protezsál. ( nemcsak bitang nehéz, hanem a világ legédesebb terhe) Nem kell senkit lenézni, aki nem akar gyereket, van aki tudja, hogy neki ez "nem való", az ő dolga.
2010. jan. 17. 09:50
 5/12 anonim ***** válasza:
74%

Az első válaszolóval értek egyet.

Ezen kívül szerintem ilyen kijelentést csak nagyon éretlen vagy nagyon fiatal nők tesznek. Ha elérnek egy bizonyos életkort, ezer százalék, hogy másképp fogják gondolni. Amikor körülnéz, és azt látja, hogy a rokonságában, baráti körében mindenki a családjával van elfoglalva, a gyermekét neveli, ő pedig egyedül van, én nem hiszem, hogy nem bánja, hogy neki nincs babája, akiről gondoskodhatna.

Vagy azt tudom elképzelni még, hogy nagyon magának való az illető, és nem bír maga mellett elviselni senkit. Nem jósolok boldog öregkort :)

De természetesen mindenki azt csinál, amit akar, gyermeket szülni nem kötelező, én biztos nem szólnám le, aki így dönt.

2010. jan. 17. 09:53
 6/12 anonim ***** válasza:
91%
en alapjaraton sose szolom le azt aki nem akar gyereket.nekem van.de viszont az ojanokat nem kedvelem,akik szandekosan,provokalva irjak ki azt h nem akarnak gyereket,sot,kepesek ezert a gyerek vallalas oldalra kiirni.de en nem donthetek masok hejett,mindenki maga donti el,hogy akar e vagy nem.szerintem ebbe senkinek semmi beleszolasa nincs.
2010. jan. 17. 10:03
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
nekem van olyan ismerősöm,aki elmúlt 40 és nem akart gyereket... De olyan is van aki elmúlt 30 és azért nem mert fél a gyerekektől. Én nem ítélem el őket. Lehet kevesebb boldogtalan ember lenne a földön ha nem vállalnának olyanok is akiknek nem való...
2010. jan. 17. 11:11
 8/12 anonim ***** válasza:
84%
Ezért lenne praktikus inkább örökbeadni abortusz helyett, hátha kevesebb irigység lenne ebből.
2010. jan. 17. 13:07
 9/12 anonim ***** válasza:
79%
Én abszolút nem nézem le azt, aki nem akar gyereket. Legalább ő meggondolt és nem szül felelőtlenül vagy csak azért, hogy legyen, mert másnak is van. Ez mindenkinek a saját döntése, bár sok esetben (én sok ilyet ismerek a rokonságban is) megbánják, de akkor már késő. Pl. egyik rokonom 50 éves, ugye már szülni nem tud és most jött rá, hogy elszúrta, de már nem tud mit tenni. De mindenki egyéni eset...tudod, aki gyereket akar, annak fáj, ha azt látja, hogy más eldobja a gyerekét. Nekem van gyerekem és nagyon nagy öröm (ezt addig nem lehet érezni, tapasztalni, amíg nincs sajátod, talán azért nem hiányzik neked). Nem tudom elképzelni, hogy valaki megszüli a gyerekét és megöli meg ilyenek. Ez valami borzasztó. Szóval engem nem zavar/érdekel, ha valaki nem akar gyereket, csak akkor tegyen ellene időben. A többségnek öröm a gyerek, egy csoda az egész és tényleg örülhet az ember, ha tud/képes szülni, mert baromi nagy kín az, ha valaki akarna, de nem megy neki. Emellett nem gondolom, hogy az jó, ha egy embernek csak az az életcélja, hogy gyereke legyen és őket nevelje, ez akkor jó cél, ha mellette van még sok másik cél is, így a szülő élete nem szűnik meg a gyerek születése után. Szóval engem alapjáraton nem zavar, ha valaki nem akar gyereket, de ne akarja másra kényszeríteni az ő világnézetét, ahogy én sem fogom neki mondani, hogy miért nem vállal gyereket.
2010. jan. 17. 15:34
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
mert még azokat a nőket is megbélyegzik akik 30 felett nem házasok, vagy épp egyedülállók.(lehet hogy épp nem találnak társat, és holmi korhely szeméthez nem akarják odarakni magukat) a régi világban is levénlányozták az ilyet. az emberek általánositanak, hogy az ilyen nők szabadfelfogásúak és karrieristák. pedig minden eset egyedi, sosem tudhatjuk ki miért nem vállal gyereket. én személy szerint utálom az ilyet, mégcsak 22 éves vagyok és folyton nyaggatnak hogy miért nincs pasim, azért nincs mert nem fogok bárkivel összejönni. én nem ítéllek egy egyáltalán, vállald fel magad bátran és a gondolkodásodat is, és szar.d le az oktondi általánositókat.
2010. jan. 17. 22:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!