Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha ideges az ember, sok...

Ha ideges az ember, sok mindent mond. De engem ez néha sért. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Asszonyok, feleségek. Veletek előfordult már, hogy amikor a párokotokkal veszekedtetek, sértő dolgokat vágott a fejetekhez, ami miatt azt gondoltátok, hogy talán nem is szeret titeket?

Majdnem 3 éve vagyunk házasok, született egy babánk is, most várjuk a következőt. Nem annyira jó a kapcsolatunk, néha nagyon jól meg vagyunk, néha viszont kegyetlenül összeveszünk. Már egy jó ideje nincs is szex, de még csak egy ölelés sem.

De a lényeg, hogyha veszekszünk, akkor eléggé durva dolgokat kapok a fejemhez, mint például, hogy mekkora ribanc vagyok, legutóbb azt mondta, hogy már abban is kételkedik, hogy ő a gyerek apja. Azt is mondta már, hogy ronda vagyok, holott minden ismerős eddig csak dicsért, hogy ahhoz képest, hogy szültem, milyen jól nézek ki... hát nem tudom.

Lehet, hogy nem kéne fenn akadnom ezen, vagy inkább vissza kéne vágnom valahogy, de ilyenkor rendszerint sírva fakadok, többre nem vagyok képes. Őszintén szólva, én szeretem, és ezért fáj a legjobban. Már arra is gondoltam, hogy van valakije, olyan furán viselkedik néha. Fogalmam sincs, mit tegyek. :\

Mindketten 28 évesek vagyunk. Előre is köszönöm a válaszokat.

2010. jan. 16. 23:29
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Első vagyok megint, mert tegnap veled feküdtem és ma veled ébredtem, a most előttem lévő tanáccsal maximálisan egyetértek. Még abba a fél mondatodba szeretnék belekapaszkodni, hogy "szembesítve vagyok azzal, hogy én vagyok a gyengébb nem". Hát ettől a téveszmétől kéne magadat megszabadítanod. Egy férfi-nő kapcsolatban nincs gyengébb nem, egyenlő partneri viszony van. A saját önértékelésedet kéne rendbehozni, aminek a rombadöntésében ezek szerint a szüleidnek nagy szerepük lehetett. Te helytállsz az életben, nevelsz egy kicsit, hordasz egy másikat, viszed a háztartást, előtte gondolom, dolgoztál, tehát letettél valamit az asztalra. Higgy magadban, mert körülbelül csak önmagadra számíthatsz, meg a gyerekeid is. Jó lenne egy pszichológus, csak valószínűleg sem anyagilag, sem időben nem tudod megengedni magadnak. De ne legyél boldogtalan áldozat. Barátnő, szomszéd? Valaki kell melléd.
2010. jan. 17. 11:05
 12/14 anonim ***** válasza:
Sziasztok,én egy kicsit másképp látom a helyzetet.Azért ne felejtsük el,hogy ha jól értem van egy pici gyerek,ami azért komoly feladatokat ró rátok és valljuk be,hogy a férfiak többsége az első pár évben nem nagyon tud mit kezdeni egy babával.Erre most becsúszott a kistesó,amit nem terveztetek.Ezt te könnyebben fel tudod dolgozni,mert nő vagy,de ő megint egy új és nehéz helyzetben érzi magát,tudja,hogy mégtöbb felelőség és feladat vár rátok.Csak reálisan látja a dolgokat és lehet,hogy emiatt feszült.Persze te most terhes vagy,ingerültebb is és még több segítségre lenne szüksége,de ha állandóan puskaporos a levegő,akkor nem szívesen megy haza és akkor is morcos lesz.Legyél kicsit okosabb, válts taktikát,próbálj meg kevesebbet veszekedni,mert elismered,hogy azért sokszor te is hibás vagy.Szerintem próbáljátok megmenteni a házasságotokat,mert mindenhol akadnak problémák.Ehhez mindkettőtöknek változtatni kell,neked is. próbáld meg,megéri,tapasztalatból beszélek.
2010. jan. 17. 11:43
 13/14 A kérdező kommentje:

Azért az nemcsak rajtam múlt, hogy "becsúszott" a második baba. Amikor "bejelentettem", akkor valóban nem gondoltam, hogy ez óriási probléma lesz, mert mi elvileg ezen már megegyeztünk, hogy két-három gyerek a minimum (bár ezután ezt már nem igazán hiszem). Nem hiszem, hogy csak a második gyermek az oka.

Igazatok van, hogy ez nem mehet tovább. Csak az a baj, hogy én komolyan félek lépni. Ismerem a páromat, nehezen tudnék vele olyan veszekedésbe kezdeni, amiből én jönnék ki nyertesként. Nagyon félek, hogy egyedül maradok két gyerekkel, nem is magam miatt, hanem a kicsik miatt. Én sajnos kiskoromban nem is ismertem az apukámat, és tudom, hogy nagyon rossz volt. Még most is az. Nem akarom, hogy ez történjen az én gyerekeimmel is, ezért mindenképp valahogy helyre kell hozni a kapcsolatunkat.

Ma próbáltam beszélni. És valamennyire sikerült, mert nem vesztünk össze, ez így már félsiker.

Nem tudom, hogy mi lesz a végkifejlet, de remélem, hogy megoldódik a helyzet. Mindenkinek köszönöm a válaszokat!

2010. jan. 17. 21:18
 14/14 anonim ***** válasza:
Szia,én szorítok Neked!Beszéljétek meg,hidd el,hogy pár év múlva sokkal jobb lesz a helyzet,amikor már a gyerekek is nagyobbak lesznek.És ne gondold,hogy úgy értettem,hogy csak és kizárólag a te hibád,hogy becsúszott a baba.A másik meg,hogy ez nem hiba,hanem egy csodás és örömteli esemény,csak a férjednek szerintem nehezebb hozzá szokni a gondolathoz.Nálunk az első gyermek csúszott be és hidd el ez nagyobb rossz és a másodikat terveztük.Akkor még azt mondtam,hogy és akkor mi van,nincs semmi különbség,de már látom,hogy sajnos van.Azóta lelkiismeret furdalásom van az első gyermekemmel szemben,mert igenis a férjem másként várta őket,én nem,hisz mindkettőt szerettem,de a körülmények mások voltak.A másik meg, a nagylányom hat éves, a pici öt hónapos,a férjem a naggyal kb. öt éves korától tud remekül ellenni,azelőtt is szerette,de innentől minden sokkal könnyebb.Nem írtad pl.,hogy a te picid mennyi idős.Mégegyszer,nem megbántani,hanem bátorítani szeretnélek,meg azt átadni,hogy érezd,,másnál is van ilyen helyzet és bizakodj,hogy meg fog oldódni.
2010. jan. 18. 08:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!