Ti melyik mellett döntenétek?
Igazából nem tudtam, hogy hova tegyem a kérdést, de ide tettem, ha nem gond.. :)
Nos, 2 kollégium közül választhatok. Leírom a jellemzőiket. :) Mindkettő Budapesten van.
1. (Káldor Miklós Kollégium)
- 20 percre van a sulitól.
- Csak OKJ-s lányok vannak.
- 6 ágyas szobák zuhanyzóval és WC-vel. Nem rég újították fel a szobákat.
- Főzőklub. (imádok főzni)
- Konditerem.
2. (Vécsey János Kollégium
- Min. 40 perc a suliig.
- 9-14. évfolyamig, de korosztály szerint is válogatnak.
- Elhívtak felvételi elbeszélgetésre és próbálják így összetenni a kollégistákat.
- Filmklub, foci, ping-pong, jégkorcsolyázás.
- Kedvesek voltak, nagyon szimpatikus hely.
- Nem igazán modern, 4-6 ágyas szobák.
- Tv-t vihetek be.
- Angol, német tanárok vannak. (németül elakarok kezdeni tanulni.)
- Érettségire(új), nyelvvizsgára felkészítenek.
Ezek közül nem tudok dönteni... Annyira nehéz, mert, ugye azért megyek kollégiumba, hogy ne min. 40 percet utazgassak, pláne télen...
Valami tanács? :)
18/L
Hát igen, ezen is gondolkodtam, hogy lehet nem is tetszenének a klubok vagy a suli mellett nem bírnám csinálni.
OKJ-re megyek, gyógy- és sportmasszőrre. :)
Akkor lehet az első lesz. :$
Az elsőt választanám, mikor egyetemre kerültem pont egy pár általad említett pontot vettem figyelembe. Azt, hogy közel van, fel lett újítva és van külön fürdőszoba.
Még egy kérdés: a programok amiket a kollégium ajánl ingyenesek-e?
Sok helyen felsorolnak jobbnál jobb programokat, de azokat külön meg is kell fizetni. Ez esetben pedig teljesen mindegy, hogy helyben vagy mondjuk egy három megállónyi utazás után tudod igénybe venni őket. Már ha valóban szeretnéd és időd is marad rá.
Állítólag ingyenesek. :)
Szeretni szeretném, de nem tudom, hogy engedi-e az időm. :)
Én az elsőt választanám.
1. Ott már kicsit érettebb a korosztály, szerintem így kevesebb a probléma forrás.
2. Csak 20 percre van a sulitól.
3. Iskolatársaiddal leszel, ha valamit nem értesz, tudtok segíteni egymásnak.
4. Van saját vizes blokk. Ez nagy előny és részemről sokkal komfortosabb, mint a folyosó végi megoldás.
5. A klubprogram tevékenységét csíped és van konditerem, tehát ha akarsz, akkor simán mozoghatsz házon belül is.
Időt biztosan lesz néhány szabadidős programra.
Én amondó vagyok újakat tanulni nem a koliban kell. Nem ott fogsz új nyelvet megtanulni és ne élj álomvilágban, a kolis tanároknak, nevelőknek nem jut annyi ideje, hogy mindenkit külön erősítsenek a gyengeségeiben, avagy felkészítsenek érettségire specifikusan csak téged. Maximum irányt mutatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!