Ebben az esetben hogyan fog alakulni az örökség a férjem után? Mennyit fog kapni a lánya?
A férjem elhunyt és az öröklés elég zavaros. Van 3 közös gyermekünk, és neki van a párjától egy lánya.
A ház amiben a gyermekeimmel élek, a különvagyonom, amiben ő élt a barátnőjével és a lányával, a férjem nevén van.
Ebben az esetben hogyan fog alakulni az örökség kérdése? A barátnője szerint a ház teljesen a lányáé lesz, nekünk semmi közünk nincs hozzá.
"A férjem elhunyt és az öröklés elég zavaros. Van 3 közös gyermekünk, és neki van a párjától egy lánya."
A férjednek nem te voltál a párja? Vagy ez most hogy van?
Nem váltunk el, de ő már az új családjával élt.
Azért vagyok bizonytalan, mert a házat még akkor vette, amikor együtt éltünk, közös pénzből+ hitelből (én gyeden voltam, csak ő kapott). Elméletileg közösen költöztünk volna, de aztán megváltoztak a dolgok.
Volt, aki erre azt mondta, hogy a fél ház az enyém a vagyonközösség miatt és a másik fele ami felosztódik a gyerekek között.
" a házat még akkor vette, amikor együtt éltünk, közös pénzből+ hitelből" na akkor ez egész más felosztás, ekkor alapesetben a ház f^ele a tiéd, a fennmaradó részre haszonélvezeted van ill 5 felé oszlik közted és a gyerekek közt egyenlő arányban (vagyis 60% a tiéd, 10-10% a négy gyereké)
ha az új csaj bizonyítja a vagyonközösséget és a hitel egy részét a férjeddel együtt fizette, akkor a hitel felének értékében övé a ház, a maradék rész viszont a fentiek szerint oszlik
aki meg fentebb lepontozott, az lesz szíves elolvasni a PTK idén márciusi változtatását
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!