Végrendeletben milyen azonosító adatokat kell megadni az örökösökről illetve az örökhagyóról?
Személyi számot meg ehhez hasonlókat nem tudok szerezni tőlük, az teljesen esélytelen (nem ilyenekről szoktunk beszélgetni, és nem akarnak ebben együttműködni, de ezt majd én megoldom máshogy). Nevüket, születési idejüket és anyjuk nevét tudom (egyiknek az anyja nevét sajnos nem).
(Annyit még ideírok, hogy semmi negatívot nem tervezek, jóbarátokra akarok hagyni pár dolgot, ha velem történne valami, de ők nem értenek ezzel egyet, ezért hallani sem akarnak róla. Hát igen, büszke vagyok a barátaimra, csak ne lennének ilyen makacsok...)
Minél többet, amit csak tudsz. Nincs "kötelező elem", a lényeg, hogy beazonosíthatóak legyenek.
Ami viszont kötelező, azok a formai követelmények. Ha most készíted, az új Ptk. vonatkozik rá, olvasd el odafigyelve, mert különben érvénytelen lehet! (holográf, allográf vagy közjegyzőnél letett végrendelet, stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!