Az alkoholisták tényleg elfelejtenek dolgokat?
Az egyik nap néztem egy sorozatot és ott mondta az egyik szereplő,hogy az apja alkoholista volt és nem emlékezett egy csomó dologra.
Nekem apám alkoholista és ő is egy csomó mindent elfelejt, például van,hogy kétszer ad oda pénzt mert elfelejti,hogy már odaadta (persze ez nem jellemző,hogy pénzt ad) de például egy 4 számjegyű kódot is képtelen megjegyezni, mindent fel kell írnia.
Ez nem feltétlen van összefüggésben az alkoholizmussal.
Én alkohol nélkül is felejtek. Erősen kell gondolkodnom azon, hogy mi volt hétvégén az ebéd.
Igen, károsítja az agyat, írtja az idegsejteket.
Idős korukra úgy járnak mint apósom, alzheimeresek lesznek. Ez a legrohadtabb betegség, kikészíti a beteget és a családtagokat is. Már semmire nem emlékeznek, nem tudnak tájékozódni a saját lakásukban, nem ismerik meg a saját családtagjaikat. Amikor már teljesen elsorvad az agyuk akkor minden megszűnik, csak fekszenek az ágyban mint a zombik. Szörnyű betegség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!