Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A hugom tönkreteszi a családom...

A hugom tönkreteszi a családom, mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Van egy 16 éves hugom, a város legjobb szakközép sulijába jár,először nem vették fel,majd fellebbezéssel bekerült,mert ő mindenképpen vendéglátóipariban akar tanulni.Anyum mozgatta meg az ismeretségi körét,hogy bekerüljön.Úgy érzi nem bírja.Sokat hiányzott,betegeskedett,nem győzte a bepótlásokat.Van egy 22 éves barátja,ő is magántanuló volt,a rossz magatartása miatt,ő rakta a bogarat a fülébe.Elment orvoshoz,aki gyógyszeresen kezelte,hugom úgy jött el,hogy félévtől ő magántanuló lesz.Apu ellenzi a dolgot,anyum az orvos véleményére kíváncsi.Szerintünk a gyógyszeres kezelés bevált.Igazából ő nagyon hisztis,minden akar,követel,majd csapkodja az ajtókat és úgy beszél,hogy én a 21 éves fejemmel nem merek ilyen hangon beszélni a szüleimmel.Már 2 éve cigizik,de nagyon sokat és nagyon erőset,ideges lesz ha egy szál is kimarad.Végül magántanuló lett,ma volt az orvosnál.Apum hülyeségnek tartja az egészet és úgy gondolja elszúrja az életét,hiszen pont egy ilyen szakmai sulinál fontos,hogy bent legyen,ráadásul anyu intézte el neki.Anyum nagyon ideges lett miatt,főleg mert a hugom szinte manipulálja a szüleim,és félnek ,hogy mi lesz vele otthon,hiszen ő nagyon is társasági lény,még inkább hisztis lesz.Apum leírta a hugom,anyu tiszta ideg.Hugom pedig már tervezi,hogy jogsit szerez,anyuék megcsinálják neki a nagyszobát,hiszen a mostaniban,nincs hely franciaágynak,és hát neki már fiúja van.Anyagilag viszont rosszul állunk,apum nemdolgozik a jövő hónaptól,de persze anyuék mindenre azt mondják neki,hogy persze,persze az is meg lesz,a jogsi is a szoba is,csak hogy lenyugodjon.Én egyetemista vagyok egy másik városban,nem tudok,hogy segíteni a szüleimen,félek,hogy mi lesz még itt.Szerintetek mit tehetnék?Hála Istennek jó tanuló vagyok,tudom a saját költségeimet finanszírozni,sőt be is tudok anyuéknak segíteni,de félek a hugom elrontja az életét.Úgy gondoljuk anyuval,apuval,hogy ha a barátja nem ér úgy majd rá,ő pedig otthon megzakkan az unalomban,még rosszabb lesz a helyzet,anyum így is kivan a munkahelye miatt idegileg.Mit tehetnék?Hugommal lehetetlen beszélni,leordítja az ember fejét.Olyan gyerek még,de olyan nagynak gondolja magát.
2010. jan. 13. 16:54
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:
Még nem nagykorú,meg jobb neki,hogy otthon "uralhatja" a családot.Ha elköltözne anyuék biztos nem támogatnák.
2010. jan. 13. 19:03
 22/24 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy olvasom a történetet, nem hiszem, hogy feltételhez kötnék a támogatást :>
2010. jan. 13. 21:44
 23/24 anonim ***** válasza:
100%

Igen, költözzön el. Mondjon le! :DDD Na, ez nem volt komoly. Miért engednek meg mindent a szüleid neki? A szorongásos panaszai miatt? Sajnálják? Tudod az a baj, hogy ha felnő, az életben senki nem fogja így nyalni a s...ét, nagyon nagyokat fog csalódni, ha rájön, hogy hisztivel és zsarolással nem tud az élettől kicsikarni dolgokat. Ha amúgy is szorongásos, ki fog borulni, és majd megy haza segítségért. Ennek így sosem lesz vége, de a szüleid tűrőképessége is véges, Előbb-utóbb idősödnek majd, belefáradnak a gondokba. Szegény apukád! Nincs munkája, otthon meg áll a bál. :(

Ezt csak azért írtam, mert azt tanácsolnám, hogy üljetek le először 3an, aztán 4en, és alkossatok "szövetséget" ellene. Fájdalmas, de azt kell neki mondanotok, hogy amíg pokollá teszi a család életét, addig ne várjon semmit se anyagilag, se lelkileg. Nem támogatjátok többé. Aztán duzzogjon, hisztizzen, de ha kemények vagytok, előbb-utóbb beadja a derekát. Ez sokkal nehezebb, mint engedelmeskedni a hangulatainak, de más nem vezet eredményre. Szervezzetek közös programokat, érezze, hogy a család része, de ne dőljetek be neki. A sráccal is lehetne pár szót váltani, a húgod még kiskorú. Ha vele akar lenni, működjön együtt a szüleiddel. Segítsen "nevelgetni" a lányt. Ha nem segít, nem érti, akkor tűnjön el a képből. Akkor nem szereti igazán a húgodat, csak a hatalmát élvezi felette.

Egyetértek egy korábbi válaszolóval, minek felnőtt módra együtt élni, hiszen még gyerekek, majd lesz még elég bajuk a komoly kapcsolatokkal, maradjanak "járás" szintjén, élvezzék ki a fiatalságukat!

Még egy dolog: biztos kell gyógyszert szedni a húgodnak? Menjenek el a szüleid, és beszéljenek az orvosával, illetve vigyék más szakemberhez is! Lehet, hogy másképp is meg lehet oldani a gondjait.

Sok szerencsét! :)))

2010. jan. 16. 10:13
 24/24 anonim ***** válasza:
100%
ha az én gyerekem lenne lekevernék neki egy nagy pofont hogy hátha észhez tér
2010. jan. 18. 17:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!