A hugom tönkreteszi a családom, mit tehetnék?
Figyelt kérdés
Van egy 16 éves hugom, a város legjobb szakközép sulijába jár,először nem vették fel,majd fellebbezéssel bekerült,mert ő mindenképpen vendéglátóipariban akar tanulni.Anyum mozgatta meg az ismeretségi körét,hogy bekerüljön.Úgy érzi nem bírja.Sokat hiányzott,betegeskedett,nem győzte a bepótlásokat.Van egy 22 éves barátja,ő is magántanuló volt,a rossz magatartása miatt,ő rakta a bogarat a fülébe.Elment orvoshoz,aki gyógyszeresen kezelte,hugom úgy jött el,hogy félévtől ő magántanuló lesz.Apu ellenzi a dolgot,anyum az orvos véleményére kíváncsi.Szerintünk a gyógyszeres kezelés bevált.Igazából ő nagyon hisztis,minden akar,követel,majd csapkodja az ajtókat és úgy beszél,hogy én a 21 éves fejemmel nem merek ilyen hangon beszélni a szüleimmel.Már 2 éve cigizik,de nagyon sokat és nagyon erőset,ideges lesz ha egy szál is kimarad.Végül magántanuló lett,ma volt az orvosnál.Apum hülyeségnek tartja az egészet és úgy gondolja elszúrja az életét,hiszen pont egy ilyen szakmai sulinál fontos,hogy bent legyen,ráadásul anyu intézte el neki.Anyum nagyon ideges lett miatt,főleg mert a hugom szinte manipulálja a szüleim,és félnek ,hogy mi lesz vele otthon,hiszen ő nagyon is társasági lény,még inkább hisztis lesz.Apum leírta a hugom,anyu tiszta ideg.Hugom pedig már tervezi,hogy jogsit szerez,anyuék megcsinálják neki a nagyszobát,hiszen a mostaniban,nincs hely franciaágynak,és hát neki már fiúja van.Anyagilag viszont rosszul állunk,apum nemdolgozik a jövő hónaptól,de persze anyuék mindenre azt mondják neki,hogy persze,persze az is meg lesz,a jogsi is a szoba is,csak hogy lenyugodjon.Én egyetemista vagyok egy másik városban,nem tudok,hogy segíteni a szüleimen,félek,hogy mi lesz még itt.Szerintetek mit tehetnék?Hála Istennek jó tanuló vagyok,tudom a saját költségeimet finanszírozni,sőt be is tudok anyuéknak segíteni,de félek a hugom elrontja az életét.Úgy gondoljuk anyuval,apuval,hogy ha a barátja nem ér úgy majd rá,ő pedig otthon megzakkan az unalomban,még rosszabb lesz a helyzet,anyum így is kivan a munkahelye miatt idegileg.Mit tehetnék?Hugommal lehetetlen beszélni,leordítja az ember fejét.Olyan gyerek még,de olyan nagynak gondolja magát.2010. jan. 13. 16:54
11/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat.Az a legrosszabb,hogy hangulat ingadozásai vannak,nem lehet tudni mikor min kapja fel a vizet.Úgy gondolom a helyzet főként azóta súlyos hogy barátja van,6 hónapja.A srác egy utcányira lakik és persze,hogy inkább vele van,mint a könyvek felett.Ráadásul a srác egyke,ő mindent megkap,hugom pedig anyukámat szégyeníti meg a srác előtt,hogypl nincs nagy szobája.Valahol irigy rám,nyáron vettem egy franciaágyat,saját ösztöndíj pénzemből,sőt még a tapétámat is én vettem,fizettem a terepgyakorlataimat,a gyógyszeremet.Első éveben egyetemen albérletben laktam,mert nem vettek fel koliba,aztán apu nem dolgozott,természetes volt számomra,hogy koliba megyek köv. évtől,mert nem tudjuk fizetni,nem hogy még követelőzzek.Én tanulok mint a güzü,h jó legyen az ösztöndíjam,és nagyon nehéz a természettudományi,de soe adtam volna fel.
2010. jan. 13. 17:36
12/24 anonim válasza:
Mi az hogy megszégyeníti? Mit képzel magáról? Beszélj anyukáddal, hogy ezt ne tűrje el, mindennek van egy egészséges határa.
13/24 A kérdező kommentje:
Pl ilyeneket mond,hogy nem hívja el a srácot,mert milyen ciki ez,milyen ciki az,meg hogy milyen csóróság van.Tehetetlennek érzem magam.Szüleim látástól vakulásig dolgoznak,mindent megtesznek értünk.Mit akar..vannak olyanok is,ahol egy család lakik akkora szobában,mint amekkora neki jut egyedül.Néha azt kívánom,hogy esne egy jó nagyon p.fára az életben,abból legalább tanulna.
2010. jan. 13. 17:46
14/24 anonim válasza:
Nem tudom mi visz rá egy mai fiatalt, hogy így viselkedjen. Nemhogy örülne, hogy van fedél a feje felett és nem éhezik, mert előfordul még a mai világban is, hogy valakinek ez sem adatik meg. Tudod mi lehet még a megoldás? Ha látná a szüleiden vagy rajtad, hogy mekkora fájdalmat okoz ezzel. Talán akkor észbekapna és bocsánatot kérne mindenért.
15/24 anonim válasza:
Számomra a legelképesztőbb, hogy anyukádék abba belemennek, hogy átrendezzék a lakást és átengedjék a nagyszobát mert kell a franciaágy... de minek? 16 évesen ilyen komoly szinten párkapcsolatot élni? Anyukádék valamit nagyon elbaltáztak azzal együtt, hogy egy kamaszkorú gyerek a legjobb szülő-gyerek kapcsolatot is próbára teszi... Mindenekelőtt a szüleidnek kell szorosabbra fogni a gyeplőt, te csak akkor beszélj a húgoddal, ha megvan köztetek a jó testvéri viszony.
16/24 anonim válasza:
Nem hanyagolták el érzelmileg gyerekkorában? Lehet, hogy másképp semmibe vennék.
17/24 anonim válasza:
Nem, az érzelmi elhanyagoltság remek takarózás, de semmire nem válasz. Ez is egy újonnan kitalált dolog, mint az, amikor valaki olyan indokkal ment be a pszichiátriára, hogy "kivagyok idegileg ezért nem fizetek adót". Nem kell mindent pszichológiával magyarázni, egyszerű oka van. El van kényeztetve és undorító módon manipulálja azokat, akik felnevelték.
18/24 anonim válasza:
Csak van valami oka, hogy ilyen hisztis, a család iránti rosszindulaton kívül.
19/24 anonim válasza:
Csak ennyi hidd el. Nagyon sok manapság az ilyen fiatal. Egyszerűen hagyták elszabadulni a világot. Nézd meg, manapság az iskolában sem lehet sehogyan fegyelmezni, nem lehet alsóban buktatni, visszabeszélhet, sőt még durvábbakra is van példa. Azt sugallja, hogy vacak a világ, és a vicc, hogy teret adnak az ilyen megnyilvánulásoknak. Egy fiatal számára, akinek még nem nőtt be a feje lágya ez pedig nagyon kedvező lehet és a végén már el is hiszi. Tehát sok oka van az ilyesminek, de mindig a legegyszerűbb a válasz. És az esetek nagy százalékban nem a szülő a hibás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!