Tanulás vagy Munka? Önmegvalósítás?!
Sziasztok! 21 éves vagyok, és komoly döntést fontolgatok, vacilálok, vagy kinek épp hogy tetszik..
Problémám az hogy egyetemen tanulok, most vok harmad éves, de van egy hatalmas lemaradásom egy tárgyból, ami elsős, aki egyetemen tanul az tudja, aki nem annak annyit mondanék hogy a ráépülő tárgyakat nem tudom felvenni a szigorlattal meg olyan csúszásban vagyok hogy szinte már nekem fáj :-(.
A történetem akkor kezdődött mikor ide jöttem az egyetemre 19 évesen, ölembe esett egy olyan dolog amivel nem nagyon tudtam mit kezdeni (egyetem, önnálóság, szabadság). Világ életemben egy olyan család tagja voltam ahol majd' mindent megkaptam, pénzből sincs nagyon van(volt)hiány, saját lakásom van már..stb. De valahogy mégis hiányzik valami belőlem úgy érzem, nem szeretet hiányra gondoltam mert azt kaptam eleget otthonról. Hanem valamiféle felelősség tudat, kötelesség hogy teljesítenem kell, bizonyítsak magamnak stb.
Ne értsen félre senki nem voltam elkényzetetve, kaptam atyai pofonokat, leordításokat egészen kiskoromtól. De mindent megadtak nekem, mikor sz.gép kellett kaptam, mikor motor kellet kaptam stb. Visszatérve az egyetemre mikor ide kerültem nem gondoltam semmit, sem negatívat, sem pozitívat, ugymond VoLtAm. Nem elbulizam, elittam az időmet, hanem olyan semmittevő voltam. És az első 3 félévem lecsordogált a nagy semmire, pont arra volt jó hogy nem tettek át fizetősre, hanem maradtam államin, azonban negyedik féléveben valami változott, jött a büszkeség az akarat csináltam 35 kereditet, azonban ugy érzem nem magamért teljesítettem, hanem otthon és egyéb más elvárások miatt. Most ugye 5-dik félév vizsgaidőszak van aluról már megint a 20kreditet surulom, de valahogy nem vagyok boldog, kudarcnak érzem magam főleg hogy 7 féléves az egyetem és én legalább 10 félévet minimum hogy itt maradok még. Öszintén szólva ha büfé szakoslennék rég itthagytam volna az egészet, de mivel gépészmérnöknek tanulok ezért maradok hogy gondoljak a jövőmre, de most jön a csavar... Egyetem miatt szert tettem olyan ismerősökre, akik betudnának ajánlani jó munkahelyekre, és közte van az autószerelés is, ami 120.000 nettó lenne, világ életemben sokat szereltem, nem csak a poszterok lógtak a falon. :D (gépésznek is azért jöttem) Nem beszélve egy kis affinitással fenteb kerülnék a lagréntlán ugyanis rally autókat is szervizelnek nem 1 és nem kettőt. Világ életemben azt szerettem volna csinálni, verseny mérnök vagy valami hasonló lenni, imádom az ilyet, ráadásul ugy gondolom hogy némi tudásalapom is van ehez mert csak 3 év egyetem, meg a szakkönyvek bújása stb. Rajongok érte.
De itt ez a rohadt egyetem tudom ha tényleg ezt szeretném csinálni kell diploma, persze nem feltétlen de annyira jó lenne. Csak ettől a felsőoktatástól nemkapok mást csak kudarcot, és fájdalmat hogy csicska vagyok. Szóval mennyek dolgozni? levelezősön meg nyomjam tovább az egyetemet (persze évente 310.000Ft) vagy maradjak a seggemen és tanuljak ingyen? Présljem ki magamból azt a diplomát?, Vagy (legszivesebben ezt csinálnám) maradjak nappalin tanuljak ingyen, és dolgozzak mint szerelő? Ez nehéz választás lenne tudom, de nem a pénz vinne rá mert abból van. Lehet hülyén hagzik, hogy boldog lennék akkor ha egy áttanult, és átdolgozott nap után beesnék az ágyba, akkor azt mondanám De ..eci fáradt vagyok, de érezném hogy IGEN azt csinálom amit szeretek.
Mit tegyek szerintetek?? bocsi a hosszadalmas szövegét :-S
Igen, csináld a kettőt együtt, ha bírod!!!:):)
Szerintem amúgy az egyetem elejét mindenki elszúrja...én elsős vagyok, és az első vizsgaidőszakom van most, na hát kb decemberben jöttem rá, hogy hoppá, lehet el kéne kezdeni tanulni. Ráadásul nyelvszak, tehát minden vizsga idegen nyelven van. Ha ennyire alap tárgyad hiányzik, akkor egyáltalán eddig hogy jutottál el? Mert mi pl második évre már nem vehetünk fel olyat aminek nincs meg az alapozója. De hát nem tudom, szerintem sürgősen vedd fel, ami hiányzik, talán megpróbálhatsz beszélni a tanárokkal, hogy a mellett felvehesd a többit is, ami még kell, mert hát gondolom a harmadévesekkel lazábbak, legalábbis bátyámon ezt látom. És akkor már csak fél éved van, aztán mehetsz melózni:)
14:43-as!!
Frappáns!! És nem is rossz ötlet! Köszi szépen:)
amúgy megakadt a szemem egy szón: önállóság. Amíg te otthonról kapsz pénzt lakást meg mindent és nem te tartod el magad, addig te nem vagy önálló. Se felnőtt persze.
ezt azért tisztázzuk.
Nézd, leírtad te magad: amiben most vagy, abban nem érzed jól magad. Van ugyanakkor egy álmod, amire a mostani helyzeted le tudod (tudnád, ha igazán akarnád) cserélni. Mire vársz még? Egyetemre nem kötelező járni! Ez csak egy vakítás, hogy előbb a diploma, mert az kell, aztán ott állsz majd nulla tapasztalattal, a munkáltató meg kiköti a felvételhez a 3 éves gyakorlatot... ha nincs kapcsolatod, akkor nagy nehezen találsz majd csak munkát, hiába van papírod...
Itt a lehetőség! MOST van lehetőséged bejutni egy jó munkahelyre, olyanra, amire vágysz, lehet, hogy a következő hónapra már be is töltik az állást. Ellógtál 3 félévet, kudarc jött kudarcra, nagy lemaradásra tettél szert - egyértelmű, hogy az egyetem nem neked való. Nem baj ez akkor, ha képes vagy beismerni és van eszed időben váltani. Itt az idő.
Hajrá, sok sikert hozzá!
Ne úgy fogd fel, hogy alulmaradtál, hanem úgy, hogy kipróbáltad milyen az egyetem és kiderült, hogy nem neked találták ki.
(Ha mégis úgy döntenél, hogy maradsz az egyetemen és befejezed, akkor ahhoz is sok szerencsét, de az ég szerelmére! tanulj meg helyesen írni, mert pocsék a helyesírásod és az én pofámról ég a bőr, hogy belőled is diplomás lesz mikor még magyarul sem tudod helyesen kifejezni magad!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!