Mi ez a sok 16-18 éves menyasszony?
Rengeteg még középiskolás párocskát látok a környezetemben, akik már eljegyezték egymást. Érettségi még nem volt meg, de az eljegyzés már igen.
Aztán nulla együttélés után 19-20 évesen már házasodnak is.
Miért?
Világ viccei. Gyerekkori szomszédcsajt 2 éven belül már a 3. pasi jegyzi el. 19 éves. Próbálok nem túlzottan rosszindulatúnak tűnni,de szerintem házasodni azért nem mostanában fog:D
Húgom szintén 19,a pasija eljegyezte kb 10 hónap után. Megcsalták egymást,visszaadta a gyűrűt,de attól még együttvannak,azóta húgom hetente megkérdezi,hogy mikor kapja már vissza a gyűrűt. No comment.
17 éves koromban volt egy (akkor szintén 17 éves) pasim,aki akkor megkérte a kezem. Jó,mondjuk én azt mondtam,hogy ne szórakozzál már,de ahogy az évek során hallottam,minden utánam következő barátnőjének megkérte a kezét:D Nem tudom,mi ez a mánia. Lehet,hogy genya vagyok,de meggyőződésem,hogy az ilyen korú pároknál eljegyzés után max félévvel vége is szakad a kapcsolatnak. Elméletemet példákkal is alá tudom támasztani:D
23L
És Ineszke, nem megbántani akarlak, cspán rávezetni arra, hogy 5 év múlva nem fogsz ennyire naivan gondolkodni és más lesz a látásmódod. Ha együtt lesztek, még akkor is.
Kérdezőnek bocs az Off-ért, de talán kicsit a kérdéshez passzol...
18 évesen "már" másfél éve voltunk együtt a párommal. Akkor kitalálta, hogy legyen eljegyzés...(jelzem külön városba készültünk egyetemre, egyik szak nem volt a másik városban...)Szóval, az örökké, meg az azonnalakarom érzés elöntötte a páromat. Aztán egy délután leültünk és hideg fejjel mindent átbeszéltünk. A fiatalságunkban, a létrejövő 150 km-ben, a tapasztalatlanságunkban benne volt annak a szele, hogy ez az eljegyzés csak hirtelen ötlet lenne, és megmosolyognivaló a külső szemek számára, hiszen még majdnem gyerekek voltunk. Megértette a párom, és így teltek az évek...Közben sokat beszélgettünk arról, hogy milyen jó lesz jegyben járni, milyen lesz a gyűrűnk, mikor és hol lesz az eljegyzés, milyen lesz az esküvő...
Aztán eltelt 4,5 év és a 7. évben megkérte a kezem, akkor már munkám volt, befejezett egyetemem...teljesen másként hatott a dolog. Utólag is átbeszéltük ezt a dolgot és mindketten örvendünk annak, hogy felnőttként éltük át ezeket a dolgokat, ezzel, a mostani értékrendünkkel.
Az élet minket igazolt volna, ha 18 évesen eljegyezzük egymást, de nem lett volna értelme hosszú éveket járni jegyben, másrészt így komolyan lehetett venni a dolgot :)
Kívánok minden szépet és jót Nektek, legyetek együtt boldogok és az legyen a legkisebb gondotok, hogy mikor jegyeztétek el egymást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!