Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért az áldozat a hibás?

Miért az áldozat a hibás?

Figyelt kérdés
Sokszor találkoztam már ezzel itt és máshol is, hogy élből azt hibáztatják, aki nem tehet semmiről- bántalmazottak, molesztáltak. Feltételezi mindenki, hogy biztos csinált valamit, azért verték lilára. Hol lenne erre mentség? Egy sallert meg lehet magyarázni, de a fakanalat és nadrágszíjat? Miért él még mindig ez a fejekben?
2014. aug. 8. 10:36
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Szóval, ha valaki hülye az megérdemli, hogy a fejét verjék a falba. Amíg nem éljük át azt, hogy valaki akt tiszta szívvel szeretünk folyamatosan fizika bántalmazásnak tesz minket NINCS JOGUNK ÍTÉLKEZNI. Nem olyan könnyű ebből kitörni, mint hinnétek anyámnak, csak évek után sikerült. persze szökj el minden lakás vagy ilyesmi nélkül, úgy hogy ha megtalálnak halálra vernek. Ja és hol hibáztatják őket? Hát minden egyes kommentben ami a témával kapcsolatos. Az arányok változnak, de mindig ugyanaz megy. Én személy szerint unom a témát így a továbbiakban minden ezzel kapcsolatos megnyilvánulást leszarok. Ajánlom mindenkinek, hogy ha egy témához nincs köze ne szóljon bele
2014. aug. 8. 12:45
 12/23 anonim ***** válasza:
91%

Azért, mert ha az agresszor lenne a hibás - mint ahogyan az is! -, akkor a kívülállónak masszívan és becsülettel állást kellene foglalni az áldozat MELLETT. Ez pedig azt jelenti, hogy egy áldozatért TENNI kell valamit, segíteni kell őt, legalább érzelmileg mellé állni.

Csakhogy ehhez erő kell, becsület, tartás, stabil értékrend. Az emberek zöme azonban a görénynél is gyávább: inkább az agresszor mellé áll és azonosul vele, mert beszari, fél, hogy még a végén ő is úgy jár, mint az áldozat.

A legaljasabb az, amikor egy gyerek-áldozat mellé nem áll senki: se rokon, se tanár, se unokatestvér, de még a pszichiátere sem. Mert az emberek önzőek és gyávák, ez az igazság. Könnyebb a mesebeli három majmot játszani, nem tudni semmiről, mint kihúzni az állítólagos gerincet és odatenni magunkat a problémához.

2014. aug. 8. 13:17
 13/23 anonim ***** válasza:
0%

A válaszíró 76%-ban hasznos válaszokat ad.

soha senki nem hibáztatta az áldozatot. arról volt szó csupán, h sokan említették ( köztük elég sok rendőr is, talán nem véletlen),h kevésné kihívó öltözködéssel csökkenti lehet az esélyét. tudod, mikor bezárod a kocsid, ha otthagyod.

ebben mi olyan marha bonyolult, h a nők 99%-a nem tudja

megérteni? legalább 10 oldalt láttam, ahol elmagyarázták ezt nőknek de még mindig nem értitek, hihetetlen. vagy csak hisztizni akartok, és direkt nem fogjátok fel.

a másik válaszolót meg felesleges lepontozgatni. én is több olyan nővel beszéltem, aki vert vagy bántalmazott a párja, mégsem akart elválni tőle, vagy elhagyni, mert ő "ennek ellenére szereti" meg tetszik neki egy ilyen erős férfi. sőt olyat is sokszor láttam h összejött egy büntetett előéletű férfival egy nő, mert "olyan erős, és kemény" aztán pár hónap múlva már verte. most őszintén, szted ha egy nőnek ennyi esze van, akkor mit lehet vele kezdeni?

az a probléma h nektek nőknek el kéne odáig jutni végre,h vmiért felelősséget vállaltok, vagy előre gondolkodtok, nem pedig mindenért nyafogtak és nyivákoltok, mert már tényleg marha unalmas. ahogy egy ismerősöm mondta: a nők többsége nagyra nőtt gyerek, aki mindenért hisztizik.

mellesleg ahogy írtam- senkitől nem olvastam olyat, h pl. az lenne a hibás, akit megerőszakolnak vagy bántalmaznak, csak tudni kéne értelmezni is, amit olvastok.

2014. aug. 8. 14:35
 14/23 anonim ***** válasza:

"Csakhogy ehhez erő kell, becsület, tartás, stabil értékrend. Az emberek zöme azonban a görénynél is gyávább: inkább az agresszor mellé áll és azonosul vele, mert beszari, fél, hogy még a végén ő is úgy jár, mint az áldozat."

ez egy pszichológia könyvből másoltad ki? mert jól hangzik meg minden, csak nem sok értelme van.

2014. aug. 8. 14:39
 15/23 anonim ***** válasza:

Ez vagy evolúciós kényszer vagy társadalmi norma, hogy minél nagyobb állat egy férfi (büntetett előéletű, bűnöző, olyan aki nyíltan csalja a párját, megalázóan beszél a nőkről) valamiért előnyt élvez a nők körében.

Én magam körül nem egy példát láttam, ahol az ilyenek voltak a "nagy jó barátok", "nagyon rendes emberek" sőt még magát ezek mellett feministának valló vadállatot is láttam. A nők többsége odavan ezekért.

Sok nő mintha direkt olyanokkal venné körbe magát, akik nagyobb valószínűséggel fogják bántalmazni, kihasználni.

Engem csak az érdekel miért van ez?

A megerőszakolós dolog meg baromság, nem azon múlik mit visel az áldozat. A gyilkosok, bántalmazók, erőszaktevők többsége közeli ismerős, rokon. Nem egy vadidegen aki meglát miniszoknyában...

2014. aug. 8. 15:03
 16/23 anonim ***** válasza:

Én egy bántalmazott nőt ismerek. Kb. 20 évesen jött össze a pasival. A pasi többször megverte, volt olyan, hogy 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, de nem hagyta ott a pasit. A nő családja kérte szépen, kérte csúnyán, hogy hagyja el ezt az embert. Azóta eltelt 15 év, két gyerekük van. A pasi még most is agresszív, de most már nem csak a nővel, hanem a gyerekekkel szemben is.

Szóval nem az történt, hogy éltek-éldegéltek szépen, megszülettek a gyerekek és egyszer csak egy vadállat lett a pasiból. Nem. Mindig is ilyen volt.

A nő pedig 20-on egypár évesen simán visszaköltözhetett volna a szülőkhöz, befejezi az egyetemet, aztán elkezdi élni a saját életét. Tehát nem az volt, hogy két gyerekkel kell a híd alá menni.

2014. aug. 8. 15:08
 17/23 anonim ***** válasza:

"A megerőszakolós dolog meg baromság, nem azon múlik mit visel az áldozat. A gyilkosok, bántalmazók, erőszaktevők többsége közeli ismerős, rokon. Nem egy vadidegen aki meglát miniszoknyában..."

az első mondatot nem igaz, második igaz, csak sok értelme nem volt leírni. ugyanis a nemi erőszak témánál az egész hiszti arról szólt,h "amikor idegen erőszakol". ezért tanácsolta egy kanadai rendőr,h öltözzenek a nők kevésbé kihívóan, ne járkáljanak éjjel egyedül,akkor csökkentik az esélyét.

mellesleg több rendőrtől is hallottam már ezt, valószínűleg jobban tudják, mint te, aki így fotelből eldöntöd, h az öltözködés tökmindegy.

utoljára Pécsen hogy is volt? hát nem éppen egy kihívóan öltözködő egyedül haza kullogó nőt akartak megerőszakolni? hát de.

de józan paraszti ész: vajon egy erőszakra hajlamos férif kit fog leteperni, a nőt, aki garbóban van és vagy akinek kilóg mindene a ruhájából? nem olyan bonyolult ám megérteni ezt.

2014. aug. 8. 15:22
 18/23 anonim ***** válasza:

"Ez vagy evolúciós kényszer vagy társadalmi norma, hogy minél nagyobb állat egy férfi (büntetett előéletű, bűnöző, olyan aki nyíltan csalja a párját, megalázóan beszél a nőkről) valamiért előnyt élvez a nők körében.

Én magam körül nem egy példát láttam, ahol az ilyenek voltak a "nagy jó barátok", "nagyon rendes emberek" sőt még magát ezek mellett feministának valló vadállatot is láttam. A nők többsége odavan ezekért.

Sok nő mintha direkt olyanokkal venné körbe magát, akik nagyobb valószínűséggel fogják bántalmazni, kihasználni.

Engem csak az érdekel miért van ez?"

mert tényleg evolúció. egy nő ösztönösen vonzódik egy kemény, magabiztos, bunkó férfihoz, mert önbizalmat áraszt.

magyarán inkább választanak egy jellemhibákkal teli de magabiztos bunkót, akit megpróbálnak megváltoztatni, mint egy kedves, jószívű könyvmolyt.

persze ezt a nők vagy tagadják, vagy tudatában sincsenek, mert a saját működésüket sem ismerik.

pont ezért hazudnak olyanokat, h "hirtelen vált erőszakossá", miközben már az elején is tudta,h több rendőrségi ügye is volt.

ezért tartják sokan a nőket ösztönlényeknek, akik gondolkodni sem tudnak tisztán, hát van benne vmi. a saját hülyeségüktől nem lehet őket megóvni.

2014. aug. 8. 15:30
 19/23 A kérdező kommentje:
Kicsit elmozdult a téma. Bántalmazás alatt nem csak a molesztálást, szexuális erőszakot értettem. Gyakran találkozok bántalmazott kamaszok segítségkérésével, ahol szintén az a felállás, hogy biztos csináltál valamit, azért kaptad. (Többek között én is ilyen gyerek, kamasz voltam).
2014. aug. 8. 16:26
 20/23 anonim ***** válasza:

Gyereket soha nem ütünk meg. Ez szerintem nem bonyolult.

Persze, most majd jönnek a kommentek, hogy engem is megpofoztak, meg az atyai pofon és mégis normális lettem. Meg szemtelen büdös kölkökre ráfér.

Azoknak üzenem előre, hogy nem, ti sem lettetek normálisak és csak a saját nyomorotokat adjátok tovább, amikor megütitek a gyereketeket.

2014. aug. 8. 16:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!