Ha biztosan tudod, hogy egy közeli jó ismerősödet megcsalja a párja, elmondanád, vagy jobb nem beleavatkozni?
A józan eszem ma is azt diktálná, amit annak idején nem egyszer tettem: elmondani, hátha segítek ezzel neki.
A tapasztalatom azonban ma már óvatosságra int: mivel igen csúnyán megégettem magam (mindkét veszekedő fél számára én lettem a közös bűnbak), ma már nem biztos, hogy szólnék. Intézzék el egymás között - az ő életük.
Sokan azt hiszik, ha nem tesznek semmit, avval nem véthetnek. Pedig mulasztással és gondolattal is lehet vétkezni, és van is rá kifejezés: mossa kezeit.
Sőt úgy is értelmezhetjük, hogy cselekedet a titkolózás, bűn elhallgatása: cinkosság.
Én nem tudnék senki cinkosa lenni.
Nem, mert semmi közöm a magánéletükhöz. Mi jogon szólok bele?
Ha nem veszi észre, hogy csalják, akkor buta, vagy nem akarja tudni.
Tudok ilyen esetrôl, és nem, nem mondom el. Egyrészt, mert már vége van, másrészt pedig azért, mert ez az ô életük, és tudom, hogy a megcsalt fél úgysem hagyná el a párját ezért. Feleslegesen pedig minek okozzak fájdalmat neki...?
Már történt ilyen a házasságukban máskor is. Akkor túljutottak rajta. A gyerekeik miatt minden áron összetartják a házasságukat, pedig nem túl boldogok. De ôk így döntöttek... Ha jártatnám a számat, akkor a baráti kör is szétrobbanna. Senkinek sem lenne jó.
Az, hogy mi a véleményem a dologról, az megint más téma. Talán pont emiatt a dolog miatt is távolodtam el a társaságtól. Mert csalódtam... mert egymás szemébe hazudoznak. De beleszólni....? Talán nem is hinne nekem senki. Így inkább hallgatok.
Köszönöm szépen a válaszokat. Igazából már tegnap este eldöntöttem, hogy nem avatkozok én ebbe bele. Csak az érintetteket sajnálom nagyon. Én személy szerint utálnám, ha mindenki a hátam mögött susmorogna arról, hogy csal a férjem és megalázónak érezném, ha csak én nem tudnék róla.
Mindkettőjüket ismerem. A pasi, aki félrelép az üzletvezető, ahol dolgozom, dolgoztam... most készülök váltani. Mindegy. A feleségével dolgoztam együtt, de ő nem azon a helyen dolgozik, ahol mi, csak beugrósként besegít (vendéglátás). A harmadik fél egy új lány, akit felvettek a céghez. Tehát feleség még nem is találkozott vele, mert hébe-hóba jár be ide ahol a férje üzletvezető. Talán ezért nem szúrt neki szemet eddig. Vidéki rendezvényekre járunk, ahol a felszolgálók más szállást kapnak, mint a főnökök, kivéve az új lányt, aki a vip részlegen tartózkodik... "remélem xy-nal alszom egy szobában majd" mondja ő. Üzletvezető (férj) csak azért leutazik 250 km-ert a családjától, hogy ezzel a lánnyal legyen, különben épp semmi dolga nem lenne a rendezvényen. Így ebből megint nem lát semmit a feleség.
A helyen ahol dolgozunk forr a levegő, ezek ketten majdnem kézenfogva sétálnak, becézgetik egymást.... nem is tudom mi lenne, ha feleség megjelenne.
Üzletvezetővel jóban voltam, egyre ritkábban dolgozom náluk, keveset látok az egészből, hallottam feleségtől, hogy a szex fontos neki... de hogy ne tudjon féket tenni a farkára... egy 5 éves kisfiút nevelnek együtt.
No mindegy. nem szólok egy szót sem. nem akarok én lenni a sz..r kavaró. Csak sajnálom a feleséget, nem ezt érdemli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!