Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Babát szeretnék, de így van...

Babát szeretnék, de így van értelme?

Figyelt kérdés

Szeretném a véleményeket kérni a következő gondban,amit előre is köszönök:

7 év után elváltunk.Most van egy párom,1 év,2 hónapja vagyunk együtt.Babát szeretnénk.Én a tavalyi évben elveszítettem a szüleimet és örököltem egy nagy házat.Szóval van hol laknunk,de a páromnak annyi hitele van,h mire mindent kifizet,nem marad 1 fillérje sem.Ezért szinte a rezsibe sem száll be,néha kaját vesz.Viszont én sem keresek annyit,h eltudjak tartani 1 gyereket és még a férjemet is,hiszen ezeket a hiteleket több évre vette fel felelőtlenül és most is gondban van,mivel még a fizu sem elég ,h kifizesse,tehát most újra hitelt kéne felvenni és ennek soha nem lesz vége,csak nől a fizetni való,rajtam meg megy az idő.Én szeretem és ha elhagynám,sok időbe telne,h egyáltalán feldolgozzam,hiszen még a szüleim elvesztését sem sikerűlt.Szóval mókuskerék,hiszen az idő megy rajtam,a gyerekvállalásról lassan lemondhatok,pedig nagyon szeretnék.

2010. jan. 12. 12:16
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

Így, ilyen formában erre én nem vállalnék.

Ha nagyon szereted és valóban tőle szeretnél gyermeket, akkor esetleg én a helyedben eladnám a házat (persze, ha nem nagyon kötődök hozzá) és egy kisebbet vennék, vagy lakást amit olcsóbb fenttartani, és ha maradna is pénzem belőle akkor azt félretenném a babának vésztartalékul. Viszont Te hoznál így áldozatot nagyon át kéne gondolni, biztos ez az a férfi-e?

2010. jan. 12. 12:30
 12/27 anonim ***** válasza:
100%
Most akkor ha szűkölködni akartok, meg kisebb házba menni, hogy a hitelt tudjátok ketten fizetni az elég szép, te vonjál meg mindent, hogy a párodnak jó legyen, utána meg lehet elhagy... volt már ilyen.
2010. jan. 12. 12:32
 13/27 anonim ***** válasza:
55%
Na figyelj! Te akarsz gyereket vagy ő? Ha te nem kell hozzá pasi egyedül is feltudod nevelni. Ilyen embert én nem engednék az örökölt lakásomba.
2010. jan. 12. 12:32
 14/27 anonim ***** válasza:
78%
12:29 vagyok: még annyit, hogy szerintem kétségbe vagy esve, hogy már nem lesz gyereked, kifutsz az időből, DE szerinted megéri a nem megfelelő embernek szülni? Nagyon valószínű, hogy eljuttok egy olyan szintre, hogy te fogod egyedül nevelni a gyereket. Ennek a tudatában bevállalod? Gondolj a gyerekre is...lehet, hogy nem lesz apja. Inkább keress mást először, ne szülj kényszerből csak azért, mert más azt teszi, mert a gyereknek sokat ártasz vele!
2010. jan. 12. 12:36
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

te tartod el a párodat? ez így nem pálya.

szerintem minél hamarabb hagyd ott.

higgy benne, hogy hamarosan találni fogsz egy sokkal jobbat, aki ugyanúgy családot szeretne alapítani, mint te.

pozitív gondolkodás, fél siker.

szerintem csak azért ragaszkodsz ennyire hozzá, mert a szüleid elvesztése után jó tartozni valakihez. ez igaz is, de ha nem nyomaszt egy ilyen plusz gond, vagyis a párod, akkor a gyász feldolgozásán is hamarabb túlleszel.

ne hagyd, hogy rádakaszkodjon, még újabb hitel, te jó ég!!

próbáld racionálisan szemlélni a dolgokat, hogy mi a jó neked és a leendő kisbabádnak, akkor nem fogsz kötődni hozzá.

dobd ki, nem tudom, hány éves vagy, de ha 34-35, akkor még nincs veszve a dolog.

2010. jan. 12. 12:43
 16/27 anonim ***** válasza:
97%

Én azt tanácsolnám, hogy üljetek le és számoljatok. Nézzétek meg az összes bevételt és kiadást. Számoljatok, hogy hol tudnátok még spórolni, esetleg van-e lehetőséged neked vagy a párodnak, esetleg mind a kettőtöknek plusz munkát vállalni. Ki tudjátok-e adni a házadat és egy kisebbe költözni. Miután kész a családi költségvetés, kezdj el számolni, hogy tudnátok-e fedezni a terhességgel és a gyerekkel együttjáró plusz kiadásokat. (Babakocsi, kiságy, pelenkázó, kis szekrény, kád, babaőr, babakozmetikumok, babaruhák, pelenka, hordozó, autós ülés --> ez jó indulattal is közel fél millió Ft 9 hónap alatt.) Aztán ha megszületik kell szoptatós melltartó (különböző kényelmi berendezések a mamának), esetleg tápszer, stb.

Tapasztalatból mondom, nem olcsó dolog a gyerekvállalás. Mindig kell, hogy legyen otthon félretett pénzetek, min. 10 000 Ft, hogyha bármi baja van a kicsinek, autóba vagy taxiba tudj ülni, hogy rohanhass a kórházba/orvoshoz.

Én azt mondom, hogyha úgy érzed, a dolgok anyagi része megoldható (mert úgy vélem az érzelmileg nincs probléma), akkor és csakis akkor vágj bele. Én nem látok bele a pénztárcádba, nem tisztem kutakodni, sem ítélkezni, de amit írtál, az alapján én nem mernék szülni.

2010. jan. 12. 12:55
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
Nem írtad hány éves vagy. Gondolom harmincas éveid elején jársz.... Ha így van, semmiről nem vagy lekésve, véletlenül se kell lemondanod a gyermekvállalásról. DE! Ennek a pasinak ne szülj és ne most! Ne vedd a nyakadba az elszart életét! Ha ilyen felelőtlen volt amikor a hiteleket felvette, szerintem alapvetően felelőtlen ember. Gyedből, gyesből nem tudod eltartani hármótokat és még a ház (azt írod nagy) rezsijét is fizetni. Én gyeden vagyok, lakáshitellel, kettőnk fizetéséből éppen kijövünk hónapról hónapra. A lakásunk 53 nm-es, tehát nem kicsi, de nem is nagy, mint egy családi ház. Hideg fejjel gondolkodj el azon, várhatod-e ettől a pasitól, hogy komoly családfő legyen, hogy ha szükséges, eltartson téged és a gyereketeket, ha lesz. Ha nem, akkor nézd a saját életedet, egy van! Keress egy normális pasit, aki felnőtt. Szülők elvesztését nem is lehet feldolgozni, de egy pasi elvesztését igen (főleg ha ilyen)!
2010. jan. 12. 12:55
 18/27 anonim ***** válasza:
Nagyon jó a kérdésed. Elgondolkodtató.. De most itt kaptál több használható választ is. :) Hány évesek vagytok amúgy? (ez is lehet fontos a válasz szempontjából).
2010. jan. 12. 12:57
 19/27 anonim ***** válasza:
100%

Én nem szűlnék. Te tartod el? Szerintem ki használ, tudja, hogy szükséged van rá. Van egy gyereked... lehet, hogy egyedül maradsz két gyerekkel, mit csinálsz? Lesz még egy kapcsolatod, annak is szűlsz? Ne legyél felelőtlen.

Nekem egy hitelem van, de százszor meggondolnám, hogy szűljek-e. Nekem már van egy gyerekem akit imádok. Szűlnék még, nem a gyerekkel van bajom, hanem az anyagiakkal.

2010. jan. 12. 13:15
 20/27 anonim ***** válasza:
Arra azért gondolj, hogy a házad az a tied, ha eladod és vesztek egyet közösen, akkor az felezödik egy válás esetén.
2010. jan. 12. 15:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!