Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Babát szeretnék, de így van...

Babát szeretnék, de így van értelme?

Figyelt kérdés

Szeretném a véleményeket kérni a következő gondban,amit előre is köszönök:

7 év után elváltunk.Most van egy párom,1 év,2 hónapja vagyunk együtt.Babát szeretnénk.Én a tavalyi évben elveszítettem a szüleimet és örököltem egy nagy házat.Szóval van hol laknunk,de a páromnak annyi hitele van,h mire mindent kifizet,nem marad 1 fillérje sem.Ezért szinte a rezsibe sem száll be,néha kaját vesz.Viszont én sem keresek annyit,h eltudjak tartani 1 gyereket és még a férjemet is,hiszen ezeket a hiteleket több évre vette fel felelőtlenül és most is gondban van,mivel még a fizu sem elég ,h kifizesse,tehát most újra hitelt kéne felvenni és ennek soha nem lesz vége,csak nől a fizetni való,rajtam meg megy az idő.Én szeretem és ha elhagynám,sok időbe telne,h egyáltalán feldolgozzam,hiszen még a szüleim elvesztését sem sikerűlt.Szóval mókuskerék,hiszen az idő megy rajtam,a gyerekvállalásról lassan lemondhatok,pedig nagyon szeretnék.

2010. jan. 12. 12:16
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
66%
Ez kérdés? Vállalj, ha úgy gondolod, hogy gyesből majd eltartod hármótokat. Rezsi, kaja, babadolgok miegymás. Most komolyan. Ha meg még mindig ennyi esze van, hogy most megint hitelt akar felvenni, mikor ezeket sem tudja fizetni, akkor én nem szülnék neki. Na ja, lenne két gyerekem, a végén még berántaná a házamat is a szegény szerencsétlen fiúcska.
2010. jan. 12. 12:22
 2/27 anonim ***** válasza:
84%
Nem szülnék, de még vele sem élnék! Ez a pasi teljesen lehúz téged!!!!!!!
2010. jan. 12. 12:25
 3/27 anonim ***** válasza:
100%

Azt nem lenne járható út, hogy kiadod a nagy házat és egy kisebb lakásba költöztök? Szerintem így, ilyen anyagi helyzetben nem igazán jó döntés gyereket vállalni. A párod is inkább plusz terhet jelent anyagilag, mint segítséget. Várj még vele pár évet, pici baba mellett nem valószínű, hogy bírnád a plusz terhet.

Nem írtad, hogy hány éves vagy, de csak azért belevágni, mert úgy érzed kifutsz az időből, nem biztos, hogy jó döntés.

4/27 anonim ***** válasza:
100%
A végén a házadat kell eladni, hogy ki tudja fizetni a hitelét. Meg most nem azért dolgozik, hogy meglegyen mindenetek meg a gyereknek, hanem mert a hitelét fizeti, elég érdekes. Pár év múlva meg tető sem lesz a fejetek felett.
 5/27 anonim ***** válasza:
100%
* Azt= Az
2010. jan. 12. 12:26
 6/27 anonim ***** válasza:
70%
Ha nagyon szeretnél, még akkoris ha később egyedül maradsz akkor vállald be. De a párod elég felelőtlen, az biztos.
2010. jan. 12. 12:26
 7/27 anonim ***** válasza:
100%
Nehéz helyzet,tanácsot adni is nehéz.Ha feltetted a kérdést,akkor gondolom érzed,hogy ez egy tarthatatlan állapot és gyakorlatilag nincs jövőkép. Sajnálom,hogy ezt mondom,de nagyon úgy tűnik,hogy a párod nélkül könnyebb lenne az életed.Nem tudom,hogy érzelmileg mit nyújt neked,de valamiért nem tudom őt felelős családapának elképzelni.Te is írtad,hogy felelőtlenül vett fel hitelt,most pedig újra készül,de gyakorlatig nincs rá kerete,hogy törlessze és neked kell őt is eltartanod.A te erőd és lehetőségeid is végesek,mi van,ha lesz olyan nap,hogy mire mindent kifizettek ételre sem jut.Ti még valahogy kibírjátok,de a gyereknek muszáj enni,öltözködni stb.A gyámügy hamar elveheti tőletek és akkor nem mondhatod azt nekik,hogy a biológiai órád miatt vállaltad a semmire a gyereket.Ne érts félre,megértelek,mert a nőknek tényleg korlátozva vannak a lehetőségei,hogy meddig szülhet.Gondold végig nagyon alaposan,hogy anyagilag egyáltalán hosszú távon mindenféle nadrágszíj meghúzásával beleférne-e a gyerek és azt is,hogy biztos,hogy ettől a férfitől szeretnéd?
2010. jan. 12. 12:27
 8/27 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem meg ne vállalja be, mert ha egyedül marad, az ilyen alak majd nagyon sajnálja de nem tud gyerektartást se adni.
2010. jan. 12. 12:28
 9/27 anonim ***** válasza:
96%

egy picit jó lenne ha konkrétabban írnád. de most arra gondoltam, hogy ha a hiteleket nagyon sikerül visszafizetni, akkor (nem tudom, hogy mit vett rajta) el lehetne adni őket és rendezni az egészet, hogy ne legyenek mindennapi gondjaid.

vagy kiadni a szüleid házát és kisebbet bérelni, így a különbözetből tudnátok a hitel egy részét fizetni.

ezeket most csak látatlanban írtam, de ha tudtok valahogy okoskodni valamit akkor, igen, most vállalj.

nem tudom, hogy mennyi idős vagy. mostanában későn szülnek a nők. de sajnos 35 felé/felett nő a kockázat, a meddőségek száma. ezekkel biztos tisztában vagy, de tényleg így van. sokan a karrier/egyéb dolgok miatt kicsúsznak és nem lesz gyerekük, mert mikor már szeretnének, nem jön össze. itt olvasom ezen az oldalon, hogy néha 25 évesek is írják, hogy már x éve próbálkoznak és nem jön össze.

Drukkolok nektek, hogy az anyagiak rendeződjenek és mielőbbi gyermekáldást kívánok!

2010. jan. 12. 12:28
 10/27 anonim ***** válasza:
100%
Ezt majd meglátod, hogyha most nem hiszel nekem: férfit sosem szabad eltartani! Mindenkinek lehetnek anyagi gondjai, de ha dolgozik, akkor nem lesz gond. Azt írod, hogy sok a hitele, pedig nincs is háza/lakása sem. Akkor keressen először pénzt, bizonyítsa be, hogy megbízható. Várjatok, gyűjtsetek, keressen egy jobb munkahelyet, aztán ha majd ő is tesz le valamit az asztalra, akkor lehet gyerek. Ha nem vagy még idősebb, akkor miért kellene elsietni? ne vegyetek fel több hitelt, mert akkor csapdába estek. Ha józanul végiggondoltad, hogy nem bírnátok anyagilag, akkor miért nem vártok 2-3 évet, míg egyenesbe jöttök? Hány éves vagy?
2010. jan. 12. 12:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!