Jart mar valamelyikotok mas nemzetisegu emberrel? Valoban igaz az hogy nem nagyon ertik meg egymast az ilyen kapcsolatban elo emberek?
Nekem arab a párom, 3 éve együtt vagyunk, eddig nagy problémákat nem tapasztaltam, maximum azt, hogy féltékenyebb, mint amit a magyaroktól megszoktam.
Ám nem lehet általánosítani.
Van még két ismerősöm, mindkettőnek arab a férje. Az egyiket orrba-szájba csalja a férje, a másikat a mai napig hercegnőként kezeli, és minden luxust biztosít neki.
Ahány ember, annyi féle.
18/L
Aki lepontoz, elmondhatna a velemenyet is. Csondben sunyin lepontozni nem igazan felnott viselkedes.
Es mi nem hasznos abban, amikor leirjuk, hogy milyen a kapcsolatunk, kedves lepontozo?
Igen, a férjem német és kint is élünk.
A személyiségünk hasonló, imádjuk egymást, de kultúrális eltérések vannak. Pl. bizonyos ünnepek felfogása vagy családi dolgokhoz való hozzáállás, az udvariasság kérdése (ugye köztudott, hogy a németek seggnyalás szintjén kedvesek/udvariasak minden idegennel pl.), a szocializáció (itt sokkal jobban elvárják az embertől, hogy beilleszkedjen a társadalomba úgymond. Pl. engem nem érdekel, hogy ki a szomszédom, és ez Magyarországon nálunk mindig is így volt a családomban legalábbis, itt meg kb. hülyének néznek, ha nem bratyizol velük). És így tovább.
Vannak emiatt súrlódások, de ezek mind-mind nem személybeli, hanem neveltetés vagy kultúrabeli dolgok, amit elintézünk azzal, hogy ki hogy szokta meg. Amíg senki nem erőlteti a másikra az ő nézőpontját, addig nincs gond szerintem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!