Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vita a szülőkkel vagy csak én...

Vita a szülőkkel vagy csak én ézrem, annak?

Figyelt kérdés

Nemsokára lesz az esküvőnk párommal. Direkt úgy szerveztünk, hogy csak a családtagokkal leszünk, hogy együtt legyünk ezen az eseményen. De sajnos nem keresek annyit, hogy mindenkinek én álljam (22/N, 39.000,-), párom sem kap annyit, de neki anyukája és apukája is részt vállalt a költségekben. Anyukám úgy döntött, hogy azért nem jönnek, mert nem tudja "ő kifizetni" mindenki részére az étkezést. Pedig mondtam nekik, hogy ne vegyenek semmit, csak jöjjenek el. Az egyik nővérem ki találta, hogy ő nem tud jönni, ezért anyukám végkép lemondott arról hogy ott legyen. Persze én sírva könyörögtem neki, hogy legalább ők jöjjenek el, és kész, de annyit mondott erre, hogy ha a többiek nem, akkor ő sem. Pedig csak egy tesóm nem "akar" jönni. Nagyon szomorú vagyok, mert azt hiszik, nekik kell mindent állniuk, és hiába tisztázom velük, nem értik meg, hogy nem kell semmi nekünk, csak jöjjenek el.

Úgy érzem nem szeret eléggé, hogy ennyit meg tegyen értem. Ennyire nem vagyok fontos?

Én vagyok ennyire meg nem értő, vagy nekik kellene rám gondolniuk. Szerintetek ezen ne aggódjak ennyire, mert nekem elég rosszúl esik, hogy ők nem lesznek ott, de a párom rokonai igen?!

2010. jan. 11. 11:28
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Ilyenkor látszik meg, hogy a családi háttér mennyire támogató. Én úgy látom ,hogy a tied semennyire. Még ha mindent nekem is kéne fizetnem, akkor is elmennék a lányom esküvőjére. És még én lennék felháborodva, ha a másik lányom azt mondaná, hogy nem tud eljönni. Szégyelje magát a családod. Remélem az új családban majd nagyobb összetartás lesz!
2010. jan. 11. 11:40
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Szegényke... őszintén sajnálom, hogy a családod nem akar elmenni, vagyis 'szégyell' mert nem tudnak beleszállni a költségekbe,hiába nem kell.. Beszélj velük, mondd meg hgy nagyon fontos ez számodra, hogy ott legyenek az esküvődön, hiszen a párod családja megy. És hangsúlyozd ki még jobban hogy nem kell beleszállni a költségekbe, ha nem tudnak,a részvétel a legfontosabb!sok sikert! ;-)
2010. jan. 11. 11:56
 3/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm az őszinte válaszokat! Tegnap hívtam fel anyukám, és sírva mondtam neki, hogy kifizetem én az ő részüket, csak jöjjenek el, mert nekem nagyon fontos. Amikor azt mondta, hogy nem jönnek, mert ha az egyik tesóm "nem tudja" bevállalni, akkor ő sem megy, de persze a többi akarna jönni és pont olyan akar jönni, aki még nem is a család része (tesóm új barátja). Nagyon sírtam, és egész este nem aludtam. Pedig nem is kértem semmit, csak legyen ott. Ennyi, de úgy látszik még ezt is sajnálják tőlem. Persze, ha a bátyámnak lesz az esküvője, arra adják majd a sok pénzt is.

Nem tudok túllépni rajta.

2010. jan. 11. 12:01
 4/15 anonim ***** válasza:

hát én örülnék, ha ilyen emberek nem lennének ott az esküvőmön...

ilyet még soha nem hallottam :((

biztos, hogy a pénzzel van bajuk, nem a pároddal?

2010. jan. 11. 12:06
 5/15 anonim ***** válasza:
Azért ez nem semmi.Nem lehet,hogy a párod nem tetszik,vagy a családja?És otthon fognak tévézni,amíg ti kimondjátok az igent?Ez hihetetlen,sajnálom,hogy ilyenek.
2010. jan. 11. 12:08
 6/15 anonim ***** válasza:
11:56-os vagyok. nem lehet hogy csak a párodat nem kedvelik, vagy esetleg annak a családját? ha nem ismerik a családot, akkor lehet hogy félnek,mi van ha nem lesznek jóban,stb? lehet emiatt félnek.. szerintem próbálj még velük beszélni, ha nem jönnek el, akkor felejtsd el az egészet,ne nagyon támaszkodj rájuk ezután, ha ennyit nem tudnak megtenni, legalább a párod családja ott lesz, rájuk számíthatsz majd! biztos a te családod is meg fogja bánni utána,hogy mégse mentek el... de azért remélem megoldódik a helyzet! ;-)
2010. jan. 11. 12:12
 7/15 anonim ***** válasza:
Nagyon együtt érzek veled. Nálunk a férjem szülei piszok komisz emberek. Ezért hogy egyik oldal felől se legyen sértődés, csak két tanú és mi! Azután meg egy pici családi ebéd, és nagyon jól éreztük magunkat. Figyelj ha nem hát nem, elvégre a te életed, és te a férjeddel fogsz együtt élni nem anyukáddal! Fel a fejjel, könyörögni ne tedd!!!
2010. jan. 11. 12:14
 8/15 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, hogy párom családja ellen lennének, mert ismerik őket, páromat is. Soha egy rossz szó nem volt róluk. Egészen addig, amíg el nem költöztem, mert akkor kitalálták, hogy ellenük akarnak nevelni, meghogy azért nem szeretik, mert nem jön átt és nem jár a fenekükbe. Párom teljesen ki van akadva, hogy engem sem vesznek figyelembe. Sőt, azt mondta átvállalják az szülők ebédjét, hogy kevesebbet kelljen fizetniük, holott ők sem állnak jól. Ráadásul az én barátaimat is páromék fizetik, pedig cska 3 lány, és abból egy tanú van. Komolyan ki vagyok akadva.
2010. jan. 11. 12:24
 9/15 anonim ***** válasza:

Tehát a pároddal van bajuk. Hisz Te magad írod le.

Számomra az esküvő után nem léteznének.

2010. jan. 11. 13:17
 10/15 anonim ***** válasza:

Én nem könyörögnék egy percet se és nem is tartanám fontosnak, hogy ilyen emberek (akárkid is vér szerint) ott legyenek az ÉN esküvőmön. Akinek nem fontos, nem jön.

Egész életében bánni fogja, ebben biztos lehetsz.

Én asszem mostantól kb. soha többé nem emelném fel a telefont se nekik és feléjük se néznék soha többet.

A magyarországi szokás szerint nekik kell fizetni minden költségedet, a barátaid és a saját ebédjüket is, mindent a te részedről (ruha, fényképész, stb.) Úgyhogy mindegy, milyenek az anyagi körülményeik, hidd el, nem azért nem mennek, mert attól tartanak, hogy ki kellene fizetniük esetleg a saját ebédjüket, mert nem aza a bajuk (pláne egyértelmű, hogy nem is kell fizetniük semmit).

Nem érsz nekik ennyit se, ilyen egyszerű.

Nagyon sajnállak és kívánom, hogy legyen erőd megszakítani ilyen emberekkel MINDEN kapcsolatot.

2010. jan. 11. 13:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!