Nem merek szólni anyának, hogy szeretnék fogamzásgátlót szedni. Mit tegyek? Biztatást, légyszí.
15 éves vagyok amúgy, görcseim enyhítésére és hát fogamzásgátló célból is kellene...
Anya tudja, hogy van barátom, át szokott járni hozzánk, szerintem tudja azt is, hogy nemi életet élünk.
5 hónapja vagyunk együtt.
Na jó, nem írom le még egyszer a véleményemet, ha szedni akarsz, hát hajrá. De elmondanám, hogy gyógyszer mellett is teherbe lehet esni ám, egy 15 éves nem biztos, hogy fel tudja mérni, hogy mi csökkenti a fogamzásgátló hatását és mi nem. És míg egy óvszerszakadásnál lehet menni sürgősségi tablettáért, a fogamzásgátló tabletta nem megfelelő védelme csak hetek múlva derül ki.
De erre a megfelelő megoldás: nem kell szexelni felelőtlenül, főleg nem 14-15 éves korban. Volt olyan ismerősöm, akik 15 évesen 2év után feküdtek le egymással(ezt se tartom annyira ideálisnak) de nekik már volt legalább idejük megismerni egymás testét.
És az nem nagy elvárás a fiútól sem, hogy használjon óvszert... de nekem nagyon úgy tűnik, hogy "felhőtlenül" szeretnétek szexelni...
Szóval nekem mind1, lehet semmi bajod nem lesz tőle(ezt kívánom), de nem csak a pillanatnyi élvezetet kellene figyelembe venni, hanem a későbbi hatásait is..
És én nem vagyok prűd, csak józan gondolkodású. L/22
Ki mondta, hogy felelőtlenek vagyunk?
Igenis tudom, hogy mi csökkenti a f.gátló hatását.. Muszáj ennyire lenézni??
Nyugi mindenki!
Mindenki más, mindenkinek mást tanácsoltak!
Nem kellene egymást osztanunk!
Mondja el mindenki a véleményét nyugodtan, de nem kell mindenáron meggyőzni egymást a saját igazunkról.
A saját történetem:
15 voltam, amikor szóltam édesanyámnak, hogy mi is történt.
Már az első alkalom után, amikor gumit használtunk.
Anyu megköszönte az őszinteségemet és azt, hogy volt eszem védekezni.
Ezután elvitt a nőgyógyászához, aki alacsony hormontartalmú gyogyit írt fel (Mercilon). 15 évesen!
Azóta is ezt a bogyót szedem és semmi gond nincs.
A mostani gyogyik már nem olyanok, mint amik régen voltak.
Az én tanácsom:
Ha tényleg úgy érzed, hogy készen állsz sexre, akkor ültesd le édesanyádat és négyszemközt mesélj el neki mindent.
Ne sunnyogj ezzel, mert tényleg "rossz" lehet a vége!
Ha olyat mondana, ami elsőre nem tetszik, akkor se ugorj neki, hanem mond el neki miért nem értesz vele egyet.
Fontos, hogy ilyen témában az ember az anyjával legyen őszinte és nem a barátaival és nem a fórumozókkal, mert jó esetben az anya tényleg ismeri a lányát és fix, hogy nem akar neki rosszat.
Csak őszintén! :)
26/l
Megkérdeztem tőle pár napja.
Azt mondta, majd nemsoká megbeszéljük, még meg kell emésztenie. :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!