Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem merek szólni anyának,...

Nem merek szólni anyának, hogy szeretnék fogamzásgátlót szedni. Mit tegyek? Biztatást, légyszí.

Figyelt kérdés

15 éves vagyok amúgy, görcseim enyhítésére és hát fogamzásgátló célból is kellene...

Anya tudja, hogy van barátom, át szokott járni hozzánk, szerintem tudja azt is, hogy nemi életet élünk.

5 hónapja vagyunk együtt.

2010. jan. 11. 11:26
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:

Nagyon érdekes, h minden 14-16 évesnek, aki tablettát akar szedni, erős görcsei vannak. És az is, h miután itt valaki írta, h 4-5 év menstruálás előtt nem szabad szedni, pont 5 év ez is.

Kiabálj le mindenkit és bízz a hatalmas tapasztalatodban és tudásodban 15 évesen! És igen, aki annyira felnőtt, h szétteszi a lábát, az legyen annyira felnőtt, h oda mer állni az anyja elé ezzel. na pá

2010. jan. 11. 15:31
 22/40 anonim ***** válasza:
4 éve RENDSZERES a menstruációd, azt írták. Szóval neked már kapásból rendszeresen jött meg..
2010. jan. 11. 15:32
 23/40 A kérdező kommentje:

Tudjátok mit, ne is válaszoljatok többet.

Prűdek vagytok mind.

Érdekes, az előző kérdésemnél normálisabbak voltak.. Na akkor vajon hol lehet a hiba?...

2010. jan. 11. 15:38
 24/40 anonim ***** válasza:

Szerintem ülj le vele beszélni,lehet nem fog az elején örülni mert te még is csak a "kicsi"lánya vagy,de szerintem belátja,hogy inkább a gyógyszer mint egy unoka.Szerintem ebből a szempontból felelősség tudó vagy,mert van aki ennyi idősen már átesett sajnos egy abortuszon,és annál sokkal jobb a tabletta szedése.

Off:Nem értem minek hurrogjátok le,kedves válaszolók,mert ha terhes lenne a kérdező és azért írna,akkor meg az lenne a baj,hogy miért nem védekezett :S

Én a saját példámat írom ,ami nem minta értékű, de tanulságos.17 voltam mikor lett egy komoly kapcsolatom(most már a férjem :)és megkértem apukámat( ő nevelt),hogy had írassak fel fogamzásgátlót.Nem engedte meg, a tudta nélkül pedig nem akartam szedni.A saját bevallása szerint(apám) nem tudta elfogadni,hogy én már "nagylány" vagyok és ezért nem engedélyezte.

Egyszer kilyukadt nálunk az óvszer ,és a párommal rohantunk 72 órás tabiért.Be is vettem és még is,terhes maradtam.Azóta már itt a 2,5 éves lányom. :) Nem bántam meg,hogy megtartottuk,mert imádom és most már nem csinálnék semmit sem másképp,mert boldog vagyok a családommal....de,ha valami megelőzhető akkor tegyünk érte :)

2010. jan. 11. 16:04
 25/40 anonim ***** válasza:

off:

nagyon nem mindegy, hogy 15, vagy 17. sokat számít az a 2 év ebben az időszakban

2010. jan. 11. 16:06
 26/40 anonim ***** válasza:
off. az lehet,hogy az a 2 év is számít,de az a tényen nem változtat,hogy a barátjával már szexuális életet él,és ebben az esetben jobb ha szedi a fogamzásgátlót. 17 évesen is nehéz babát vállalni na de 15? Szerintem ebből a szempontból felelősség teljes a kérdező,hogy legalább védekezni akar!
2010. jan. 11. 16:15
 27/40 anonim ***** válasza:
persze, ebben én is egyetértek. inkább szedje a fog.gátlót, mint a baba. ez teljesen rendben van, szerintem anyukája sem fog tiltakozni.
2010. jan. 11. 16:18
 28/40 anonim ***** válasza:
53%
Jaj, még mi vagyunk a prűdek. Szerintem akik válaszoltak neked, tapasztalatból beszélnek, idősebbek és tapasztaltabbak, mint te. Az rendben van, hogy egy magadfajta kamasz azt hiszi, hogy ő a világ közepe, mindenkinél mindent jobban tud, de az, ne is haragudj, állati nagy pofátlanság, hogy így beszélsz olyan emberekkel, akik segíteni szeretnének neked.
2010. jan. 11. 20:10
 29/40 anonim ***** válasza:

Nem prűdek vagytok, de igenis korlátoltak, és rosszindulatúak. Bár 5 hónap után, 15 évesen kicsit én is korainak tartom a dolgot, de ha szerelmesek vagytok, hát nem vészes =)

Még a gumit ajánlom, hidd el, mondjuk egy évig még kibirjátok, csak tanuljátok meg használni!

Én 4 hónapja vesztettem el a szüzességem a barátommal, azóta gumizunk, én nyárra tervezem a fogamzásgátló beiktatását (nyár elején leszek 17).

Én szóltam anyámnak, ugy 3 hónapja (és először monnd el neki azt, hogy már lefeküdtetek, mert én anyumnak pl csöppet sem volt egyértelmű =D) azt mondta majd januárban elvisz nőgyógyászhoz, hát b*szott elvinni, keresheteke gyedül, én többet biztos nem szólok neki, ennyire lehet rá számítani, általában is ennyit tőrödik velem...

Bocs, ez off, de most ez olyan rosszul érint, ha Neked nem iylen anyukád van, akkormár nem lehet vészes a helyzet =)

Kezd azzal, hogy tájékoztatod a helyzetről, kérd meg, hogy viygen el nődokihoz, és utána emlisd meg, ha már ugyis oda mentek, hogy nem-e lehetne tabit =)

De hidd el, ha normálisan használják az óvszer is megfelelő =)

2010. jan. 11. 20:29
 30/40 anonim ***** válasza:

na én nem kérnék az ilyen segítségből... :D

én csak azt akarom mondani, hogyha szedsz tabit, drágább fajtát vetess, mert az olcsóbbak régebbi fajtájúak, több hormon, stb.

hát, először rá kéne vezetni anyukádat arra h szexeltek. utána mondd meg neki h szeretnél fogamzásgátlót szedni. mást nem tehetsz... mondd hogy így biztonságosabb is.

2010. jan. 11. 22:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!