Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti nem féltetek attól, hogy a...

Ti nem féltetek attól, hogy a férjetek jobban fogja szeretni az előző házasságából született gyerekét, mint a veletek közöset?

Figyelt kérdés

Babát tervezünk, remélhetőleg már úton is van. :)

A férjemnek van már egy ötéves kislánya, akit imád. Én is szeretem a kiscsajt, de eszembe jutott, hogy mi lesz, ha a közös gyerekünket nem fogja ennyire szeretni.

Mert nyilván másmilyen lesz, mint a már meglévő gyereke, és persze a nagylány nincs minden nap velünk, belőle csak a jót kapjuk, mindig kedves, aranyos amikor itt van. Az én gyerekem viszont fog bőségesen hisztizni, sírni éjszakánként, stb.

Nálatok hogy volt ez, nincs ebből probléma?

2014. júl. 29. 09:58
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Én a másik oldalról vagyok, van egy öt éves kislányunk és az exeméknél jön a baba. Én azt látom kívülről, hogy amióta tudják a babát, az exem iszonyatosan elkezdte kényeztetni a lányunkat. Ez főleg pénzben mérhető dolog, de nem csak drága játékok, hanem folyamatos játszóházak, stb. Próbáltam vele erről beszélni, de nem lehet, a barátnőjének sem tetszik, mert így a kislányunkat, sajnos elvitte egy nagyon rossz irányba, szerencsére nem szálltam be a versenybe így nálam már nem követelőzik, az apjánál meg mondjuk nem is kell. A barátnő folyamatosan azt mondja, hogy Ő nem fogja hagyni, hogy a közös gyereket (aki szintén kislány lesz) így elkapassa. Kicsit úgy csinál mintha az én hibám lenne, de már nem vagyunk együtt, nem szólhatok bele, hogy mit vesz meg a lányának. Kíváncsi vagyok mi lesz ha megszületik a baba, én úgy érzem, de lehet nincs igazam, hogy lelkiismeret furdalása van, hogy mástól lesz gyereke. De náluk nem tervezett baba, az exem nem akart már több gyereket. (ezt biztosan tudom, mert nálunk is ezért nem lett második)
2014. júl. 29. 11:01
 12/16 anonim ***** válasza:
11-es vagyok, kicsit pontosítok, tehát nem felém van lelkiismeret furdalása, hanem a kislányunk felé. Igazából ők is megmondták, hogy nem akartak gyereket, a kislányom egész addig nem is találkozott a barátnővel (nem is tudtunk róla), amíg ki nem derült a terhesség.
2014. júl. 29. 11:03
 13/16 anonim ***** válasza:

Különbözőek a férfiak. Sok példát lehet látni ami eltér az ideáltól. A szeretet szó eléggé megfoghatatlan. Persze szereti mind a kettőt, a fagyit és a sütit is szereti az ember, de lehet, hogy sütit szívesebben eszik. Ez gyakorlatban azt jelenti, hogy szívesebben tölti az idejét az egyik gyerekkel, mint a másikkal. Lehet olyat is látni, hogy az egyik gyerek egy kicsit jobban sikerül, eredményesebb. Ilyenkor többet büszkélkedik az apuka az ügyesebb gyerekével, esetleg jobban támogatja.

Normál családban édes testvéreknél is sajnos előfordul, hogy az egyik gyerek úgy érzi, hogy a szülei kevésbé szeretik, mint a másikat. Majd kiderül mi lesz.

2014. júl. 29. 11:07
 14/16 anonim ***** válasza:
60%

ma 11:01

Ez normál családban is előfordul. Én is elkezdtem ajándékokkal halmozni, külön programokat szervezni az első gyereknek, amikor a második megszületett. Valahogy ösztönös volt, nem tudom megmondani az okát, pedig előtte sem szenvedett semmiben hiányt. Olyan szintre fajult, hogy minden vásárlásnál benzin kúton vettem neki valami autót vagy egyéb vackot. A feleségem állított le.

2014. júl. 29. 11:12
 15/16 anonim ***** válasza:
60%
Nem is mondtam, hogy egy normál családban nincs ilyen. Nálunk ez a borzasztó elkényeztetés akkor kezdődött amikor kiderült a barátnő terhessége. Ezt nem csak én vettem észre, hanem barátok, családtagok, sőt a barátnő is. Fogalmam sincs hogy viselkedett volna az exem, ha közös második gyerek jön, elképzelhető, hogy ugyan így.
2014. júl. 29. 11:31
 16/16 omba ***** válasza:

Nekem gyakorlati tapasztalatom van erről:

Nincs olyan, hogy az apa jobban szereti az egyik gyerekét, mint a másikat.

Ne parázz!

Nagyon boldogan keltem 4 kor a síró babához!

2014. júl. 29. 13:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!