Ti nem féltetek attól, hogy a férjetek jobban fogja szeretni az előző házasságából született gyerekét, mint a veletek közöset?
Babát tervezünk, remélhetőleg már úton is van. :)
A férjemnek van már egy ötéves kislánya, akit imád. Én is szeretem a kiscsajt, de eszembe jutott, hogy mi lesz, ha a közös gyerekünket nem fogja ennyire szeretni.
Mert nyilván másmilyen lesz, mint a már meglévő gyereke, és persze a nagylány nincs minden nap velünk, belőle csak a jót kapjuk, mindig kedves, aranyos amikor itt van. Az én gyerekem viszont fog bőségesen hisztizni, sírni éjszakánként, stb.
Nálatok hogy volt ez, nincs ebből probléma?
Különbözőek a férfiak. Sok példát lehet látni ami eltér az ideáltól. A szeretet szó eléggé megfoghatatlan. Persze szereti mind a kettőt, a fagyit és a sütit is szereti az ember, de lehet, hogy sütit szívesebben eszik. Ez gyakorlatban azt jelenti, hogy szívesebben tölti az idejét az egyik gyerekkel, mint a másikkal. Lehet olyat is látni, hogy az egyik gyerek egy kicsit jobban sikerül, eredményesebb. Ilyenkor többet büszkélkedik az apuka az ügyesebb gyerekével, esetleg jobban támogatja.
Normál családban édes testvéreknél is sajnos előfordul, hogy az egyik gyerek úgy érzi, hogy a szülei kevésbé szeretik, mint a másikat. Majd kiderül mi lesz.
ma 11:01
Ez normál családban is előfordul. Én is elkezdtem ajándékokkal halmozni, külön programokat szervezni az első gyereknek, amikor a második megszületett. Valahogy ösztönös volt, nem tudom megmondani az okát, pedig előtte sem szenvedett semmiben hiányt. Olyan szintre fajult, hogy minden vásárlásnál benzin kúton vettem neki valami autót vagy egyéb vackot. A feleségem állított le.
Nekem gyakorlati tapasztalatom van erről:
Nincs olyan, hogy az apa jobban szereti az egyik gyerekét, mint a másikat.
Ne parázz!
Nagyon boldogan keltem 4 kor a síró babához!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!