Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jogosan utálja párom az...

Jogosan utálja párom az anyukámat?

Figyelt kérdés

A párommal lassan egy éve ismerjük egymást, de még csak 4 hónapja vagyunk együtt. A problémám igazából az, hogy sem a párom anyámmal szemben, sem pedig anyám a párommal szemben nem mutatják ki egymás felé a véleményüket a másikról, hanem mindig én vagyok az a személy, aki hallgatja a nyűgjeiket. Mióta együtt vagyunk kb. 10 mondatot nem beszélt anyám a párommal. Anyum mostanában elég depressziós, soha semmi nem jó neki. A páromat meg az őrületbe kergeti, ahogy ilyenkor velem bánik. Elmond mindenféle szemétnek,aljas dögnek, azt is a fejemhez vágta már hogy takarodjak el otthonról. Fenyegetőzik, hogy ő inkább megöli magát, és akkor örülhetek mert ő már akkor nem áll a boldogságunk útjába. Közben meg sír, ha a párom nálunk alszik, vagy én a páromnál, mert akkor ő egyedül van. Ilyenkor aztán napokig megy a cirkusz meg a vita, hogy én eldobom őt. Van, hogy egy hétig nem szól hozzám, ha nem alszok itthon, vagy 10 perccel később érek haza. Párom utál nálunk lenni, ezért is vagyunk szinte állandóan náluk, ha időnk engedi. Elég kevés közös programunk van, mert nagyon sokat dolgozunk. Nagyon kellemetlen, mert párom szülei nagyon kedvesek velem és a rokonai, barátai is kedvelnek engem. Az én anyám meg folyton hisztizik, durcáskodik, még köszöni se hajlandó sokszor. Páromnál már betelt egy ideje a pohár, de ma végképp elborult az agya. Tegnap este páromnál aludtam. Este 10-re ért ide értem, mert dolgozott. Ma délben már itthon is voltunk, anyám természetesen játszotta a sértődöttet. Beállt a konyha ajtóba én meg megkértem szépen kétszer is, hogy menjen arrébb. Véletlenül meglöktem kicsit, ahogy próbáltam oldalasan elférni mellette, erre leüvöltötte a fejemet. Párom ezen úgy kiakadt, hogy felöltözött és azt mondta ő soha többet nem hajlandó betenni a lábát így a lakásba, ha ez megy itthon. Párom megmondta, hogy el akar itthonról hozni, nekik ugyanis egy hatalmas kertes házuk van, ami gyakorlatilag már a páromé. Attól tartok, hogy ha elmegyek itthonról anyám soha többet nem szólna hozzám, esetleg bosszúból csinálna magával valamit. Szerintetek jogos, hogy párom utálja az anyámat? Azt mondta, hogy ez már nem fogható a depressziójára, ez már a saját hülyesége azért, mert nem úgy alakulnak a dolgok ahogy ő akarja. Ilyen helyzetben mégis mit lehet tenni?

21/L

2014. júl. 27. 17:00
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
60%

Az elválást talán megkönnyíti, ha megmagyarázod anyukádnak, hogy nagyon szereted, de ez az élet rendje: a gyerek kirepül, saját családot alapít. Vagy talán nem szeretné, hogy unokája legyen? Ha kisajátít téged, azzal csak szerencsétlenné tesz, engedje, hogy boldog legyél.

Biztos van ebben féltékenység is, hogy ő nem kellett apukádnak, te viszont nagyon is kellesz egy férfinek. De nehogy már azt kívánja, hogy a Te életed is legyen ugyanolyan szar, mint az övé volt!

2014. júl. 27. 17:32
 12/14 anonim ***** válasza:
78%
Anyukád enyhén szólva zsarnok. Amúgy segíteni is csak annak lehet, aki hagyja. Attól ne félj, hogyha elköltözöl, csinál valamit magával. Ha csinál is, arra vigyázni fog, hogy ne tegyen komoly kárt magában!
2014. júl. 27. 17:42
 13/14 anonim ***** válasza:
78%

Egyetértek az előttem szólókkal.

Szerintem irigy, és fél is. Látja, hogy boldog párkapcsolatban élsz, és neki ez nem adatott meg eddig az életben.

+ Anyukádnak jót tenne az egyedüllét. Gondolj bele fiatalon megszült, otthagyták, rászakadt a kötelesség. Nem is volt ideje magára, most ezt bepótolhatná, ha nem lennél ott. Igazán szabad lehetne. Azt tehetne amit csak akar, és nem kéne számot adnia róla, még neked sem. Önismeretet szerezhetne.

Ez eleinte tényleg nehéz lesz neki, de nem foghatod a kezét örökké. Szóval szeresd távolról, nekem ez a véleményem.

2014. júl. 27. 18:11
 14/14 acelsziv ***** válasza:
78%

A legnyugodtabb lélekkel csapd anyád képébe az ajtót és költözz el a párodhoz. Az ilyen némber nem anya az már biztos. Anyós is próbálkozott dolgokkal anno aztán szépen le lett oltva. Egy darabig morogni fog, talán még visítozik is de pár év és lehet vele normálisan beszélni.

Addig viszont te nyugodt vagy, nem kergetnek naponta az őrületbe és békében élhetsz egy szerető ember mellett.

2014. júl. 27. 18:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!