Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van olyan, hogy ikrek különböz...

Van olyan, hogy ikrek különböző neműek?

Figyelt kérdés
Csak mert nézegettem elég sok képet ikrekről, és csak lány-lány ill. fiú-fiú volt. Jobban belegondolva el sem tudom képzelni a különböző nemű ikreket, de azért gondoltam - jobb megkérdezni, hátha tud valaki valamit erről...
2010. jan. 10. 08:42
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
86%
Igen, léteznek olyanok, hogy kétpetéjű ikrek, akik nemben különböznek, viszont látszik rajtuk, hogy ikrek.
2010. jan. 10. 08:47
 2/21 anonim ***** válasza:
95%

Vannak egypetéjü ikrek, azok minden esetben egynemüek, mert egy petesejt "szakad ketté" a fejlödés elején, ezért genetiakilag a két gyerek ugyanaz.

Vannak kétpetéjü ikrek, ebben az esetben két petesejt termékenyitödik meg egyszerre, ök lehetnek külöbözö nemüek is, mivel csak egyszerre keletkezett testvérek.

A kétpetéjü variáció gyakori hormonkezelés esetetén, de anélkül is aránylag gyakori, az egypetéjü sokkal ritkább. Mindkét esetben lehet terméseztesen kettönel több gyerek is egyszerre, a közismert 5-6-7-8-as szülések mind ilyenek (és gyakorlatilag mindegyik hormonkezelés után keletkezik), egypetéjüeknék a három illetve négy gyerek már nagyon rikta. Ismert azonban olyan eset is hogy eredetileg két megtermékenyült petesejtböl lett 5 gyerek, mert az egyok petesejtböl 2, a másikból 3 egypetéjü iker lett.

2010. jan. 10. 08:48
 3/21 anonim ***** válasza:
93%

Az én férjemnek is van kétpetéjű ikertesója aki lány

Sőőt van még egy ikerpár,ők 10 évvel fiatalabbak náluk,és ott is fiú-lány van

Így 4en vannak tesók 2 kétpetéjű ikerpár

2010. jan. 10. 08:56
 4/21 anonim ***** válasza:
100%
2 ikerpárt is ismerek akik kétpetéjüek, szval igen léteznek:)
2010. jan. 10. 09:12
 5/21 anonim ***** válasza:
96%
Én kétpetéjű iker vagyok :-) Az ikertesóm fiú. 18/L
2010. jan. 10. 09:12
 6/21 anonim ***** válasza:
96%
Persze!!! Én lány vagyok és van egy iker fiútesóm. Alig hasonlítunk egymásra....talán az arcvonásaink:) Ő vékony , barna hajú és szemű, én molett alkatú szőke, kék szemű vagyok! Sokat azt sem hinnék hogy tesók vagyunk, nem hogy IKREK:))))))))))
2010. jan. 10. 09:13
 7/21 anonim ***** válasza:
96%

Van.

Az egypetéjüikrek csak is egynemüek lehetnek. Ez úyg müködik, hogy a nöi petesejt és a férfi ivarsejt egyesülnek, és a megtermékenyített petesejt az elsö osztódási résznél külön válnak. vagy is ugyan abból az egy egyesült sejtböl lesznek mindketten, így ugyan azokat a genetikai dolgokat viszik magukkal, ugyan olyan nemüek lesznek.

A kétpetéjüek pedig úgy lesznek, hogy két petesejt egy egy hímivarsejttel egyesül. így két külön megtermékenyített petesejt kezd el növekedni külön külön. ilyenkor teljesen eltéröek lehetnek, külön nemüek, pont úgy mint a testvérek, ök normál testvérek csak egy idöben születnek.

Az embereknél ez ritkább, mert álltalában egy nönek egyszerre egy petesejtje érik, de elöfordulhat hogy kettö és ilyenkor kettö megtermékenyülhet.

De az állatvilágban ez nem ritka vagy is tudod hogy a cica pl sok kismacskát hoz világra egyszerre. A nöstény macskának egyszerre több petesejtje érik és így több külömbözö nemü és színü kiscica születik. az érdekes hogy lehet hogy az anyamacska párosul egy fekete macskával aztán meg egy vörössel így a kiscicák teljesen külömböz szinüek leszenek. a fekete apától feketék vagy fekete tarkák, a vörösötöl vörös vagy vöröstarkák.

DE van olyan állat ami már sokkal érdekesebb, ez egy oposszum féle. Egy petesejtje érik meg egy fiuval párosodik és még is 10 kicsinyt hoz a világra. az egy megtermékenyült petesejt ebben az esetben 10 felé osztódik szét,és a 10 kicsi állat ugyan olyan nemü, színü és mint a tojások úgy hasonlítanak egymásra, genetikailag is totál megegyeznek.

2010. jan. 10. 09:19
 8/21 anonim ***** válasza:
100%
Én ismerek ikreket, egyik fiú, a másik lány. A fiú szőke kék szemű, a lány fekete hajú kék szemű. Harminc évvel ezelőtt elég ritka esetnek számított egy ilyen párosítás,ma meg már ha végig megyek az utcán, minden 10. anyuka ikreket tol a babakocsiban.HM?
2010. jan. 10. 09:39
 9/21 anonim ***** válasza:
100%

Én is iker vagyok, mi ketten vagyunk lányok.19/L

Létezik hogy az azonos neműek is lehetnek két petéjüek?

Vagy az azonos neműek egy petéjüek?

2010. jan. 10. 09:46
 10/21 anonim ***** válasza:
100%
Igen!
2010. jan. 10. 09:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!