Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen lovagiassági gesztusoka...

Milyen lovagiassági gesztusokat vársz el a párodtól?

Figyelt kérdés
Az enyémnek nem természetes, hogy elkísér a villamosig, vagy vonatig, szemrehányást tesz, ha emiatt lekési a saját villamosát, én nem tudom: ez normális? Én, főleg este úgy gondolnám, hogy ez annyira alap. Annyira rosszul tud esni. Tévedek?
2010. jan. 9. 23:08
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
ez nem lovagiasság, hanem a minimum. csinálj úgy, mintha nem lenne igényed rá, rögtön meg fog változni. amúgy meg bunkó.
2010. jan. 9. 23:12
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

most látom, este se kísér el???

micsoda egy tapló állat... már bocs...

2010. jan. 9. 23:12
 3/17 anonim ***** válasza:
80%
Önző. Később ezt komolyabban fogja művelni. Most hagyd ott, még nem késő.
2010. jan. 9. 23:16
 4/17 anonim ***** válasza:
85%

Nem normális.

Próbáld meg megbeszélni vele, hogy te elvárod tőle az ilyen gesztusokat. Ha így sem kapcsol, akkor hagyd ott.

26/F

2010. jan. 9. 23:21
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen igazad van, hogy rosszul esik. Ez a minimum, amit a párod megtehet érted, pláne este.

Nem elvárom, de jólesik, ha van: kinyitja előttem az ajtót, előreenged, felsegíti a kabátot, viszi a táskám, ha nehéz; kijön elém a buszhoz, vonathoz, ha érkezem;...

Ezzel párhuzamosan ezeket próbálom viszonozni egyéb figyelmességekkel.

Kérdező, szerintem beszélj a pároddal arról, hogy ez neked rosszul esik, remélem sikerül ráébresztened, hogy ezek igenis fontos dolgok és nemcsak a kapcsolat első hónapjaiban, hanem tovább is.

21 L

2010. jan. 9. 23:22
 6/17 A kérdező kommentje:
Ha meg beérkezem valahonnan vonattal, és megyünk valamerre, akkor nem a vonat elé jön ki, hanem azt javasolja, hogy találkozzunk valahol a városban, ahol mindkettőnknek jó: nekem a pu-ról jövet, neki otthonról. Mert így praktikus. Igazából a rossz, hogy talán magasak az elvárásaim, de ha már magyarázni, kérlelni kell, az nem az igazi. Nálam a norma, hogy a fiú elkíséri a lányt a vonatig/villamosig, felrakja, és nem mondani kell. Ilyen a kabát felsegítése, stb. Ezeket mondani kell, de nem szívesen teszi.
2010. jan. 9. 23:41
 7/17 A kérdező kommentje:
Ja, és ha megkérem egy elkísérésre, akkor megkérdezi, hogy engem nem zavar-e, hogy akkor ő lekési a félóránként járó hévet, miközben én gond nélkül elérném egyedül a vonatot.
2010. jan. 9. 23:43
 8/17 anonim ***** válasza:
93%
Amit én nőként elvárok: engedjen előre az ajtóban (kivéve nyilvános helyek pl. kocsma, étterem, stb., amúgy az illem is úgy kívánja, hogy ismeretlen helyre a férfi lépjen be először), kísérjen el és várja meg velem a buszt (természetesen helyi járatra értem, és akkor, ha nem siet valahová, mert azt nem várom el, hogy miattam késsen el valahonnan), ha nehezet cipelek legalább egy részét vegye át. Azt nem várom el, hogy ő legyen a málhás szamár, de ha megoldható, legalább a felét vegye át, mert szerintem nem csak így illik, de röhejes is, ha egy pár megy haza vásárlásból és a haspi semmit nem visz, a nő meg cipekedik. Úgy értem, nem túl férfias dolog.
2010. jan. 9. 23:49
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Most eszembe jutott a kérdésedről, hogy volt egyszer egy iszonyat tapló pasim. Ő pesti volt, én 200 kilométerrel odébb laktam. Amikor először mentem hozzájuk, felhívott, hogy neki nincs kedve kijönni elém, száljak fel erre és erre a villamosra, onnan száljak át egy buszra, majd egy villamosra és már ott is vagyok. Nem kicsit akadtam ki, mert Pestnek egy olyan részén lakott, ahol még az életben nem jártam. Amúgy is, milyen már az, hogy nem jön ki elém, amikor meg volt beszélve? Különben ez a mentalitás eléggé jellemző volt rá. A szégyen az, hogy végül nem is én tettem ki a szűrét, hanem ő szakított velem, mert szerinte állandóan ilyeneken "nyafogtam".
2010. jan. 9. 23:52
 10/17 anonim válasza:
85%

Én 18éves lány vagyok...szerencsére csak a leglovagiasabb pasikkal hozott össze a sors.

VISZONT! volt egy barátnőm, aki folyton ugráltatott, sosem jött el sehova velem, csak ha neki is volt valami dolga ,mert eszméletlen bunkó volt. Ezt játszotta kb. 1évig, nagyon megviselt... Elküldtem a halál Fa**ára.

AZóta boldog vagyok, és nem nyomasztja semmi a lelkemet.

2010. jan. 10. 00:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!