Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van olyan nő, aki képes...

Van olyan nő, aki képes önzetlenül szeretni a párját? Irigység, féltékenység nélkül?

Figyelt kérdés

2014. júl. 22. 17:01
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
47%

100%-ig feltétel nélküli szeretetre öntudatos ember nem képes, max. egy lábtörlő. Nem hiszem, hogy rossz ember lennék azért, mert vannak elvárásaim - most nem pénzre, külsőre gondolok, hanem arra, hogy a párom éreztesse velem, hogy egyenrangú partnernek tart, nem pedig csicskásnak.

A féltékenység más tészta. Aki szerelmes, abban valamilyen szinten van, és van az a határ, ami fölött még kimondani is jogos. Pl. azt nyilván betegesnek tartom, ha vki azért hisztizik, mert a barátja rápillant egy nőre, de egy férfi se várja azt, hogy a párja mosolyogva tűrje, ha egy másik nővel incselkedik, vagy kocsányon lógó szemmel bámul egy másik csajt látványosan...

2014. júl. 22. 18:13
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos fogalmatok sincs, mit jelent az igazi szerelem, szeretet.

Nagyon hasznos tankönyv Peter Lauster: A szerelemről, a szeretetről szóló könyvét.

Aki féltékeny, az megölte már a szerelmet, ugyanis az birtoklás.

Aki meg nem önzetlen, azaz nem az a fontos neki, hogy a másik céljait segítse, hanem a másikat arra használja, hogy neki saját magának jó legyen, ott sincs szerelem, csak önzőség, narcizmus, irigység.

Persze évtizedeket le lehet élni egy kapcsolatban, ahol nincs igazi szerelem és szeretet, sőt még hazudni is lehet magunknak és a környezetünknek, hogy milyen szépen élünk, de mélyen legbelül akkor is szenvednek, ha nem tudják, mitől.

2014. júl. 23. 10:47
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Önzetlenül??? Azaz a pasi félredughat, és kihasználhatja a nő megbocsájt mindent? Én nem születtem lábtörlőnek, és az sincs a hátamra írva, hogy rúgj belém... Visszafordítva a kérdést, lehet szeretni egy olyan nőt, akinek nincs egyénisége, tartása, mindent megbocsájt és csak a párjának él? Szerintem az ilyen nő lelkisérült, mazoista, vagy csak nagyon buta, esetleg a pénzre utazik. Szállj le a földre kisangyalom, mert te sem szeretsz önzetlenül.
2014. júl. 23. 13:13
 14/18 anonim ***** válasza:

Számomra az önzetlen szeretet azt jelenti, hogy a másikat szeretem annyira mint magam, azaz neki is ugyanolyan jót akarok mint magamnak, neki is ugyanazt a jót adom (ha nem jobbat) mint magamnak. Pl. a kakaós csiga belsejét minden további nélkül odaadom neki, ha már csak egy szelet dinnye van azt odaadom neki, vagy megosztom vele, ha beteg megveszem neki a hatékonyabb, akár drágább gyógyszert, segítem minden élethelyzetben (akár munka, akár pihenés, akár hobbi) legalább olyan szinten mint magamat segíteném.

Tehát pont úgy bánok vele (ha nem jobban), mint magammal. Ha ezt nevezzük önzetlenségnek, akkor én így szeretem a szerelmem. Sokkal előbb adok neki jót, örömöt, mint magamnak, sokkal előbb nézem az ő érdekeit, mint az enyémet.

Féltékenység? Önmagában nem vagyok az, de ha megkörnyékezné egy nő, biztos hogy féltékeny lennék. Ha ő környékezne meg egy nőt, akkor inkább meginogna bennem az, amit fent részleteztem.

2014. júl. 23. 13:22
 15/18 anonim ***** válasza:
Aki így indul neki a kapcsolatnak, mint te, ott soha nem volt szerelem, sem szeretet! Akik igazán szeretik egymást, eszükbe sem jut hazudni a másiknak, becsapni a másikat. Nagyon sajnálom, hogy fogalmad sincs, hogy miről beszélek.
2014. júl. 23. 13:23
 16/18 A kérdező kommentje:

Ez tetszik, hogy mindenki kioszt, pedig semmit sem írtam magamról.

Nyilván az átlag ember nem képes erre, és nem is elvárás. Pont emiatt tettem fel ezt a kérdést, hogy van-e egyáltalán ilyen.

2014. júl. 23. 13:57
 17/18 anonim ***** válasza:

12 és 15 vagyok.

A kedvesem ilyen nő, és ami még lényegesebb, ez nem nemfüggő! Ugyanis egy nő csak akkor lehet önzetlen, féltékenységtől és irigységtől mentes, ha a férfi is pontosan ugyanilyen. Ha a férfi nem ilyen, és a nő nem mazochisztikus-beolvadó, illetve társfüggő, akkor kilép egy egyoldalú kapcsolatból, és keres olyat, aki képes őt értékelni és viszonozni mindent, amit kap.

2014. júl. 23. 14:08
 18/18 anonim válasza:

Attól még hogy valakit birtokolni szeretnék lehetek belé szerelmes nálam ez együtt jár. És attól még szeretem ha féltékeny vagyok.Sőt a féltékeny emberek sokkal érzékenyebbek és érezelmesebbek az átlagnál.Az önzetlenek akik azt hiszik őket sosem csalják meg csalnák meg pedig letojják ki mit gondol és elvannak szállva maguktól.Nem látnak az ego-tól ha úgy bánsz a pasiddal mintha a fiad lenne ne csodálkozz hogy félrekacsingat..

Egy pasinak azért van anyja nem kell pátyolgatni őket.

2014. júl. 23. 20:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!